用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫迦南,n班有冇人收到信?
樓主: Bear999
go

金巴倫迦南,n班有冇人收到信? [複製鏈接]

如果係佢到讀n 班, 咁出年要再重新apply k1 嗎?

我都收到AM offer,我想問下其他收到offer既MAMA..姓名後面有個NUMBER...知唔知係乜? 謝謝!

原帖由 virginbaby 於 11-11-22 17:39 發表
我想問下其他收到WAITING既MAMA..封信右下角有個NUMBER...知唔知係乜?
\

wrote in pencil (mine is 5XX) and the number next to my son's name is 1XX ; while the  ref no in the interview letter is 4XX.  

no idea of what those numbers !!!

我今日收倒信, 金巴倫道又係收左 AM 班, 好開心~
你小朋友幾多月出世? 我係 1008 BB, 估唔倒竟然收~

封信姓名後面有個 NUMBER (8X)
但我仔 interview no. 係 2XX 唔知有乜用~

原帖由 2008pigpig 於 11-11-22 22:03 發表
我都收到AM offer,我想問下其他收到offer既MAMA..姓名後面有個NUMBER...知唔知係乜? 謝謝!

青衣啟思vs九龍塘迦南(金巴倫道)

收到青衣啟思Pre-nursery pm 和九龍塘迦南pm offers, 有冇讀緊家長可以比意見呢? Thank you.

haven't received my letter yet ...

just wondering, why do people prefer AM class?  I don't have a preference.

回復 1# hifriend 的帖子

我個no.係13xx,見到呢到都係waiting既媽媽編號都好大家(即面試同結果都係大),反而有offer既媽媽,兩個都係細編號,真係唔知有無內情喇。
我反而有好奇心,有offer既媽媽你地係咪住大型私人屋苑,想知學校係咪真係睇呢啲條件?8卦下。。可以唔答。。因為我覺得in完後好失望,失望在都唔知衰乜。。有份報告睇下都好丫。。問學校又可能乜都問唔到,有幾多人係waiting又唔答,無透明度可言

回復 87# virginbaby 的帖子

金巴倫道迦南, 封信no.16xx, 係咪第一千六百幾個人in 呀?? May2010 中B, waiting list, 住細私人屋苑

Waiting list,住係居屋,老公係專業人士,我係無飯媽媽!唔知哀咩

PM offer, 住係舊樓, 老公係專業人士, 我係全職媽媽...

原帖由 v_vcsl 於 11-11-22 20:10 發表
AM offer!好驚喜!因為我個女0個女0個日一句聲都冇出,我仲諗住佢實唔得,而加竟然仲有AM offer!想問番PN係咪唔包一定K1收番架﹖

真定假? 一句聲都冇出都收.
佢問左乜同小朋友做左D乜呢, 好好奇想知.

我都有AM OFFER, 我小朋友係100%答正確老師的問題.

我覺得number 唔關係, 我interview letter 2XX, waiting list 信封3XX.  都算細number.

其實我估interview letter 的number 係跟當日交表的次序assign。有offer 小朋友名後的number 係有offer 先有, 唔知點assign 啦, 所以我估唔會大過468.  信封外的number 可能只係用想數數,confirm 寄齊咁多封信

原帖由 virginbaby 於 11-11-22 23:16 發表
我個no.係13xx,見到呢到都係waiting既媽媽編號都好大家(即面試同結果都係大),反而有offer既媽媽,兩個都係細編號,真係唔知有無內情喇。
我反而有好奇心,有offer既媽媽你地係咪住大型私人屋苑,想知學校係咪真係睇呢啲條件?8卦 ...

Yeah ~ I got it...PM offer !

我估無關係.  我地 Interview no. 係12XX, 住私人單橦樓.

原帖由 virginbaby 於 11-11-22 23:16 發表
我反而有好奇心,有offer既媽媽你地係咪住大型私人屋苑,想知學校係咪真係睇呢啲條件?8卦 ...

其實個日老師無乜問過小朋友要答既問題, 係開始時指住張申請表上面既相, 問呢個邊個黎.  我小朋友拍下自己個心口, 表示係自己.

之後就玩 PUZZLE, 推車仔, 問 & 指眼/耳/口/鼻, 佢都有做晒, 之後走得, IN 得好快.  唯一我覺得老師可能對我小朋友有好印象係, 個臭豬起身行時, 居然識推番好張椅.  我估係學家姐仔的.

原帖由 hei2222 於 11-11-23 02:25 發表

真定假? 一句聲都冇出都收.
佢問左乜同小朋友做左D乜呢, 好好奇想知.

我都有AM OFFER, 我小朋友係100%答正確老師的問題.

上年我去兩間迦南, 收到offer letter 嘅時候, 都好奇怪點解個名後面有個no., 係括住左.
到俾留位費時, 我見老師係順住個no. 搵我女個名出來.
但我見到佢個名之前嘅都唔係順姓氏排.
所有我估, 係收生次序.

但因為冇其他朋友俾資料, proof唔到.

如果哩個推論啱. 咁括號內no.唔會太大.
因為收生都係收百幾, 幾百咁啫.

唔知有冇推論錯...?

回復 95# ramen 的帖子

我個仔同你一樣都係咩都無講,但跟足指令做晒所有野,走時都自己推chair... 個老師都有問我BB識講野未,我話未,老師話吳緊要ga!

收左AM offer

i got pm offer ^^

收到信luuu...有d surprise waiting list, 我個女都係乜都做晒, 仲有講自己個名, 老師問佢識d咩, 我仲同老師講佢已經識認字, 大概40-50個英文字。
雖然唔收, 但就冇太大失落, +南唔係我o既"沈佳宜", 我地會繼續之後o既面試, haha...sc, lh, km, ps 請讓我繼續喜歡你, 我一定要追到你~~~

got PM offer
‹ 上一主題|下一主題