用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

原帖由 kandy 於 09-9-22 22:39 發表

我都報咗珠心算同埋普通話,原先諗住報英語話劇,但係成個半鐘,報呢樣就唔可以報其他喇.
星期五生日會喇,你哋會俾小朋友著乜呀?

我今期唔報住, 希望下期可以夾啱時間.

原帖由 DhaMgc 於 09-9-23 10:13 發表

係wow 你唔講都唔記得星期五生日會添.. 無呀﹗tee 加牛仔嫁啦﹗同埋想問係唔係唔駛咩書包 only 拎個細布袋就ok 入面放返2個盒一個杯就ok? 駛唔駛再拎刀刀叉叉或其他野﹖因為第一次參加咩都唔識.. ...

阿囝昨日都同我講星期五生日會, 我都無留意tim.  係呢, 著返去街衫就ok? 係咪帶生日袋呀? 我都係第一次join咋.  我諗餐具就唔駛帶, 自己帶毛巾盒&杯就可以, 如果有錯請更正.

原帖由 MandyLau13 於 09-9-23 10:45 發表

阿囝昨日都同我講星期五生日會, 我都無留意tim.  係呢, 著返去街衫就ok? 係咪帶生日袋呀? 我都係第一次join咋.  我諗餐具就唔駛帶, 自己帶毛巾盒&杯就可以, 如果有錯請更正. ...

完全正確.  
但我會袋多個spare袋仔, 佢地會有d小禮物收㗎. 生日之星仲多人一份.  上年個個袋大d, 有時都袋唔哂啦, 今年個手玩袋咁細, 兩個盒+杯都冇左大半位啦!!

原帖由 musnis 於 09-9-23 13:39 發表

完全正確.  
但我會袋多個spare袋仔, 佢地會有d小禮物收㗎. 生日之星仲多人一份.  上年個個袋大d, 有時都袋唔哂啦, 今年個手玩袋咁細, 兩個盒+杯都冇左大半位啦!! ...

多謝提點, 我比多個袋阿囝先.  係咪照常12點放學?

原帖由 MandyLau13 於 09-9-23 16:30 發表

咁即係著去街衫, 拎個手挽袋入面剩係放杯同埋毛巾盒﹐(食物盒不用帶﹖) 另外就加多個袋比佢袋住以防唔夠裝野﹗

時間照返平時返學放學無變﹗
大少奶

原帖由 MandyLau13 於 09-9-23 16:30 發表

我地係互相提點啫, 唔好客氣..
你冇錯呀, 係十二點放學呀!!!
每次生日會都有主題嫁, 今次係<我是中國人>,
你地會著咩三呀???
唔知有冇人著國旗三呢?

原帖由 musnis 於 09-9-23 18:41 發表

我地係互相提點啫, 唔好客氣..
你冇錯呀, 係十二點放學呀!!!
每次生日會都有主題嫁, 今次係,
你地會著咩三呀???
唔知有冇人著國旗三呢? ...

我買咗套唐裝衫褲俾佢著,有D似過年,不過深藍色有金龍,哈哈,只係$59,依家唔著再大個D啋我都傻

原帖由 DhaMgc 於 09-9-23 18:35 發表

咁即係著去街衫, 拎個手挽袋入面剩係放杯同埋毛巾盒﹐(食物盒不用帶﹖) 另外就加多個袋比佢袋住以防唔夠裝野﹗

時間照返平時返學放學無變﹗

我都唔知駛唔駛帶食物盒呀? 有無k1升上的mami講下.

原帖由 kandy 於 09-9-23 21:35 發表

我買咗套唐裝衫褲俾佢著,有D似過年,不過深藍色有金龍,哈哈,只係$59,依家唔著再大個D啋我都傻

你專登走去買件中國服, 唉......我無時間啦.

k2

請問父母當日係咪可以一齊入去呀? 呀仔話可以,但我唔係好信。

原帖由 MandyLau13 於 09-9-23 21:53 發表

你專登走去買件中國服, 唉......我無時間啦.

原帖由 MandyLau13 於 09-9-23 21:53 發表

我都唔知駛唔駛帶食物盒呀? 有無k1升上的mami講下.

通告有寫,編號:09-10-002
1. 生日會活動時間照常。
2. 生日會保母車服務照常。
3. 是日毋須攜帶書包,以民生書院幼稚園手挽袋代替,用以盛載生日會小禮物。家長亦須為 貴子女帶備杯、食物盒、濕毛巾及毛巾盒,作茶點時用。
4. 請家長每次為 貴子女安排配合生日會主題的衣飾,回校參與不同的學習 活動,增加學習興趣及氣氛。

原帖由 shan2007 於 09-9-23 22:03 發表
請問父母當日係咪可以一齊入去呀? 呀仔話可以,但我唔係好信。

應該係生日之星嘅父母先可以喎!!
你仔仔係咪8,9月生日??

原帖由 kandy 於 09-9-23 21:35 發表

哈哈! 星期五你仔仔一定好開心!!
我諗住係casual wear咋!!
下個topic先認真扮la, HeHe!!!

原帖由 DhaMgc 於 09-9-23 10:07 發表

HI~ 歡迎﹗歡迎﹗ 我仔仔都係k2f 嫁.. 佢係bee group ..乜有老虎組咩.. 我個仔同我講有bee, 蝴蝶 同埋蜻蜓 咋..呵呵呵

Ha ha, I mixed the group name with Sunday school. My son is in Bee group too. Did you remember we have met in the parent day. We have exachanged the mobile too.

morning, 好野, 又多個k2f的mami入黎報下料la!

原帖由 abc2011 於 09-9-23 09:49 發表
Hi,

My son is in K2F (tiger group). Nice to meet you all in here.

哈哈, 好一個管家仔, 咁佢都孝順好多, 最多都係關心你去左邊, 唔似得我個仔, 不理我死活.
另外你有無聽佢地係唔係轉組阿, 我個仔無la la昨晚話自去去左蝴蝶組, 唔知佢講乜

原帖由 DhaMgc 於 09-9-23 10:09 發表

唔係麻...跣底都要跑...衰仔呀﹗.....

佢收線唔夠5min 又打來問你去到邊lor.. 做咩咁耐嫁... 快d啦﹗..我改左佢個名做管家仔.. (岩岩個陣做緊家好月圓) 哈哈哈哈...... 佢又應我先抵死.. 我叫管家仔..佢就話咩事.. 笑 ...

原帖由 sukiwk 於 09-9-24 09:15 發表
哈哈, 好一個管家仔, 咁佢都孝順好多, 最多都係關心你去左邊, 唔似得我個仔, 不理我死活.
另外你有無聽佢地係唔係轉組阿, 我個仔無la la昨晚話自去去左蝴蝶組, 唔知佢講乜

...

轉組﹖無wow..佢咪話佢重係bee group lor,

佢琴日同我講要拎張相返去係佢bb個陣媽咪抱住既相wow.. 我話幾時要佢話上星期..我話點解唔早d講過哂先講嫁.. 佢話佢有同爸爸講.. 跟住我老公鬼鬼鼠鼠係鼠笑..嘻嘻.. 我唔記得左...比佢激死.. 我話你下次講完比爸爸知都要同我講萬一爸爸唔記得媽咪都知麻..

hey 想問下你地每日有無同佢地溫書嫁.. 我早幾日同佢溫國語佢地咪教對不起..我叫佢讀啦.. 讀來讀去都唔識沒關係.. 咁開頭我都無野既..咪慢慢教.. 講完佢跟住我講. ok 啦.. 叫佢由頭讀就唔識.. 比佢激到我死.. 連續2日我都叫佢自己拎住本書讀..由頭讀..讀到熟為止..真係血都嘔埋出來.. 家陣已經咁心散點讀..
大少奶

原帖由 abc2011 於 09-9-24 08:48 發表

Ha ha, I mixed the group name with Sunday school. My son is in Bee group too. Did you remember we have met in the parent day. We have exachanged the mobile too.

呵呵.. 原來係你.. 多d上來啦﹗我地呢鼠都好熱鬧嫁.. 大家一齊傾下..起碼知班馬騮係學校攪緊咩先.. 呵呵 你個仔同我個仔同一組wow 佢係bee 1 定bee 2.. 叫咩名呀.. 等我問下呀仔先..

佢呀﹗琴日同我講 我識左個同學仔呀.. 我問叫咩名.. 佢就講左個女仔名我知.. 我話你又去識女仔呀.. 佢話係呀.. 比佢激死.. 佢係舊校又係成班女同學同佢玩.. d男仔就成日痴佢想同埋d女仔玩.. 笑死你嫁..
大少奶

原帖由 musnis 於 09-9-23 23:33 發表

哈哈! 星期五你仔仔一定好開心!!
我諗住係casual wear咋!!
下個topic先認真扮la, HeHe!!!

真係唔講起都唔記得係中國服主題添.. 死啦﹗真係唔知比咩佢著好wow..
大少奶

中國服主題真係好難扮, 唔通真係著唐裝衫返學
另外想問下"會唱歌的書包"係唔係教完喇? 我見阿仔琴日話交左比老師,但老師又冇改裡面做過o個幾版喎. 又有一本新書派左返黎, 咁即係點架?
‹ 上一主題|下一主題