用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁 1st interview
樓主: 2boysmami
go

陳守仁 1st interview [複製鏈接]

my son is 0508, is group A

我識得一個家長重離譜, 第二輪tsl 收佢, 佢接受offer , 但大抽獎佢又抽到協x, 不過佢最後都揀tsl, 但又唔同協x講, 等到9月1日協和打電話問佢點解果小朋友缺課, 佢先答人唔讀, 人地點樣找人頂佢個位, 如果唔讀應該唔好去津校冊, 又或註冊後通知人放棄學位, 等其他人可以叩門嘛

原帖由 silvia_ng 於 10-10-12 07:56 發表

唔好客氣, 知咪答囉! 嘻嘻!
WAITING都係KEEP到十二月底, 所以到十二月底都冇收到電話, 即係WAITING無望。要6月重新再考, 之前一次既結果唔會影響到學校收唔收你。但第二次既位少得可憐, 大把人爭。反而第二次既WAI ...

我個女話冇WOR,

YY

原帖由 wasabi-cat 於 10-10-13 11:08 發表
我個女係 0812,都係 group f 丫~~

btw, 阿女話老師比紙筆佢地,一邊用英文講要佢地畫 d 咩,佢地一邊畫。我想問下 group f 既朋友仔係咪都有考呢樣野丫?? ...

yeah same same~ Gp B, 05/01

原帖由 xuandaddy 於 10-10-13 10:58 發表
My daughter was in Gp B, 05/01.  

醒目開學勳章

原帖由 爸爸超人 於 10-10-13 12:47 發表
我識得一個家長重離譜, 第二輪tsl 收佢, 佢接受offer , 但大抽獎佢又抽到協x, 不過佢最後都揀tsl, 但又唔同協x講, 等到9月1日協和打電話問佢點解果小朋友缺課, 佢先答人唔讀, 人地點樣找人頂佢個位, 如果唔讀應該唔 ...

無咩可能佢register直資後, 可以去大抽獎喎.  你有無收錯料 ?

原帖由 kc_01k 於 10-10-13 14:13 發表

無咩可能佢register直資後, 可以去大抽獎喎.  你有無收錯料 ?

佢如果考2ND PHASE, 就係政府大抽獎放榜後才報名, 唔關事的。TSL 2ND PHASE係每年大抽獎後一至兩天內報考。

其實大家唔洗估幾多月係咩GROUP, 但我唸大家都肯定既係, 同自己小朋友一組既, 都應該係出生月份差唔多。亦應該唔會有一月出世加埋個10月出世囉。

deleted

原帖由 爸爸超人 於 10-10-13 12:47 發表
我識得一個家長重離譜, 第二輪tsl 收佢, 佢接受offer , 但大抽獎佢又抽到協x, 不過佢最後都揀tsl, 但又唔同協x講, 等到9月1日協和打電話問佢點解果小朋友缺課, 佢先答人唔讀, 人地點樣找人頂佢個位, 如果唔讀應該唔 ...

From my son's experience , quite a lots of students at his year gave up the places at the first run. Not to worry to much as quite a no. of students accepted in the first run went to traditional schools which are their first choice.

My daughter (Sunday group B 10:45am) said same kinds of things as your daughter:
1) playing with teachers (跟住老師做動作)
2) finding the missing puzzle of GIRAFFE
3) identifying differences and she said she cannot identify any on the exercise
‹ 上一主題|下一主題