用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

請問今天有無功課呢? 亞仔無寫自修簿. 請幫幫忙.

咁啱呀, 我個仔都係無寫自修簿wor, 不過佢話記得得數學有功課:

27/5 功課

數: 良Ex.13 + 對
      數印仔量

通告107

大家信唔信呢?

原帖由 alanchoi 於 10-5-27 18:23 發表
請問今天有無功課呢? 亞仔無寫自修簿. 請幫幫忙.

原帖由 陳師奶 於 10-5-27 20:11 發表
咁啱呀, 我個仔都係無寫自修簿wor, 不過佢話記得得數學有功課:

27/5 功課

數印仔量

通告107

大家信唔信呢?

阿仔也是只寫這兩樣.

謝謝各位

原帖由 陳師奶 於 10-5-27 20:11 發表

27/5 功課

數印仔量

通告107

大家信唔信呢?

今次信得過wor!亞囝都係寫咗leeo的咋!!

28/5

中  :  1) 識p.91
         2) 31/5默12.1課詞 12.2詞 + 趣10個木字部
         3) 閱(評估二) + 對

英  :  1) GP WS18 P.4 + corr
         2) Revise Quiz + GW Exam
         3) 31/5 Phonics Prac Exam

數  :  良中期測(p.1-2)

又要大家幫忙啦!

之前咪有份phonics的revision sheet, 老師比vocab的meaning, 學生要填上全個字.  不知老師收了嗎? 亞仔交了還未見退回. 大家有沒有這張sheet呢? 我想weekend同佢溫. 如果大家有, 可以copy一份給我嗎?

我的email: [email protected]

再多謝大家一次.

原帖由 Cyrusmum 於 10-5-28 18:32 發表
28/5

2) 31/5默12.1課詞 12.2詞 + 趣10個木字部

...

我囝囝寫的一樣

原帖由 Cyrusmum 於 10-5-28 18:32 發表
28/5

...

我已email給你。

原帖由 alanchoi 於 10-5-28 21:46 發表
又要大家幫忙啦!

之前咪有份phonics的revision sheet, 老師比vocab的meaning, 學生要填上全個字.  不知老師收了嗎? 亞仔交了還未見退回. 大家有沒有這張sheet呢? 我想weekend同佢溫. 如果大家有, 可以co ...

thkids,

不知可否再email一次, 因email上沒有attachment.  Thank you.

原帖由 thkids 於 10-5-29 00:17 發表
我已email給你。

原帖由 alanchoi 於 10-5-28 21:46 發表
又要大家幫忙啦!

之前咪有份phonics的revision sheet, 老師比vocab的meaning, 學生要填上全個字.  不知老師收了嗎? 亞仔交了還未見退回. 大家有沒有這張sheet呢? 我想weekend同佢溫. 如果大家有, 可以co ...

Alan mum,  唔好意思ar,而家先睇到,Alan張phonic revision sheet 係亞囝度ar,前兩日見到,已叫亞囝第二日好比返同學,點知尋日重見到係佢書包度,問佢點解唔比返同學,佢話唔記得咗tim,"激C"!! Sorry ar
我會叫Oris 星期一比返Alan la! Don't worry!!

請問各位英文Quiz 今次revise  邊度ar!是否supp.exercise 10,11 only??

ojmummy,

唔緊要啦.  thkids 已email左比我啦.  呢d事都係成日會發生的. 好彩有呢個平台互通消息.

英文Quiz 要測:
1) Supp Ex 10-11
2) GP Ex 14-17
3) Phonics

大家努力. 加油呀

原帖由 ojmummy 於 10-5-29 17:33 發表

Alan mum,  唔好意思ar,而家先睇到,Alan張phonic revision sheet 係亞囝度ar,前兩日見到,已叫亞囝第二日好比返同學,點知尋日重見到係佢書包度,問佢點解唔比返同學,佢話唔記得咗tim,"激C"!! Sorry ar:adore ...

原帖由 alanchoi 於 10-5-29 19:07 發表
ojmummy,

唔緊要啦.  thkids 已email左比我啦.  呢d事都係成日會發生的. 好彩有呢個平台互通消息.

英文Quiz 要測:
1) Supp Ex 10-11
2) GP Ex 14-17
3) Phonics

大家努力. 加油呀

...

thx alan mum!!

31/5 功課

英文 : 1) phonic-parent sign
         2) practice exam.
         3) revise quiz
         4) bring G.W Ex1.2

數學 : 1) 簽閱測卷
            2) 書p.66,67
          3) 温習

其他 : 簽分表,核對平均分
            簽家課記錄表
簽閱通告:112,113

1/6

中  : 1) 默簽改
         2) 簽閱評(5)
       3) 26週(考) + 對

英  : Revise GW Exam

數  :  1) 良中期測(p.3,4) + 對
         2) 温習

音  :  帶樂器及所有工作紙

簽閱通告

2/6 功課

中: 1. 寫評6 (4/6 交)
     2. 簽改寫評 4
     3. 明考造句
     4. 簽默分紙

英: 1.  Bring Classroom library book
      2. Bring Supp. WS, GP WS
     3. SIgn ORal Sheet

數: 簽核數分紙
     溫習

今日亞仔俾老師寫自修簿, 投訴亞仔同幾個同學在洗手間玩捉迷藏, 不合衛生, 之前亞仔同我講過, 我已叫佢唔好再玩, 真係話極都唔聽, 激死我!!!!

我仔都有份 。佢重話佢地慣每日都一定要玩,今次連洗手間都唔放過,終於比老師責罵。

原帖由 陳師奶 於 10-6-2 16:45 發表
今日亞仔俾老師寫自修簿, 投訴亞仔同幾個同學在洗手間玩捉迷藏, 不合衛生, 之前亞仔同我講過, 我已叫佢唔好再玩, 真係話極都唔聽, 激死我!!!!

哈! 我諗大部份男仔都係咁, 點講點罰都好. 一玩起上嚟就乜都唔記得啦!

原帖由 Cyrusmum 於 10-6-2 22:19 發表
哈! 我諗大部份男仔都係咁, 點講點罰都好. 一玩起上嚟就乜都唔記得啦!

agree!
‹ 上一主題|下一主題