用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

醒目開學勳章

油塘議員有搞日文班, 我成日都唔記得報名.

點解六點就唔讀呀, 中一學習壓力大嗎 ?

原帖由 kitty 於 10-9-16 14:54 發表
我大女間學校又幾好喎,
開左一些興趣班,
本來我想報日文同整蛋糕甜品班,
8/80 一堂$10  材料費$5x
但一見要放成6:00 pm
即刻唔報了:igiveup:

醒目開學勳章

真係幾尷尬的. 我仔同我囡就如龍鳳胎了. 所以我好明白你的感受.  佢而家又成日問是否細佬

原帖由 kitty 於 10-9-16 14:51 發表
尋日去hotpot ,佢地居然問我大女有冇9歲:surprised: 反而細女又唔問,:surprised:
佢地話因為9歲以下平d,咁我地都照講佢幾歲,好尷尬囉,亞妹唔問問家姐:joyous:

好耐冇去過了,都ok ,不過而家好似小左野食咁既? ...

我又想問大家意見我轉唔轉2.工好,定不變

1.細公司part-time 係舊工廠係新x崗.
2.大公司part-time 係mega box

大家差不多時薪,但2.會工作時間短

醒目開學勳章

我想選2, 但係我又鐘意係細公司做, 人事無咁複雜

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-16 15:53 發表

雪文,
真係有好多勁人架!不過趁機會教導小朋友"志在參與"呢個體育精神都係好事。

原帖由 雪文 於 10-9-16 15:40 發表
香港學界體育聯會九龍東區小學校際游泳比賽
成績 紀 錄 Records
【直至2009 – 2010年度】
男子甲組50米自由泳陳宥全香港培正小學28.76 1997-98
4 x 50米自由泳接力  2:05.81

男子乙組50米自由泳黃俊堯馬頭涌官立小 ...

醒目開學勳章

kitty :  你哋班主任把聲好好听同埋好諒解人意.  又有責任心無架子, 我初部印像係幾好

醒目開學勳章

Sara : 你個idea好good,我真係好多謝認識你.

原帖由 sara11 於 10-9-16 16:43 發表
雪文,
真係有好多勁人架!不過趁機會教導小朋友"志在參與"呢個體育精神都係好事。

醒目開學勳章

又要出去揾奧數班
原帖由 雪文 於 10-9-16 10:23 發表
各位早晨 !

LKV : 我哋上星期都收到通知了.  
唔緊要啦, 叫仔仔再努力, 下學期有機會.

新x崗有咩車去到浸會醫院?

醒目開學勳章

LKV : 唔好咁啦, 亞仔才三年級, 來日方長嘛.

我明天有時間俾奧數學校的資料俾你睇睇.

原帖由 lkv945 於 10-9-16 17:29 發表
又要出去揾奧數班  

醒目開學勳章

好啊,多謝先 不過藍田附近唔見有奧數班 我好怕要我出去旺角,太子
原帖由 雪文 於 10-9-16 17:53 發表

我知,女仔果d ma
原帖由 雪文 於 10-9-16 15:29 發表
Kitty : 我仔問咩叫半件底衫 ??

鄔主任話四, 五年級唔准著半件底衫.
佢咁問時, 我以為佢俾鄔主任閙

點知
我仔話雖然佢自己好清楚佢唔會著半件底衫, 但係佢唔明白咩意思wor.  好笑
...
我家有對雙子公主

放六點咁長時間!又要溫習做功課....
壓力就唔係大既,要樣樣適應過囉,
原帖由 雪文 於 10-9-16 15:44 發表
油塘議員有搞日文班, 我成日都唔記得報名.

點解六點就唔讀呀, 中一學習壓力大嗎 ?
我家有對雙子公主

我都揀2 ,我貪近
同埋新溥崗好似冇車去,不過都要睇下舊公司的同事夾唔夾,做得開唔開心等因素,如果樣樣都ok 就做生不如做熟,如果一般般又多麻煩人就緊係轉啦,
你都好叻,成日有工比你揀
原帖由 LOKLOK89 於 10-9-16 15:53 發表

我家有對雙子公主

係呀,佢好好架...
就係樣樣都高要求,攪到自己好辛苦!
我個女一進步番佢又即刻讚佢了,我女返來幾鬼開心,我雖然冇咩同佢交流,但上次家長會都傾過下,佢仲叫我唔放心的野,唔識教的野交比佢,係比到一個信心比家長囉,佢真係好有heart 不過就真係好嚴囉!
原帖由 雪文 於 10-9-16 16:46 發表
kitty :  你哋班主任把聲好好听同埋好諒解人意.  又有責任心無架子, 我初部印像係幾好
我家有對雙子公主

係啦,以前我女個年代都要三年級先開始有得學
原帖由 雪文 於 10-9-16 17:53 發表

我家有對雙子公主

原帖由 kitty 於 10-9-16 20:33 發表
我都揀2 ,我貪近
同埋新溥崗好似冇車去,不過都要睇下舊公司的同事夾唔夾,做得開唔開心等因素,如果樣樣都ok 就做生不如做熟,如果一般般又多麻煩人就緊係轉啦,
你都好叻,成日有工比你揀  ...

其實2.申請緊未批人工,不過應該明天有消息,一時時好彩先搵到part-time

醒目開學勳章

各位早晨 !

我今朝一早同我媽吵架

咩事呀?忍讓下佢囉
原帖由 雪文 於 10-9-17 09:34 發表
各位早晨 !

我今朝一早同我媽吵架
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

我媽的重男輕女嘢囉, 越講越多. 仲講埋我奶奶係大陸享清褔, 佢哋就要來同我睇仔.

我話走啦走啦, 你媳婦呢個月生了, 你以後跟住佢湊內孫會好開心的.
‹ 上一主題|下一主題