用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班
樓主: ichiban
go

2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班 [複製鏈接]

我又冇諗過問學校,我諗住佢特登咁樣揀,好似好有連貫性咁呱!
原帖由 jadysandy 於 08-9-15 14:56 發表
係喎, 好心水清呀,

但"花花的小斑點" 是寫 - '低班2
   "一起玩"          是寫 - '低班3'
是不是要同學校 Clarify吓 ?
..

可唔可以俾exploring the world的url 我? 找不到舊通告!  thanks

醒目開學勳章

原帖由 chan_wingyee 於 08-9-16 15:10 發表
可唔可以俾exploring the world的url 我? 找不到舊通告!  thanks

http://www.etlw.com.hk/

Thanks!  已即刻入去玩

原帖由 candietweety 於 08-9-16 19:00 發表

http://www.etlw.com.hk/

To : "LK" every mother

我寫咗張 memo 問班主任, 今天回答我,
是跟 '校曆表' 換書, 即是下次是 "一起玩",
再下一次才是"花花的小斑點".

....
Sandy(Jady)

唔該晒!

原帖由 jadysandy 於 08-9-17 21:17 發表

....

醒目開學勳章

原帖由 jadysandy 於 08-9-17 21:17 發表

....

THX!
但有無人成功PRINT 過張CERT?
佢用PHP黎做,
個BANNER同小朋友DINFO分開左2截,
又無友善列印,
我另存圖片就要分開2PART印,
唔通人手剪貼咩?
有無人可以教我點印?
我已經打左番學校,
佢地例牌話幫我問下.......

首先講明我是電腦白痴,  
"修業證書" > 用USB連接printer > 按"列印"
出來效果是半張A4, 比較簡陋.
唸住當是個留念.
...
Sandy(Jady)

醒目開學勳章

原帖由 jadysandy 於 08-9-18 02:15 發表
首先講明我是電腦白痴,  
"修業證書" > 用USB連接printer > 按"列印"
出來效果是半張A4, 比較簡陋.
唸住當是個留念.
z
...

我再試下啦!

有無人JOINT興趣班哩??

Have to think about it, cos' Kei Kei has class on Sat morning.  The schedule seems not fit!!!  But seems there are lots of classes!  Much more than NC.

原帖由 candietweety 於 08-9-18 21:35 發表

我再試下啦!

有無人JOINT興趣班哩??

I like Yan Yan to join the Africa drum, see if her sat class could be resheduled or not.

the 'little bee' on weekdays is also attractive, but there is no school bus service, no way to think of it.

btw, teachers have enough time to rest with weekdays activities?

原帖由 chan_wingyee 於 08-9-18 22:58 發表
Have to think about it, cos' Kei Kei has class on Sat morning.  The schedule seems not fit!!!  But seems there are lots of classes!  Much more than NC.

Me too, 巧琳 also has some class on Saturday,
其實shck 的興趣班都十分吸引, 有點可惜,
我唸可能要 "UK"時才可參加.

Sandy(Jady)

醒目開學勳章

我想問搭校車同學仔嘅媽咪:

你地小朋友坐幾號車,架車準唔準時?

小小鳥坐5號車,
當日通告係7:50上車(我地7:40)要到上車地點等,
但係開學至今日日都8:00多D車先到,
尋日仲離譜到8:12分先到北角,
我知小朋友8:15要入班,
我估成車小朋友日日都遲到,
雖然校車遲係唔當遲到,
但係如果其他車準時,
哩車人就日日遲,
個個好似ET咁人地個個坐好先行入課室,
況且,跟據舊年觀課嘅經驗,
老C早上又要收功課,
又要印手冊,
最唔想係哩廿幾個小朋友學左遲到習慣,
以為要成班人等佢地都得,
其實佢地遲會影響全班上堂,
我打過去學校問,
希望改善,
仲同佢地講左,如果有需要,
我唔介意佢地resechedule過d等車上車時間,
只要出番通告,我話我地可以早d去等早d去等,早D上車,

請問其他人有無咁嘅悄況?

我們住西區, 坐 No.1 車, 大約7:50 上車,
7:40要出門口, 好準時.

在"NC"時, 只是遲到過1次, 因為壞車, 要換車.
Sandy(Jady)

我坐7車,上車就一向都準時,不過次次都係最遲返到去架車,冇辦法,因為最遠我架車!恩恩成日都好似好趕咁交功課。NC時放學好準時,12:40就到,不過開學到依家日日都遲,成1pm先到。仲好似日日放學唔同車!我打過比校車保母問,佢話放學多人撘,所以要換車!

我聽Matthew媽講,話佢湊Matthew返學時已經見到同學仔佢樓下等校車,不過到打鍾架車先到,我都讚成唔可以比小朋友有遲到習慣,不過,我諗住再觀察下先,因為呢個星期NC先開始撘車,可能上落車會慢D,如果遲下都仲係咁,我會打去學校講!

原帖由 candietweety 於 08-9-20 08:19 發表
我想問搭校車同學仔嘅媽咪:

你地小朋友坐幾號車,架車準唔準時?

小小鳥坐5號車,
當日通告係7:50上車(我地7:40)要到上車地點等,
但係開學至今日日都8:00多D車先到,
尋日仲離譜到8:12分先到北角,
我知小朋友8:15要入 ...

CANDIETWEETY

妳好呀
可能我同見過面
因為我女女係 ncd 都係 no,5 車, 都係妳講果個時間, 應係同站了

我巳係上星期打去學校 & kwoon chung 講了
副校長仲打了比我了解, 佢會跟進

醒目開學勳章

原帖由 kiteli 於 08-9-21 19:59 發表

CANDIETWEETY

妳好呀
可能我同見過面
因為我女女係 ncd 都係 no,5 車, 都係妳講果個時間, 應係同站了

我巳係上星期打去學校 & kwoon chung 講了
副校長仲打了比我了解, 佢會跟進 ...

你好,
我響七姊妹道健威上車,一齊共有4個人,
我估你一係響丹拿,一係地鐵站,
我估只要我地齊心,
情況一定會改善!

原帖由 candietweety 於 08-9-21 22:20 發表

你好,
我響七姊妹道健威上車,一齊共有4個人,
我估你一係響丹拿,一係地鐵站,
我估只要我地齊心,
情況一定會改善!

我係 地鐵站呀
係呀, 今日收到校車姨姨電話, 聽會7:50 上車
其實上星期五, 我地個站所有家長
簽名寫了封信比學校 ,cc 比 kwoon chung 呀

可能真係受到學校壓力啦, 現在幾快 solve 到
希望聽日真係 on schedule 啦

真係學校講一句好過我地家長講一百句呀

醒目開學勳章

原帖由 kiteli 於 08-9-22 21:01 發表

我係 地鐵站呀
係呀, 今日收到校車姨姨電話, 聽會7:50 上車
其實上星期五, 我地個站所有家長
簽名寫了封信比學校 ,cc 比 kwoon chung 呀

可能真係受到學校壓力啦, 現在幾快 solve 到
希望聽日真係 on schedule ...

原來你地咁齊心,
唔怪得冠忠咁快有回應,
希望真係會改善到啦,
大家早d上車,早d番到學校,
交好功課,上堂就好lu!

醒目開學勳章

Oops,今日淨係記得生日會唔駛著校服,唔記得著華服添.....
‹ 上一主題|下一主題