用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

原帖由 陳師奶 於 10-4-28 16:36 發表
28/4 功課

中: 1) 11/5 中默, 背11.2 (第一段); 11.1, 11.2 詞
      2) 交26週

英: 1) Phon. Finish colour WS

數: 1) 書p.41-45
     2) 工作紙p.1 + 改正

視: 明交作品

same!!

視覺藝術係咪比咗分ge話就唔使交la??

醒目開學勳章

原帖由 陳師奶 於 10-4-28 16:36 發表
28/4 功課

中: 1) 11/5 中默, 背11.2 (第一段); 11.1, 11.2 詞
      2) 交26週

英: 1) Phon. Finish colour WS

2) 工作紙p.1 + 改正

視: 明交作品

英: 2. G.P. WS. 15 corr.
     3. Revise dict.

2) 工作紙14(p.1) + 改正

醒目開學勳章

原帖由 ojmummy 於 10-4-28 18:18 發表

same!!

視覺藝術係咪比咗分ge話就唔使交la??

比咗分就唔使交.

原帖由 3b 於 10-4-28 18:24 發表

比咗分就唔使交.

thx 3b!

醒目開學勳章

原帖由 thkids 於 10-4-28 09:53 發表
我本來都係用上學期交project的那種透明binder,但呀囝帶返泥時個樣同你囝囝一樣,我決定就咁交回去,有間題才再改。

Cyrusmum, thkids,
我今次改用另外一種binder, 不過事先將份PROJ釘好, 如果老師唔收, 就叫囝囝抽份PROJ出黎交就算, 唔該晒!

阿仔叫我用釘書機在旁邊釘實佢,我釘了4口,好似本書咁!
原帖由 3b 於 10-4-27 22:00 發表

我幫囝囝用了上年老師指定的rail clear holder夾好, 但是他說老師話唔收, 他在學校將所有紙張抽出, 然後用釘書機上下訂了兩0下, 我不是太明白今次要用那一種binder/holder/folder才對. 有無人可以話我知? ...

今日英文老師終於講咗點買過本簿啦! 原來我哋要先寫張紙返去講明要買過本乜薄, 然後比佢簽完名至可以拎落去校務處買!

我哋都寫咗信畀Ms Lau買番本默書簿啦!

原帖由 Cyrusmum 於 10-4-28 23:21 發表

今日英文老師終於講咗點買過本簿啦! 原來我哋要先寫張紙返去講明要買過本乜薄, 然後比佢簽完名至可以拎落去校務處買!

29/4 功課

中: 1) 默簽改
      2) 26 週測2 (12/5 交)

英: 1) GW Ex.1 Corr

數: 作8 (p.15) + 改

其他: 生工
       帶樂器考音樂及練視唱考試

請問各位家長你們小朋友, 有沒有取錯(馮妍綽)的長笛呀? 如有請星期一帶回給她. 謝謝.

(代馮妍綽媽媽問)

3/5 功課

中: 簽改造

英: Dict Corr + Sign
     GP WS 16 (P.1)

數: 明測至3A4

我個仔唔見左暑期班回條, 請問有無人有copy 可以email 俾我呀?? (email: [email protected]) 唔該唔該

萬一搵唔到報名表,可以試下打電話到校務處搵林姑娘報名,佢會幫忙記低

原帖由 陳師奶 於 10-5-3 16:18 發表
3/5 功課

我個仔唔見左暑期班回條, 請問有無人有copy 可以email 俾我呀?? (email: [email protected]) 唔該唔該 ...

囝囝張表格早巳交回校,唔好意思幫唔倒。可跟Joannespapa說打電話回校報名,快D啦,表格上說今天要交回表格。希望你報倒。

3/5 功課

我個仔唔見左暑期班回條, 請問有無人有copy 可以email 俾我呀?? (email: [email protected]) 唔該唔該 ...

3/5

中  :  簽改造(9)

英  :  1) Dict corr & sign
        2) GP WS 16 (P.1)

數  :  明測至3A4  温習

**明天為交音樂報告之最後限期

3/5 功課

陳師奶:   check e-mail!!

Oris 唔見咗本自修簿,有冇人攞咗ar??

我哋張表格都交回校了!

原帖由 ojmummy 於 10-5-3 18:51 發表

陳師奶:   check e-mail!!

Oris 唔見咗本自修簿,有冇人攞咗ar??  

唔該晒各位!

原帖由 Tina 於 10-4-30 17:07 發表
請問各位家長你們小朋友, 有沒有取錯(馮妍綽)的長笛呀? 如有請星期一帶回給她. 謝謝.

(代馮妍綽媽媽問)

各位媽媽唔該晒, 已找到了, 謝謝.

4/5 功課:

英: 1. GP WS 16 P.2
     2. Revise Dict

數: 1) 作p.22 +改, 複2 (Q1-11)
     2) 良測2 (Q11-22) (P.17,18)+對

通告: 99, 100

阿仔寫數作是P.20
原帖由 陳師奶 於 10-5-4 22:33 發表
4/5 功課:

英: 1. GP WS 16 P.2
     2. Revise Dict

數: 1) 作p.22 +改, 複2 (Q1-11)
     2) 良測2 (Q11-22) (P.17,18)+對

通告: 99, 100
‹ 上一主題|下一主題