用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! [複製鏈接]

大家晏晨

今朝要開行Turbo...

醒目開學勳章

dear all:

午安~

2b:心情受天氣影響,不過我諗你好快無樹.

布媽 :誇獎呀!同留10年前比,我大左一個碼,果時90鬆磅,著24腰,而家陣瘦左幾磅都開心到半死,前陳往事真係不堪一提啊!

Betty

醒目開學勳章

dear all:

呢2日吾係好曬,不過都要曬下...

偉哥成日攪笑話

話說尋日5點幾剿醒目訓休息緊的我,話要去大形pk搶長炳大粒裝士多啤利,因為星期六果日,我3點幾,見咁多 係樹搶,有的搶成3大盒,於是我吾執輸迫埋去,最後搶左, 盒,我都吾知係好野同超平....

返到屋企晚飯後洗好開黎食,偉哥話,正喎,幾銀,長炳士多單利,一定好貴喎,我答佢hkd39.8,佢數下,有成16粒...,大大粒紅扑扑....仲超甜添呀!

於是我同佢講,星期日早的去搶3大盒,搶完我吾返屋企,一盒拎去比我老豆,跟住拎一盒比我呀媽,晚飯的餸你獨自煮,我吾陪你玩煮飯仔啦!

點知尋日我2點開始目訓,攪到晏得濟去到,比人搶晒,只剩下一盒,偉哥拿住成半粒鐘係樹研究,又吾願走,佢話再等下,仲會吾會開箱,結果我唯有週圍貢完先去接佢囉.

最後:當然係一粒都買吾到啦!

betty

醒目開學勳章

dear all:

見到偉哥咁有心,我先頭唯有連午飯都吾食,中落我呢樹樓下間pk,見到只剩一盒,都ok幾靚喎,但心有不甘,於是問呀姐,今日有無貨,佢話要5點幾6點去搶,真係笑死,好似吾洗錢咁...

我先頭都搶左一梳蕉,2磅提子,3個4102橙.

收工如果真係搶到,我就即刻打比個愛心偉哥,話佢知,我今天不回家了

食生果食到超開心的betty上

原帖由 bettylam 於 10-5-31 13:21 發表
dear all:

呢2日吾係好曬,不過都要曬下...

偉哥成日攪笑話

話說尋日5點幾剿醒目訓休息緊的我,話要去大形pk搶長炳大粒裝士多啤利,因為星期六果日,我3點幾,見咁多 係樹搶,有的搶成3大盒,於是我吾執輸迫埋去 ...

Dear Betty

您兩公婆都好搞笑喎 ~~

原帖由 bettylam 於 10-5-31 13:28 發表
dear all:

見到偉哥咁有心,我先頭唯有連午飯都吾食,中落我呢樹樓下間pk,見到只剩一盒,都ok幾靚喎,但心有不甘,於是問呀姐,今日有無貨,佢話要5點幾6點去搶,真係笑死,好似吾洗錢咁...

我先頭都搶左一梳蕉,2磅 ...

Dear Betty

我岩岩先諗,點解唔行多間呀

醒目開學勳章

hihi~all:

報告一下,好超happy呀!

今日放工,無鞋挽野走,雖然係樓下,不過都要雞咁腳,擔心吾夠的c奶搶呀馬~~~~

點知係pk門口,見到好多生果箱裝住的新鮮生果,心諗,吾係馬~~~呢個時候都吾開箱,夜的矛人hou架啦哇....

無法啦!唯有中入去,車下入面有無擺左的....點知入到去都係見到中午果盒,估計應該係尋日買淨的,點知黎轉個頭,見到個快餐車內有二個大盒,同size的,放住比我想買果隻細一半盒的,價錢hkd29.8士多啤利,我心有不甘,又手多多,一於同佢搬開晒佢,睇埋下面果盒係咪都係同樣野,嘩~

好鬼開心呀!吾搬由自可,一搬,原來下面果個大盒,裡面有4盒我想買果隻珍品......檢查過,超新鮮同好香好正,結果4盒比我掃晒,2盒拎番上公司,因為中午同同事一齊落樓,佢地叫我有得搶搶埋佢地果份喎,呵呵~

而家等緊呀妹同妹夫揸車黎拎番去同呀媽一齊分享...

原帖由 bettylam 於 10-5-31 21:53 發表
hihi~all:

報告一下,好超happy呀!

今日放工,無鞋挽野走,雖然係樓下,不過都要雞咁腳,擔心吾夠的c奶搶呀馬~~~~

點知係pk門口,見到好多升生果箱裝住的新鮮生果,心諗,吾係馬~~~呢個時候都吾開箱,夜的矛人hou架啦哇... ...

早晨!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后,

未食過添, 你幾多十後0架............

原帖由 2bzmummy 於 10-5-31 09:06 發表

想當年,斗零一個菠蘿包  ............
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

2B,

個個都係咁0架啦, 所以唔係閉翳喎,
正所謂船到橋頭自然直, 憂心都無用.

原帖由 2bzmummy 於 10-5-31 09:07 發表

好多野係您睇我好 ..................

長老,

諗返起D開心事0者...

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-5-31 09:43 發表
sf,

做運動係要慢慢去適應, 由其條腰, 傷佐就手尾長, btw 我唔曉玩'呼'拉圈ops:" /> ops:" />

Betty

您一向係fit fit mami 啦, 26腰.......

您細個時都年代久遠啦, 仲搵那時同而家比:i ...

大家早晨

大家早晨好

betty ~ 您兩公婆真係夠sweet 兼有趣 上星期五夜晚8點半食埋晚飯一家去pk行, 剛啱長柄士多啤梨開箱我都無買coz之前hb買個2次俾我食, 不過我又麻麻地鐘意食,  所以reject佐hb

HI 大家晏晨好

醒目開學勳章

dear all:

報告:呀女由5月中開始等大學通知約佢in,等到佢納納悶,心情當然吾係好好受,佢呀媽我都係果句啦!盡左自己能力,無怨無悔,同佢講,我覺得應該無問題啊!你耐心的等多下日子啦!
(ps.我同偉哥的感覺都好準,嘻嘻!天馬後砲)

佢今早打來,收到interview e-mail,佢楝選大學果2科,下星期連續in2日,一日上午,一日下午,又邁前一步.

betty

醒目開學勳章

布媽:

偉哥真人好cute~~~架 ,話說佢成日up,我呀女,同呀仔講野鬼咁大聲,打擾佢睇電視同上網...

佢:成日都笑住講,屋仔細細,4百呎鬆,你地三個洗乜講野咁大聲,成間屋震架,你地知吾知架啫,betty,係咪你遺傳比佢地,定佢地有樣學樣

每次我地開心得濟,大聲左的笑同講野,佢就出聲,吾該細聲的啦!

每次我地一講親,坐車或坐地鐵,的人講野好大聲,佢就即刻話,咪就係囉,你地話係咪幾擾人呀!原來你地係知道ai~~

有晚,佢手機有人打黎,對方好大聲,佢又好大聲回應,不過係成個人伏左係個廳隻窗樹,郁都吾郁,我,呀女同呀仔,3個一齊對望,掩住個咀笑,大家心照,知道諗緊乜....

終於偉哥講左成半粒鐘,我地就震左半粒鐘,佢一收線,我地齊聲就好~~~終於有得抖下啦!差的耳鳴啊!

我地笑住同佢講,對方同佢成個電話過程up乜,我地聽到晒,直頭震耳欲聾啊!

佢無晒mood,即刻轉channel,好大聲問我地佢可吾可以睇高清,我地話佢,乜你好似仲未收線咁,講野仲係咁大聲ai~

你會吾會黎緊都係咁大聲講野架,好嚇人同滋擾人喎..

諗住佢實會發惡或發爛,點知佢即刻轉左把好溫柔的高低音全齊的問我地,

我~~
    可吾
可以~~~~睇高清啫

係我識佢以來,從未聽過如詩溫柔的聲線,當時的我地,當然係有少許毛管凍

今晚有空再來一個偉哥早2日在街市的爆笑話

betty

原帖由 bettylam 於 10-6-1 12:57 發表
dear all:

報告:呀女由5月中開始等大學通知約佢in,等到佢納納悶,心情當然吾係好好受,佢呀媽我都係果句啦!盡左自己能力,無怨無悔,同佢講,我覺得應該無問題啊!你耐心的等多下日子啦!
(ps.我同偉哥的感覺都好準,嘻嘻! ...

Betty,

預祝阿女馬到功成

原帖由 bettylam 於 10-5-30 21:43 發表
dear all:

晚安~

dear sf:你真係有恆心,不過玩呼拉圈第一日,要玩10分鐘,慢慢加上去,吾係第一日就玩30分鐘咁勁呀!

欲速則不達呀!暫時吾好玩住,如果吾係你會連工都返吾到啊!
陰公

我呢輪瘦左4磅,相信係中午食菜,小 ...

Betty,
晚安 !
E + 晚晚 'fing' 半粒鐘呼拉圈, 好唔得閒呀 !
我條腰慣咗啦唔痛囉, 今日覺得個肚無咁脹大 tim.

嘩, 你就好啦咁快減咗4 磅肥肉.

恆生對面乜唔係有幾間賣女裝咩 (18-50幾歲), 唔覺有媽媽裝.
我同學同拍檔係恆生對面開咗間毛冷店.

低腰褲都興咗好多年, 我58歲女同事買咗條低腰牛仔褲唔啱著, 話送比我, 我即時 O 哂咀, 唔係嘛 ?

我條腰係2x 幾, 佢 3x幾腰呀.

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-5-31 09:43 發表
sf,

做運動係要慢慢去適應, 由其條腰, 傷佐就手尾長, btw 我唔曉玩'呼'拉圈ops:" /> ops:" />

Betty

您一向係fit fit mami 啦, 26腰.......

您細個時都年代久遠啦, 仲搵那時同而家比:i ...

布媽,
我好心急想快D 甩咗個肚, 夏天衫薄到 C, 好肉酸架.
‹ 上一主題|下一主題