用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站 [複製鏈接]

醒目開學勳章

唉.......希望佢早日康復 !

原帖由 kitty 於 09-9-7 11:55 發表
未呀..佢好小病..但一病就...
而家燒就冇咁高..不過好累..手軟腳軟...成個人落哂形..佢本身都好瘦..而家仲....

hi,我今日打咗比老師,問佢仲有冇得參加,佢話要睇吓其他兩個答覆,希望囝囝有的參加啦,我想訓練佢d胆量呀

你女女幾多年級呀.

原帖由 雪文 於 09-9-7 11:13 發表
hi, 我女都參加呀, 星期五已派咗紙返來要求讀熟了.

家姐冇話鍾唔鍾意,不過就唔使搭車佢就最鍾意,佢全校得一兩個同學同佢一間,不過而家唔同班,我覺得佢而家都ok,最緊要而家唔好學壞就得啦

原帖由 kitty 於 09-9-7 09:14 發表
hi,你好~
家姐鐘唔鐘意間中學呀? 有冇小學同學一齊呀?我而家好擔心佢升中的野...
我大女都係啦,老師安排佢入排球校隊佢話唔參加喎@@我要佢一定參加,當運動又好咩都好啦.. ...

醒目開學勳章

我女2年級.
順其自然啦, 有時小朋友佢唔肯你都好難去勉強佢, 不過佢哋多數唔識諗.

原帖由 angelnch2001 於 09-9-7 13:22 發表
hi,我今日打咗比老師,問佢仲有冇得參加,佢話要睇吓其他兩個答覆,希望囝囝有的參加啦,我想訓練佢d胆量呀

你女女幾多年級呀.

醒目開學勳章

星期六多得fun, 我買到 40元一張小童票俾亞仔去海洋公園.

昨日有好多第一次, 亞女第一次坐海盜船, 驚D表情笑C人, 我佬同仔坐對面, 仔就笑到收唔到聲, 我佬就係咁學我女, 我俾佢哋搞到笑到肚痛.

第一次亞女坐飛天秋千
第一次亞仔坐跳樓機, 跳完又捉我去玩多次, 我又玩咗係海洋公園的第一次跳樓, 我好驚呀, 返落來我想喊呀....
第一次亞仔坐過山車, 就扭到頸, 咁都要再玩多次.   今日問咗保險睇跌打有得claim, 諗諗去唔去睇先.

醒目開學勳章

海洋公園小童票$40就可以買到嗎?

quote]原帖由 雪文 於 09-9-7 14:25 發表
星期六多得fun, 我買到 40元一張小童票俾亞仔去海洋公園.

昨日有好多第一次, 亞女第一次坐海盜船, 驚D表情笑C人, 我佬同仔坐對面, 仔就笑到收唔到聲, 我佬就係咁學我女, 我俾佢哋搞到笑到肚痛.

第一次亞女坐飛天 ... [/quote]

我住秀茂坪商場個邊

原帖由 irenenghm 於 09-9-7 08:02 發表
hi,

妳好呀!我囝今年讀小一呀! 我都係住秀茂坪嫁. 我住寶達嫁. 你呢?

可唔可以pm比我你女讀邊間呀?因我個女明年都升中了..近近地真係好方便...我住果度我朝朝見d學生搭兩輪車出去真係好辛苦,又多人排隊..有d  fd  d 就幾個一齊搭的士...所以我都鐘意近架~
而家係咪可以自行揀兩間都有得in呀?
原帖由 angelnch2001 於 09-9-7 13:28 發表
家姐冇話鍾唔鍾意,不過就唔使搭車佢就最鍾意,佢全校得一兩個同學同佢一間,不過而家唔同班,我覺得佢而家都ok,最緊要而家唔好學壞就得啦
我家有對雙子公主

咁大人幾錢一張?點解可以$40咁平?
你兩個小朋友真係大膽過我幾個好多..我幾個都唔敢玩呢d..包括我仔.. 唔知點解呢真係..
原帖由 雪文 於 09-9-7 14:25 發表

第一次亞女坐飛天 ...
我家有對雙子公主

thanks ~有心~
佢而家好好多了..佢地果班原來今日有6個請左假..而家佢有返d胃口了..燒都退左..不過我就辛苦d...而家先剛剛起身(頭先好累,訓左一陣)尋晚都是叫外賣咋...我佬話費事咁辛苦,又要買又要煮..又要照顧個女...
不過我地叫兩個餐都夠食...$87
雪文,你有冇叫外賣呀?
原帖由 雪文 於 09-9-7 12:34 發表
唉.......希望佢早日康復 !
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

kitty,辛苦啦. 小朋友病, 媽咪最辛苦, 又擔心又要照顧佢哋.
呢期俾多D水佢哋飲.

今日有6個請假呀, C啦, 唔會停課掛

我好少好少叫外賣呀 , 我寧可出街食, 一就自己煮.  

原帖由 kitty 於 09-9-7 15:29 發表
thanks ~有心~
佢而家好好多了..佢地果班原來今日有6個請左假..而家佢有返d胃口了..燒都退左..不過我就辛苦d...而家先剛剛起身(頭先好累,訓左一陣)尋晚都是叫外賣咋...我佬話費事咁辛苦,又要買又要煮..又要照顧個女. ...

醒目開學勳章

原來summer holiday有恐龍貼紙, 儲齊9款就可以免費換一張小童票, 有效期到 24/9, 入場即日係入口處換.
你哋可以諗下 21/9去玩下呀, 如你要個人的電話, 我PM俾你.
佢話只有一張大人的, 但我無問佢幾$$$

原帖由 kitty 於 09-9-7 15:25 發表
你兩個小朋友真係大膽過我幾個好多..我幾個都唔敢玩呢d..包括我仔.. 唔知點解呢真係..

醒目開學勳章

我而家真係無膽咗好多, 而家諗起仲腳軟. 最驚係升空個下, 係咁高高高, 都唔知仲有幾高要升

原帖由 kitty 於 09-9-7 15:25 發表

醒目開學勳章

二手都好多人放出來呀, 都係恐龍貼紙, $50-55. 我呢個係yahoo睇到的

原帖由 lkv945 於 09-9-7 14:53 發表
海洋公園小童票$40就可以買到嗎?

quote]原帖由 雪文 於 09-9-7 14:25 發表

昨日有好多第一次, 亞女 ...

醒目開學勳章

之後我女仲玩多二次海盜船, 佢話越來越好玩.

醒目開學勳章

kitty,你是否問我昨晚食咩呀 ?
昨晚去到北角轉車, 係北角食. 個到有間店有隻拼庵列好大塊加多士, 飲品只是 $20.-, 我對仔女次次去到都要食呢個餐.

昨日我帶咗好多嘢入去OP食, 連豆腐花都有, 冰冰涷好正呀.  下次唔知帶雪條得唔得呢

醒目開學勳章

大家知唔知維它奶有抽獎呀, 買滿20元就有啦.

應該唔會掛...
我都好小叫外賣架..不過我又唔放心出去食..佢一個在家..因為我女次次燒到好高都好似神智不清咁..尋日下午仲喊..話好驚..張張床都有人訓佢冇得訓喎 我咪攬住佢話而家是下午..d床張張都冇人訓緊囉...佢又行去廁所發呆..總之佢次次發高燒我都好驚...佢好似變左另一個人咁架..我上次咪話佢特然起身扎"邊"你記唔記得?(佢不嬲短頭髮)好彩我佬係度..唔係又嚇死我..佢最好笑是之後全完冇印象架喎
原帖由 雪文 於 09-9-7 15:49 發表
kitty,辛苦啦. 小朋友病, 媽咪最辛苦, 又擔心又要照顧佢哋.
呢期俾多D水佢哋飲.

今日有6個請假呀, C啦, 唔會停課掛

我好少好少叫外賣呀 , 我寧可出街食, 一就自己煮.  

...
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

上周六申請cixx信用卡, 我係未交齊資料的情況下, 屈咗個sales送咗三樣嘢俾我, 人哋只有一份, 我有三份. 諗起都開心
有20元惠康coupon, 閙鐘, 雨伞

我都係愈大愈冇膽,以前樣樣都夠膽玩..而家最好唔好攪我
原帖由 雪文 於 09-9-7 15:52 發表
我而家真係無膽咗好多, 而家諗起仲腳軟. 最驚係升空個下, 係咁高高高, 都唔知仲有幾高要升
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題