用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
樓主: Bebichhichi
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

parco都收到show & tell通告,
11月尾-12月初期間做,
主題係冬天, 講喜愛嘅聖誕禮物!
之前我聽過show & tell係用英文講,
但parco又話用中文, 而通告又用中文,
其實show & tell係咪有分中英文,
而今次係用中文呀?

原帖由 SHeiB 於 10-11-11 14:00 發表
Hello Denise mama, 亞囝都係香蕉組o架!  佢有提Denise, 有次同我講Denise做show and tell好叻, 好好聽呀!!!

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

回覆 119# BabyHilary 的文章

Hi Parco mama,

The result may release before X'mas /new year holiday.

嘩~~今期好多蘋果組, Denise 都是這一組..如果聖誕搞party, 我可以幫手。

Liz mama,
謝謝Liz生日送的禮物~~Denise好開心!

Arthur mama,
我問Denise認識Arthur嗎? 她便說他是我好朋友來的..哈哈!!

回覆 123# akinasin 的文章

Denise mama,

Liz had help to prepare these gifts, she was quite pleasure in the birthday.

Please check PM

Hi Hi 各位K2J既媽咪,我家陣先見到呢個topic,所以甘遲先嚟報到。
我仔仔係由K1E上K2J架,叫做Titus,你地好!

真係多謝liz同liz mama, 你地好有心思!
parco 9月生日但party嗰日我咩都冇預備,
因為parco妹妹學校有通告叫家長唔好帶禮物同食物,
我以為kv咁嚴更加唔可以...
見到parco帶左1大袋禮物同糖返黎我先知,
真係唔好意思!
黎緊x'mas + 12月生日party我會預備定d小食,
比parco同K2J同學仔分享!
原帖由 salai 於 10-11-21 00:57 發表

Liz had help to prepare these gifts, she was quite pleasure in the birthday.

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

Thank you Liz mama and Liz!

原帖由 salai 於 10-11-21 00:57 發表

回覆 126# BabyHilary 的文章

Parco mami, SHeiB 真的不用客氣…

星期五岩岩收到考試paper 啦, 大家小朋友考成如何呀? 我聽jason 仔講好多小朋友都全部100分 , 當然........我個仔一定無份啦

回復 129# Bebichhichi 的帖子

好耐都無人講野, push 下先

回復 2# Bebichhichi 的帖子

parco話有10個小朋友4科100分,
攞到老師禮物, 你地小朋友有冇講呀?
parco有2個careless mistakes所以差少少, 下次再努力!

Hello all mama,

Thank you for your nice X'mas gifts.... 亞仔超開心!!! 多謝各位媽媽&小朋友的心思!!

各位 K2J mami,
Merry Christmas & Happy New Year !

回復 132# SHeiB 的帖子

Happy New Year ~~~~

happy new year!

K2J小朋友呢幾日係咪都著運動裝返學?
著運動鞋or皮鞋?
我聽過非運動裝日著運動裝係要配皮鞋,
但朋友話k1嗰年都係照著運動鞋,
所以我都係比個仔著運動鞋...

回復 135# BabyHilary 的帖子

Haha 我無理,照著運動鞋

呢個星期我兩公婆都放假, 就日日接送Denise返學, 成日見到arthur同parco, 佢兩個好靚仔, arthur就好定, parco就好大聲叫老師早晨(日日如是,我想如果有最大聲叫老師,佢實第一 )

另外, 今日好奇怪,有三個小朋友一入班房就哭...佢定前後腳返, 都唔知咩事, 三個走埋一起哭, Miss Lam又遂人傾, 都有小陣子混亂.

Hello Denise mama,

多謝你讚arthur!

原帖由 akinasin 於 11-1-6 00:36 發表
呢個星期我兩公婆都放假, 就日日接送Denise返學, 成日見到arthur同parco, 佢兩個好靚仔, arthur就好定, parco就好大聲叫老師早晨(日日如是,我想如果有最大聲叫老師,佢實第一 )

另外, 今日好奇怪,有三個小朋 ...

e..我唔知平日著運動衫要配黑鞋喎! 我照著運動鞋咋..

原帖由 Bebichhichi 於 11-1-5 23:49 發表
Haha 我無理,照著運動鞋

回復 3# akinasin 的帖子

「parco就好大聲叫老師早晨(日日如是,我想如果有最大聲叫老師,佢實第一  )」

denise mama, 多謝你報料呀! 上次家長日ms lam都話parco返學好開心同主動, 好大聲叫老師午安, 原來到而家都係咁大聲? haha! 我唸老師好想叫佢靜一靜!  我個仔真係超級活躍+多野講, 10個kv小朋友有9個都又乖又定, 佢就係剩餘嗰1個!
‹ 上一主題|下一主題