用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1A2AM既同學仔
樓主: vp071229
go

請問有無N1A2AM既同學仔 [複製鏈接]

咁不如預$60蚊樓下啦, 好唔好?

各位同學仔媽咪有無意見?

原帖由 Carman1112 於 10-10-20 12:30 AM 發表
交換禮物果到, 要不要預一個 budget 呀?
Please visit 沛沛 blog
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

好呀! 咁不如就定$50-$60啦!

好呀! 同意!

原帖由 Carman1112 於 10-10-22 23:58 發表
好呀! 咁不如就定$50-$60啦!

今朝天氣好涼,我幫阿囡著左件長袖底衫O係校服裙裡面同穿著襪褲。

今朝阿囡又發癲,起身飲奶時都無問題,要佢起身去wee wee 同換衫時就開始爆喊&扭計。要兩公婆夾手夾腳先捉到佢換衫。
唉... 已經又氹、又鬧既方法都用過,點算好?

我今日幫囡囡著自己衫返學, 因為打電話問了學校, 說11月中才有冬季校服, 這段時間如有需要, 小朋友可穿自己既衫褲返學, 仲話可以著長褲, 本來昨晚只係預備了去街的外套俾囡囡返學, 不過今朝起身時覺得好涼, 條校裙又好薄, 所以都係穿長袖衫長褲穩陣 d, 費時又冷親。

thank you. 我都無打番學校問,下星期如果凍就改穿便服先。

原帖由 Carman1112 於 10-10-27 12:53 發表
我今日幫囡囡著自己衫返學, 因為打電話問了學校, 說11月中才有冬季校服, 這段時間如有需要, 小朋友可穿自己既衫褲返學, 仲話可以著長褲, 本來昨晚只係預備了去街的外套俾囡囡返學, 不過今朝起身時覺得好涼, 條校裙又 ...

今日真係凍左好多, 學校可以彈性處理著校服既事都好辦理
不過明天要著Halloween衫返學校, 我都打算幫阿女係入面著件長袖衫畀佢打個底, 費事佢凍親, 唉!!!!事關佢返左YORK咁耐, 病左又好返, 好完又病... 沒完沒了!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-27 03:17 PM 發表
thank you. 我都無打番學校問,下星期如果凍就改穿便服先。
http://hk.myblog.yahoo.com/vv72919782003/

係啦, 各位會參加第一次同學仔gathering既媽咪, 我要開始BOOK FUNCTION ROOM啦, 如果我由下午2:00開始BOOK到4:00 OK嗎?
安排如下:
1. 大食會於KARAOKE房,大家一齊認識一下每個Family,亦好等小朋友WARM UP一下
2. 交換禮物
3. GAME TIME @ PLAYROOM
4. 小朋友可以到樓下公園再玩
約下午5:30完結,如果大家都無問題,我就會於今個星期五BOOK房,請盡快回覆,THANKS!

一開始就食野? 定係玩一陣  warm up 一吓先呢? 不如係 playroom 玩一陣, 之後就食 tea 同交換禮物, 順便休息一吓, 最後就去公園玩好唔好呢?

曈曈今日扮天使, 你地小朋友又扮什麼呢?

其實都得既,只係唔知道我地整左d野食可以放去邊度啫, 所以一開始就係房到食野先, 咁食完野就可以唔駛擰住d野食, 可以隨便玩都得囉 :p

原帖由 Carman1112 於 10-10-28 12:39 AM 發表
一開始就食野? 定係玩一陣  warm up 一吓先呢? 不如係 playroom 玩一陣, 之後就食 tea 同交換禮物, 順便休息一吓, 最後就去公園玩好唔好呢?

沒問題,謝謝你們的安排。Bryan今天扮大南瓜

醒目開學勳章

Wow, thank you for your arrangement.
My son is wearing the red Power Rangers clothes.
He is enjoying the cosplay in Halloween.
Also, he is happy to receive many candies in school.

2:00開始,我估大家都會食完lunch先去,所以未必食到....

可唔可以到達時,先將食物放去你屋企? 之後在playroom 玩 --> karaoke 房食野+交換禮物 --> 遊樂場 ??

2:00-5:30 無問題呀!

原帖由 vp071229 於 10-10-28 17:05 發表
其實都得既,只係唔知道我地整左d野食可以放去邊度啫, 所以一開始就係房到食野先, 咁食完野就可以唔駛擰住d野食, 可以隨便玩都得囉 :p

Jeslyn 扮巫婆,佢上校車時見其他小朋友都穿著halloween衫,自己微微笑....

琴日帶左一個pumpkin 籃有棉花糖,但係好似無派過既? 成盒原封不動.....

原帖由 Carman1112 於 10-10-28 10:59 發表
曈曈今日扮天使, 你地小朋友又扮什麼呢?

好啦, 咁我就BOOK 3-4點KARAOKE房黎食野啦

各位媽媽整既野食, 到時黎到就交畀我, 我會叫姐姐擰上去屋企先, 小朋友黎到就玩一陣先WARM UP一下, 其他媽媽如果已經諗好小遊戲, 可以係PLAYROOM開始玩,
3-4點就開大食會, 交換禮物, 5點就落樓下再玩過....YEAH!!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-29 10:34 AM 發表
2:00開始,我估大家都會食完lunch先去,所以未必食到....

可唔可以到達時,先將食物放去你屋企? 之後在playroom 玩 --> karaoke 房食野+交換禮物 --> 遊樂場 ??

2:00-5:30 無問題呀!

...

咁樣幾好呀!唔該晒!

原帖由 vp071229 於 10-10-29 23:42 發表
好啦, 咁我就BOOK 3-4點KARAOKE房黎食野啦

各位媽媽整既野食, 到時黎到就交畀我, 我會叫姐姐擰上去屋企先, 小朋友黎到就玩一陣先WARM UP一下, 其他媽媽如果已經諗好小遊戲, 可以係PLAYROOM開始玩,
3-4點就開大食會, ...

我買左一大包南瓜棉花糖俾佢拎返學校, 最後佢拎返幾粒返黎, 仲有2粒 Snoopy 棉花糖, 應該係老師派既。

不過佢剛剛咳完, 我只係俾左一粒佢食, 其他果 d 俾我沒收晒。

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-29 10:37 發表
Jeslyn 扮巫婆,佢上校車時見其他小朋友都穿著halloween衫,自己微微笑....

琴日帶左一個pumpkin 籃有棉花糖,但係好似無派過既? 成盒原封不動.....

每次執書包都覺得好煩, 我想問今日係咪唔洗帶書?

張通告完全睇唔明呀, 都唔知要帶邊本書, 好煩呀!!!!

york個邊係唔係可以清晰d講明幾時帶邊本書呢, 講真個進度表同帶咩書完全連唔上關係, 真係睇到張通告都有d頭暈

原帖由 Carman1112 於 10-11-1 10:59 AM 發表
每次執書包都覺得好煩, 我想問今日係咪唔洗帶書?
‹ 上一主題|下一主題