用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

收到喇,又回復左妳喇。

原帖由 hongmimi 於 08-9-16 10:38 AM 發表
Dear all,

please check email~

thanks!

hongmimi,

果日等係好悶啦,今之我同軒軒有上沙灘,都有蜆,有都係得3MM咁大粒炸,軒軒唔肯行去水度,我地兩個咪拾珊瑚石囉,貝殼都唔多,D沙都好幼細。我D同事同屋企人就去晒游水,軒軒唔願落水,我地兩個干曬,曬死我。

中秋兩邊走食飯過節,通常都冇得去街,昨天都係去左沙田"宜家"。佢三樓D家俬好平,半介。上個星期7折。

原帖由 hongmimi 於 08-9-16 10:34 AM 發表
626mama,
點呀妳~ 做阿四之後洗唔洗休息下咁呀? 假期又有無去到白石摸蜆? 擒日我不知幾想去呀~ 但匡匡個"長"午睡搞到無得去~ 最尾去左警會游個"快"既黃昏水囉~ 好過無啦~~

上星期六齊齊賀中秋,佢地唔俾子聰"頂"軒軒個 ...

hongmimi,

我都收到pm啦! 但我傻下傻下, 個日真係
唔得, 唔好意思~

原帖由 hongmimi 於 08-9-16 11:36 發表
天藍,
Please check email again~ thanks!

天藍,
Sorry,上次匡匡同昊藍一齊上畫班,我都無同佢o地影相,但剛過去o既星期六,我有幫子聰同昊藍影ovideo,你check oe-mail

昊藍打敗仗,要休息多D至得,起碼開開心心玩埋個中秋節至病,都好o羅。小心身體!

626mama,
星期六,我o地係協康玩得好開心 (等我引o下你先),但如果你同軒軒o黎埋一定仲開心o

hongmimi,
今朝見你都好精神 ,原來同匡匡一齊中o左招,飲D蜜糖水潤o下個喉嚨可能會好D。你o地使唔使請醫生飲茶

天藍,
Sorry,上次匡匡同昊藍一齊上畫班,我都無同佢o地影相,但剛過去o既星期六,我有幫子聰同昊藍影ovideo,你check oe-mail

昊藍打敗仗,要休息多D至得,起碼開開心心玩埋個中秋節至病,都好o羅。小心身體!

626mama,
星期六,我o地係協康玩得好開心 (等我引o下你先),但如果你同軒軒o黎埋一定仲開心o

hongmimi,
今朝見你都好精神 ,原來同匡匡一齊中o左招,飲D蜜糖水潤o下個喉嚨可能會好D。你o地使唔使請醫生飲茶

天藍,
收到妳回覆喇~ 大頭蝦! 嘻嘻!!

昊藍睇左醫生而家點呀?係咪感冒?要多d休息同飲暖水呀~

626mama,
收到妳回覆喇~ Thanks!

~ 呢兩日好晒,空氣又焗,妳地兩個乾晒都好係喎~ 咁有無小朋友同軒軒一齊玩呀? 淨係得d日本仔? 珊瑚石係咩黎?

擒日我等左成日以為有得去摸蜆,匡爸又唔信果d蜆可以炒黎食結果都無得去~

沙田宜家仲咩大特價呀? 佢又搬呀? 有時我地見d又靚真係好想買,但一講我同匡爸就會對對方話:有得搬先算啦~~

ElainAiolia,
收到妳email~ thanks!! 我果d相要遲d先得啦~ 呵呵~ 我頭先講咁多都係想引下626mama

擒晚唔好意思,咁夜仲send短訊俾妳,我岩岩返到屋企咋! 妳有心,可能作病掛,中秋放咁多日假都無覺好瞓,匡匡晨咁早彈起身,唔知係咪咁攰到個人病病地我未睇醫生呀! 匡匡就睇左!

妳今朝見我都ok,但我見妳好似麻麻地喎….係太攰? 同妳係唔係皮膚敏感呀?有無睇醫生?? 秋風起我都驚匡匡d濕疹又黎料

pcdogxx
elainaiolia d相,鈞渝個樣好搞笑!!

各位,
唔好意思,要改期,please check email again!

hongmimi,

我回覆你啦! 你check下email~
唔好笑我啦! 我年紀大無乜記性,
好彩有你地d老友提點下, 係上年
仔仔讀nursery識到你地係我既最
大收獲。
你作病要保重身體! 有無食藥呀?!
我以家開始有d頭痛, 個人有d遊雲,
可能都想作病, 希望我地大家都打
勝仗, 唔好請醫生飲茶啦!

ElainAiolai,

上次你無影到昊藍同匡匡唔緊要啦!
我諗住有就睇下佢兩個一齊上堂點
既款, 我諗都係一定好開心, 尤其我
仔嘴不停口多多~
我收到你send比我d相, 有段短片,
見到昊藍同子聰上畫班既情況, 但
公司部電腦無拿巴, 所以聽唔到聲,
今晚返屋企再睇下先, 睇下昊藍成
日嘴郁郁講乜先。
Thx!!!

原帖由 hongmimi 於 08-9-16 14:00 發表
天藍,
收到妳回覆喇~ 大頭蝦! 嘻嘻!!

昊藍睇左醫生而家點呀?係咪感冒?要多d休息同飲暖水呀~

626mama,
收到妳回覆喇~ Thanks!

嘩~ 呢兩日好晒,空氣又焗,妳地兩個乾晒都好係喎~ 咁有無小朋友同軒軒一齊玩呀? 淨係得 ...

626mama,
星期六真係辛苦你o地,要乾煎蝦碌

hongmimi,
你同匡匡無乜o野就好喇。其實你今朝見到我係比平日較為夠訓,已經係最佳狀態,只不過可能尋晚飲多o左水,有D水腫o者,亦無皮膚敏感,多謝關心

匡匡D濕疹可唔可以搽定lotion,等D皮膚無咁乾,無咁容易起o?子聰耳仔果度D濕疹好番晒la

天藍,
你好D未呀?有病不如返屋企休息o,會唔會好快D呢。

o左人mami係大頭蝦Dla,放心,我o地互相提點就萬無一失la

pcdogxx,

Pls check pm.

ElainAiolai,

多謝關心! 昨天我做幸福既女人, 今日
無乜事, 但今日返公好鬼眼
昊藍昨晚無乜咳, 今日都有返學, 但剛剛好
番, 今早返學都帶個口罩仔, 隔離下會好
D, 怕一返學又再病過~

原帖由 ElainAiolia 於 08-9-16 23:58 發表
626mama,
星期六真係辛苦你o地,要乾煎蝦碌

hongmimi,
你同匡匡無乜o野就好喇。其實你今朝見到我係比平日較為夠訓,已經係最佳狀態,只不過可能尋晚飲多o左水,有D水腫o者,亦無皮膚敏感 ...

626mama,

多謝關心~ ~

原帖由 626mama 於 08-9-16 10:19 發表
祝昊藍早日康復。

睇完留言又閃喇

各位,
幾日中秋假都冇乜出去玩... 出面好鬼曬呀....  都唔想郁...   不過我隔離屋帶左我去個好地方...  係迪士尼Hollywood 酒店裡面個大草地呀...   果到好正.. 因為係酒店設施所以冇乜人...  成個大草地鈞渝走得好開心.. 跌到都唔痛.... 真係好好玩...  我見有人係到野餐添呀...   真係好似你地睇飄零燕凱迪係草地碌黎碌去咁...   果度其實應該只招待酒店住客或者入去食野既客人...  不過我地上次入去都冇人理我地... 隔離屋就試過有人問佢係咪黎食野, 佢咪求其話係算囉...   入到草地就冇人理架喇...   

不過始終有車就方便d囉...   如果冇車都唔知點入去好...

天藍,
昊藍打敗仗呀....  係咪中秋玩得太開心呀?   希望佢快d好返晒啦..   

Hongmimi,
係咪游完水冷親呀?  小心d喎....  

我都想再去白石呀.. 如果你去記住叫埋我同626mama喎...

626mama,
咁慘係到干曬呀....   果幾日熱到好似焗桑拿咁.. 真係辛苦你咯....  咁軒爸有冇去呀?

協康果個真係幾好玩..  最衰你去唔到啦..  匡爸好犀利..  20分鐘可以係咁有限既物資整左個咁靚既燈籠..  叫Hongmimi快d post D相俾你睇啦....

大家有冇諗住報埋聖誕果個呀?  係喎.. 今日公怖抽唔抽到喇喎.... 聽日打去協康問下先..  

ElainAiolia,
收到pm喇.. 唔該晒..  我返黎再打俾你吖...   果日有子聰同鈞渝一齊玩.. 佢好開心呀....  住得近真係好...

Rplyan,
呢排唔見左你既..  中秋節玩得好開心唔記得左我地呀?  哈哈...  得閒好上黎留言喇..

各位,

又係時候攪呢個哈佬喂派對喇..
地點 : 小欖燒烤樂園
日期 : 10月 25, 11月1, 11月8 (揀星期六會好d, 因為玩得夜第二日有得休息, 如果呢幾日唔得再)

參加人數:
626mama
Hongmimi
ElainAiolia
Rplyan
whatever
天藍
pcdogxx   早d訂好, 渝爸可以攞假..  呢幾日我都冇所謂

各位,

日期 : 10月 25, 11月1, 11月8 (揀星期六會好d, 因為玩得夜第二日有得休息, 如果呢幾日唔得再)

參加人數:
626mama----ok
Hongmimi
ElainAiolia
Rplyan
whatever
天藍
pcdogxx   早d訂好, 渝爸可以攞假..  呢幾日我都冇所謂

我應該3日都冇問題。

各位,

參加人數:
Hongmimi----3日都ok
ElainAiolia
Rplyan
whatever
天藍

我應該3日都冇問題。

各位,

參加人數:
Hongmimi
ElainAiolia
Rplyan
whatever
天藍 --- 3大1細 (25/10個日我唔得, 因學校有活動)

pcdogxx,
嘩~ 飄零燕妳都諗到....都真係幾大片既草原喎~ 有無d斜坡一幅幅咁....任碌唔嬲呀? 妳仲記唔記得首主題曲? 妳練定下次去可以唱嘛~ 呵呵~~

匡匡唔係游水冷親,假期前已睇醫生,不過唔係好緊要,咳兩聲咁,妳見佢齊齊賀中秋都無乜野,所以食左兩次藥都無食咯~

乜聖誕又有咩? 都好噃!

喂喂喂~ 妳同ElainAiolia靜靜雞約邊日玩唔預埋匡匡呢個都住得好近既鄰居朋友仔? 好講囉~

唔知係我唔識定bk仲未搞掂,我send唔到pm呀!

好呀!一齊再去白石,我都要請教626mama點樣摸蜆呢~

626mama,
thank you妳先吓~

各位,

參加人數:
626mama----ok (3日都ok)
Hongmimi----2大1細 (3日都ok)
ElainAiolia
Rplyan
whatever
天藍 --- 3大1細 (25/10個日我唔得, 因學校有活動)
‹ 上一主題|下一主題