用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 08/09 小一集合署
樓主: 浩朗媽媽
go

08/09 小一集合署 [複製鏈接]

原帖由 2chaima 於 08-9-2 23:45 發表
因為我有家長打電話去校巴公司投訴話1號車去我地個站其實好唔順, 2號車就順得多. 所以咪成個站d人都轉去2號車囉. 都係附近上落車.  今日放學都係遲, 不過都無尋日咁離譜. 遲左15分鐘 .

...

ic, 呢間校巴公司對 "投訴處理" 又幾有效率喎. 抵讚 ! 希望佢哋能 keep 住 !  
今日返學時, 我哋架校巴好準時 ! 唔知放學又會掂呢 ? 希望越嚟越暢順啦.

原帖由 ccpig 於 08-9-2 10:38 發表
請問各位知唔知除校車外,仲有冇其他保母車(校外)到基顯架?
如有, 可否提供電話!
謝謝!!

我都想知,如有,請提供給我,謝謝!

每科課程大約會係點, 俾上次ge 家長會講得details d. but 我唔係好sure, because last year 我冇去.
原帖由 babykiss 於 08-9-3 09:27 發表

星期六 ? 我剩係得 20號得咋喎... 因為我公司星期六係唔比請假. 上次開學禮碰啱 long week, 公司話只會通容一次, 唔會再有下次, 因我老闆話我哋係人事部, 要做個好典範..... 希望唔好撞正啦...  :bashf ...

舊年我果區就冇咗, but 佢地唔可以係課外活動後再出多1次車, if 小朋友參加咗課外活動, 就要自己去湊.
原帖由 pris_cheng 於 08-9-3 20:49 發表

我都想知,如有,請提供給我,謝謝!

原帖由 ccbeauty 於 08-9-4 09:26 發表
每科課程大約會係點, 俾上次ge 家長會講得details d. but 我唔係好sure, because last year 我冇去.

ic, THX !

原帖由 ccpig 於 08-9-2 10:38 發表
請問各位知唔知除校車外,仲有冇其他保母車(校外)到基顯架?
如有, 可否提供電話!
謝謝!!
我都想知.

原帖由 ccbeauty 於 08-9-4 09:28 發表
舊年我果區就冇咗, but 佢地唔可以係課外活動後再出多1次車, if 小朋友參加咗課外活動, 就要自己去湊.

呢個又係一個問題.....

我問咗學校, 佢地話家長會 會係SAT , but e+未confirm 係邊日.

請問有冇人知如果自己安排保姆車,邊個安排小朋友上車?

原帖由 ccbeauty 於 08-9-4 14:01 發表
我問咗學校, 佢地話家長會 會係SAT , but e+未confirm 係邊日.

ic, 唔該晒你呀 ~ !
希望唔好撞時間啦 ~

你地有冇入家教會呀? 我就年年都有入, 今年仲會朝早返學校做一陣義工先返工

我都有入家教會呀!! 不過我想問點先可以返學校做義工呀?  係唔係要等人call架? 上星期六家長會, 我無即時報名做義工, 因為驚報左名到時唔得閒, 唸唸下好似你咁朝早返去做一陣先返工都幾好喎!!  係呢, 咁你返去會做d咩架???

原帖由 ccbeauty 於 08-9-5 13:42 發表
你地有冇入家教會呀? 我就年年都有入, 今年仲會朝早返學校做一陣義工先返工

原帖由 ccbeauty 於 08-9-5 13:42 發表

有呀 ! 於星期四我都收到電話, 問我可否星期五幫手包書, 但可惜我要返工... 但如早上做一陣義工再返工, 我該也可以, 我也很想幫到手啊 !

2chaiam/babykiss, 你地可以mark 低你地邊段時間ok, 咁到時有啱ge工作就會call 你地, 問吓你地o 唔ok ga la.

朝早可以幫手做"伴讀" details 係點, 我都唔係好知.

原帖由 ccbeauty 於 08-9-8 15:07 發表
2chaiam/babykiss, 你地可以mark 低你地邊段時間ok, 咁到時有啱ge工作就會call 你地, 問吓你地o 唔ok ga la.

朝早可以幫手做"伴讀" details 係點, 我都唔係好知.

但之張紙已交咗比佢哋, 咁依家仲有乜方法可聯絡佢哋呢 ?
THX ~!

點解好似無咩人發表既

你地小朋友習唔習慣呀, 我個仔上兩個星期放左學返來都好眼訓, 下午都要訓吓覺, 不過我唔敢比佢訓太耐, 驚佢夜晚訓唔到, 佢訓一個鐘我就叫佢起身啦, 不過佢就會發脾四   . 佢有時都會忍著想唔訓, 但係一做功課, 就即刻頂唔順. 點攪呀 . 希望佢可以快d習慣啦.

原帖由 2chaima 於 08-9-15 11:10 發表
點解好似無咩人發表既

你地小朋友習唔習慣呀, 我個仔上兩個星期放左學返來都好眼訓, 下午都要訓吓覺, 不過我唔敢比佢訓太耐, 驚佢夜晚訓唔到, 佢訓一個鐘我就叫佢起身啦, 不過佢就會發脾四  : ...

我個囡囡都係呀, 想佢瞓覺, 叫佢做功課包攪掂 !
每日放學食完飯實要瞓餐飽, 未瞓飽叫都唔肯起身 !
睇佢今日返全日點算 ?!  

hello~

我個仔每日坐校車返屋企時, 都會係車度訓覺~ 好彩有個高年班姐姐同站落車, 會叫醒佢落車~

今日第一日係學校食飯, 唔知點呢?

1-8校車

3:15放學

今日返全日, 搭校車返到來成4:15pm, 要成個鐘先返到來, 真係好耐, 好辛苦呀 , 不過無辦法啦, 鬼叫自己要返工無時間接佢咩.

今日囝囝食"C"餐 - 糯米雞, 佢話食曬, 不過好快就肚餓, 因為好細個喎 . 佢既餐單入面, 有好多都係"C"餐, 因為比較多元化d.

今日呀仔又帶漏野返來啦 , 佢無帶本家課冊返夾, 雖然可以上網睇有咩功課, 但係就唔知明天有咩堂要帶咩書, 我就叫佢帶晒全部書, 重就重d, 都好過帶漏呀....  唸唸下, 我都係影印底個時間表放响屋企好d .

佢唔係第一次帶漏野架啦, 上次要做數學作業, 佢又唔記得帶, 佢真係好大頭蝦架 .
‹ 上一主題|下一主題