用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 黄芴南中學 交流區
樓主: lauffj
go

黄芴南中學 交流區   [複製鏈接]

回覆 MimiCactus 的帖子

MimiCactus, 你仔仔都係中一?!我仔仔編左去Group E, 唔知同唔同班呢?
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

回覆 b_B 的帖子

另外, D功課係咪好淺?我呀仔唔使20mins就做完..究竟搞咩?
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

回覆:b_B 的帖子

係呀!今日做數一陣就做曬!

回覆 b_B 的帖子

我個仔都係group E

囝囝是Group C.  佢話呢班有成8個讀獻主會。班上大概18人一班,共有8班。佢計個條數,大約有廿幾三十人無報bridging course. 亞囝話佢有兩個同學都無報,早知佢都話唔報。

回覆 rocco124 的帖子

hi, 唔知呀仔識得你個仔未呢?我呀仔話呢個星期過得好漫長, 唔知點解好唔開心.

你呀囝好勁, 來自咩学校都起埋底, 佢一定勁好人緣

其實返bridging course 都好辛苦,雖然功課唔多,但short test 就不停有。阿囝話星期五仲有重量級test 等緊佢!

係呀, D功課量唔算多, 但始終都係在適應中.....期待佢能找到當中嘅趣味

請問中文用廣東話教還是國語教?

請問C班屬於係那一科補底班?

回覆 虫虫主人 的帖子

Class C: Chinese, Eng, Maths

小囡今年要選校,想跨區試自行,唔知B1B-C的話大唔大機會

hapigpig 發表於 15-9-4 20:30
小囡今年要選校,想跨區試自行,唔知B1B-C的話大唔大機會
老實講,我覺得唔大,出年第一季新校舍仲已經起完,可能會多咗人揀,不過唔代表冇機會嘅,如果想自行階段搞掂,如果真係咁鍾意WFN,搏咗呢間,第二間揀間穩陣d入咗都唔後悔

引用:Quote:hapigpig+發表於+15-9-4+20:30+小囡

原帖由 penpen 於 15-09-04 發表
老實講,我覺得唔大,出年第一季新校舍仲已經起完,可能會多咗人揀,不過唔代表冇機會嘅,如果想自行階段搞 ...
講得啱,新校舍真係會多人選,仲要搬返九龍塘,其實今年都多返人選,我聽阿仔小學老師講今年d學生唔知點解個個都一窩蜂選黃笏南,未計隔離班,淨係同班都一半以上,但全校入到的只有5個。

回覆:黄芴南中學 交流區 ...

想請問冬季校服係未金錀都有?校褸有沒有?去唯一訂話要遲起貨
謝謝

Anson 返學喇!

引用:+本帖最後由+penpen+於+15-5-25+21:04+編輯

原帖由 penpen 於 15-05-25 發表
小兒小號有2級程度,想問入樂團要唔要考到幾多級先可以?入了樂團會唔會每日練習到好夜?

黃笏南功課量多嗎?另朋友告知黃近年的成績有向下滑的情況,你覺得會係有咩問題呢?

謝謝你的回答!

kc1016 發表於 15-12-26 23:31
小兒小號有2級程度,想問入樂團要唔要考到幾多級先可以?入了樂團會唔會每日練習到好夜?

黃笏南功課量多 ...

好似未聽過有人2級入到樂團,唔緊要,樂團每年都有audition,今年唔得下年可以再試,多數都係比賽、表演前練得較密,又唔會日日都練嘅~ 我覺得功課唔多,我小朋友成日都喺學校小息/轉堂/食飯時做功課,好多時放學前已經做晒! 呢幾年dse成績係比之前差咗,學校已安排主科分班補底上堂。功課量你問完又問嘅

回覆:黄芴南中學 交流區

想問下操行沒有B+, 但成績全A, 學校會唔會酌情提供面試機會呢?
有無黃笏南的家長有類似個案可以分享下?
謝謝。

回覆:Kc511 的帖子

黃笏南以往都是全部有面試的,今年先改制,相信無人答到你。

‹ 上一主題|下一主題