用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

原帖由 陳師奶 於 10-5-4 22:33 發表
4/5 功課:

英: 1. GP WS 16 P.2
     2. Revise Dict

數: 1) 作p.22 +改, 複2 (Q1-11)
     2) 良測2 (Q11-22) (P.17,18)+對

通告: 99, 100

數作 複2 係P.20

醒目開學勳章

囝囝星期二請了假, 請問Smart及中文教那一課?

阿仔話中文因莊老師請假,代堂老師與他們做了造句,英文有部份時間做oral presentation,另外做smart Ex19。(SMART 不知有否記錯!)
原帖由 3b 於 10-5-8 20:20 發表
囝囝星期二請了假, 請問Smart及中文教那一課?

10/5

中  :  1) 詞12.1(7組)
        2) 明帶閱
          3) 明背默11.2課(第二段)
            +11.1,11.2詞

普通話口試

醒目開學勳章

原帖由 94075702 於 10-5-9 22:38 發表
阿仔話中文因莊老師請假,代堂老師與他們做了造句,英文有部份時間做oral presentation,另外做smart Ex19。(SMART 不知有否記錯!)

Thank you!

原帖由 Cyrusmum 於 10-5-10 19:21 發表
10/5

中  :  1) 詞12.1(7組)
        2) 明帶閱
          3) 明背默11.2課(第二段)
            +11.1,11.2詞

普通話口試

中默是11.2 (第段)??

仲有通告 101號

原帖由 VincentKenneth 於 10-5-10 21:46 發表

中默是11.2 (第一段)??

慘慘慘! 我哋背錯咗添! Cyrus啲字太醜樣, 個第一段寫到好似第二段添! 唯有聽朝作最後努力, 好彩第一段唔係好長啫!  唔該晒你提點呀!

11/5

中  : 1) 26週(測二)

英  : 1) Colour Phonics Ws
       2)  Colour Supp 11

數  :  1) 測卷簽改
          2) 堂Ex9B(1-10)

聖  :  背金句(10)

醒目開學勳章

11/5

中  : 1) 26週(測二)

英  : 1) Colour Phonics Ws
       2)  Supp Ex.11 (Part C) + colour
       3) Revise Dict.

數  :  1) 測卷簽改
          2) 堂Ex9B(1-10)堂課

聖  :  背金句(10)
視 : 下堂帶物料

醒目開學勳章

原帖由 Cyrusmum 於 10-5-11 00:29 發表

慘慘慘! 我哋背錯咗添! Cyrus啲字太醜樣, 個第一段寫到好似第二段添! 唯有聽朝作最後努力, 好彩第一段唔係好長啫!  唔該晒你提點呀!

最終Cyrus夠時間背嗎?

原帖由 3b 於 10-5-11 20:27 發表

最終Cyrus夠時間背嗎?

背佢就好快背咗, 但唔知今日默成點!
佢仲話都另外有幾個同學錯咗, 有人背錯第二課添! 今次好在有大家咋!

12/5 功課

中: 1. 作P.12,13 + 改7,8
      2. 書 p.63
      3. 默簽改
      4. 26 週 (18,19,20)+對 (19/5 交)

英: 1. Revise Dict.
     2. Prepare Oral

數: 1. 作9 (p.6) + 改
      2. 書Ex. 9C (1-8)

其他: 生工

醒目開學勳章

原帖由 陳師奶 於 10-5-12 16:12 發表
12/5 功課

2. 書 p.63
      3. 默簽改

其 ...

Same as above.

醒目開學勳章

原帖由 Cyrusmum 於 10-5-11 21:08 發表

背佢就好快背咗, 但唔知今日默成點!
佢仲話都另外有幾個同學錯咗, 有人背錯第二課添! 今次好在有大家咋!

囝囝話今次有同學唔合格, 唔知係唔係背錯左另外一段. 另外, 數測有6個同學唔合格, 大家要加油呀!

原帖由 3b 於 10-5-12 18:17 發表

囝囝話今次有同學唔合格, 唔知係唔係背錯左另外一段. 另外, 數測有6個同學唔合格, 大家要加油呀!

係呀! Cyrus今日返嚟都話有好幾個唔合格, 好多都因為背錯書呀! 上次莊老師默前有同佢哋背過, 所以小朋友及早發覺背錯咗. 可能今次老師病完, 要趕時間教返啲書, 所以無再提吓佢哋啦!

數: 1. 作9 (p.16) + 改

原帖由 陳師奶 於 10-5-12 16:12 發表
12/5 功課

2. 書 p.63
      3. 默簽改

其 ...

Alan 今天病了請假, 但生工的功課唔係好明要做什麼, 圓形要做什麼呢? 畫畫嗎?

後面的鑽石是要我們怎樣呢?

謝謝大家.

現在才看到你的問題。圓形裏畫上人物,鑽石裏寫上(人物的)責任,再塗上顏色。

原帖由 alanchoi 於 10-5-12 22:52 發表
Alan 今天病了請假, 但生工的功課唔係好明要做什麼, 圓形要做什麼呢? 畫畫嗎?

後面的鑽石是要我們怎樣呢?

謝謝大家.

13/5

中  :  1) 簽視評(3)
         2) 帶識

英  :  1) Comp WS 11 + Corr
         2) Bring Smart

數  :  1) 書55-56(算一算)
          2) Ex10A(1-9)堂課

常  : 作(6.4)課+改

簽閱網上通告
‹ 上一主題|下一主題