用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將會入讀學之園(日出康城)
樓主: sleepingbo
go

將會入讀學之園(日出康城) [複製鏈接]

回覆 120# Laughing 的文章

我囡囡o個日砌唔到都有發脾氣, 咁爸爸就幫下手, 鼓勵下佢~~

其實配對都唔算好難,不過平時真係要俾亞b玩下!老師仲有問我個囡邊架係飛機,邊架係船,邊架係車!

而且仲會俾幾張生果相亞囡睇(香蕉、橙、青蘋果同梨),然後放返那樣生果落個籃度!

亞囡o個日好叻,識得答係乜生果!(雖然發音唔係好準!!)

我寄左信申請轉am, 唔知得唔得...

原帖由 godloveus 於 10-6-9 08:26 發表
其實配對都唔算好難,不過平時真係要俾亞b玩下!老師仲有問我個囡邊架係飛機,邊架係船,邊架係車!

而且仲會俾幾張生果相亞囡睇(香蕉、橙、青蘋果同梨),然後放返那樣生果落個籃度!

亞囡o個日好叻,識得答係乜生果!(雖然 ...

慘啦, 我阿囡又唔鐘意講野, 又唔識分D生果

同負責校車的公司傾過, 藍田上車可能係12:00, 嘩13:00先上堂. 咁咪有排兜先到學校.

原帖由 godloveus 於 10-6-9 08:26 發表

亞囡o個日好叻,識得答係乜生果!(雖然 ...

請問用英文定中文? 我阿仔唔識交通工具同生果既中文 :( 如果要教, 教唔切!

回覆 126# cycream 的文章

老師係用中文問架~

原帖由 teresa_timothy 於 10-6-10 16:02 發表
老師係用中文問架~

唔該晒!

回覆 128# cycream 的文章

俾心機呢, 睇下大家既小朋友做唔做到同學仔喇~

Never mind!  My daughter also didn't know Chinese.  I translated into English for her.
原帖由 cycream 於 10-6-2010 14:56 發表

請問用英文定中文? 我阿仔唔識交通工具同生果既中文 :( 如果要教, 教唔切!

原帖由 ILBC 於 10-6-10 17:36 發表
Never mind!  My daughter also didn't know Chinese.  I translated into English for her.

thank you, thank you! that will be better!

My daughter only understands english, I requested for english interview

想問下點為之細B &大B, 我小朋友係09年1月尾出世, 甘...即係幾時要報學校, 他是大定細B呀, THKS

各位, 知唔知康城學之園裝修進度呀? 請報料!!

原帖由 chichibb 於 10-6-3 23:02 發表
請問日出康城有冇waiting架?因為我過左deadline先報, 諗住冇機會, 點知今日收到信6/26去interview. 咁係咪即係有位呢?

你幾時報名的? 你BB幾大呀?

原帖由 calbee6 於 10-6-22 13:50 發表
各位, 知唔知康城學之園裝修進度呀? 請報料!!

琴日interview個統籌話8月就會裝修完.

原帖由 IsaacCHEUNG 於 10-6-23 16:43 發表

你幾時報名的? 你BB幾大呀?

我係過左dealine, 好似5月左右報名架, 我個係10b

原帖由 pmmama 於 10-6-17 16:59 發表
想問下點為之細B &大B, 我小朋友係09年1月尾出世, 甘...即係幾時要報學校, 他是大定細B呀, THKS

1月係大b黎, 可以諗下2011年插n班.

我阿仔26號in 咗啦. 唔知點解淨係考咗佢入豬仔錢罌同生果配對,無考形狀配對!
阿仔都幾叻仔,入晒d錢幣入箱(得7個),又拿出來又入過,仲識得1-7數d錢幣. 生果都配對配啱晒,除咗青apple,佢唔知都係apple, 其他banana, red apple 同pear佢都識講. 考佢個miss都suddenly睇下張表話阿仔未夠兩歲(阿仔係0810bb)識晒好叻仔! 希望佢地收阿仔啦!

祝你成功....大家可以做同學仔啦..

原帖由 cycream 於 10-6-28 11:39 發表
我阿仔26號in 咗啦. 唔知點解淨係考咗佢入豬仔錢罌同生果配對,無考形狀配對!
阿仔都幾叻仔,入晒d錢幣入箱(得7個),又拿出來又入過,仲識得1-7數d錢幣. 生果都配對配啱晒,除咗青apple,佢唔知都係apple, 其他banana, red ...
‹ 上一主題|下一主題