用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德褔幼兒園(n1)08-09 入o黎chat下...
樓主: rabbitgirl
go

德褔幼兒園(n1)08-09 入o黎chat下... [複製鏈接]

MrsJCLee :
哎呀,原來唔係你,咁我地真係要方法相認...

rabbitgirl & spiga:
我都係在職媽咪,因為要同家姐早搭校車,所以都會早
帶妹妹返到學校響露天操場玩,應該同你咁上下時間,我下星期都會放假接送妹妹返學放學,之後妹妹返學由我帶,放學就搭校車去麻麻屋企...

我冇乜留意b班老師,係咪頭兩日拿住隻手偶兔同手偶狗仔果個陳老師?

平日廁所應該係有蘭姐同玲姐等響度睇住d小朋友,果陣我大囡兩歲返學,去完大大小小都唔識自己用廁紙抹pat,因為響屋企係我地代勞,返左學冇幾耐就識自己用廁紙抹...

all:
你地住所會唔會有club house或者屋企夠大容納我地咁多個媽咪+小朋友呀?
我家有三寶

哦...係咩?...露天操場??係未滑梯o個邊??我就係o係o個到鈄路行落o黎!

係丫!就係所謂陳老師!點解我覺得佢唔得...連答我問題都唔得...噤就一定有問題...我都係問有關送小朋友返學時間!因我都係第一次有小朋友返學!乜都唔識!問佢可以幾早帶返來!佢話8:45!我話如果我想8:30 呢!佢諗都唔諗就話唔得喎!

之後就唔答我!因為佢唔知啦...我就問校長!佢話係8:40最早!或可參加乜乜班就8:00可返來!不過校長我就認為ok...佢串又唔係惡又唔算!佢都叫我唔好噤快諗住!叫我試左 d時間真係唔得先諗啦....當然可能唔想加佢地 workload !這不是問題...但係基本要答我o個 d基本問題...我相信吾會得我一個問這提問題啦...

我同校長講完..佢話..你下次有乜野可以問陳老師,我話唔啦..問佢都唔識答我!不如唔問佢啦...之後校長就話...噤緊要啦..噤可以問黃主任!噤我未話ok啦...

原帖由 fostermak 於 08-9-6 19:20 發表
MrsJCLee :

帶妹妹返到學校響露天操場玩,應該同你咁上下時間,我下星期都會放假接送妹妹返學放學,之 ...
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

原帖由 rabbitgirl 於 08-9-6 06:57 發表
係丫,噤個 小朋友係讀邊班?睇下我知唔知你係邊個!

校長 / 老師都好惡!不過祁老師 / 黃主住比我感覺好好...其他就.....

Ribbitgirl,
我仔仔都係讀 N1B 丫

係丫!叫柏謙!你o個個呢!...

原帖由 spiga 於 08-9-6 23:12 發表

Ribbitgirl,
我仔仔都係讀 N1B 丫
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

原帖由 fostermak 於 08-9-6 19:20 發表
MrsJCLee :

帶妹妹返到學校響露天操場玩,應該同你咁上下時間,我下星期都會放假接送妹妹返學放學,之 ...

各位媽咪:

我想問下大家是否都係住在九龍灣呢?

如果約出來太約會有幾多人?

MrsJCLee - 1大人+1小朋友

我個B叫文熙,係N1B.我都係住在附近,但無會所.
想問下你地交咗張form未?係要揾醫生檢查簽名果張呢,係咪真係要洗錢搵醫生寫架?

Spiga - 1大人 + 1小 (+工人姐姐)

hi all
我個妹妹叫思庭,係N1A.我都係住在附近,但無會所.

我交張form醫生檢查簽名果張--->係好簡單o既檢查,度高量重,聽下心跳等,但都要俾二百幾蚊,我就搵劉修華

fostermak-1大人+1至2個朋友(思庭+家姐3歲11個月)
我家有三寶

你地好....

係丫!好簡單!不過噤啱小妹要睇醫生!所以未帶哥哥一齊去囉....但哥哥又一齊病!加診費都係420 !因為一向睇醫生都係400!我地睇馬國超!係TST...

我 d 都到冇會所,我住德褔的!

fostermak-1大人+1至2個朋友(思庭+家姐3歲11個月)rabbitgirl - 1大人 (可能多個工人) + 1 至2個小朋友 (2歲多 + 1歲多)

rabbitgirl
我又係住德福架,請問大家係咪都係住附近,
如果近近地,大家會唔會考慮去公園仔迎月?
我又去架,加埋我
原帖由 rabbitgirl 於 08-9-8 19:52 發表
你地好....

係丫!好簡單!不過噤啱小妹要睇醫生!所以未帶哥哥一齊去囉....但哥哥又一齊病!加診費都係420 !因為一向睇醫生都係400!我地睇馬國超!係TST...

我 d 都到冇會所,我住德褔的!

Spiga - 1大 ...

會丫!我今年會帶佢地落去丫!我住 G 座丫!你呢!

原帖由 030316 於 08-9-8 21:44 發表
rabbitgirl
我又係住德福架,請問大家係咪都係住附近,
如果近近地,大家會唔會考慮去公園仔迎月?
我又去架,加埋我

大家似乎都係住係德福,我住T座.如果大家近,簡單約去公園玩都得.若考慮去會所,我可帶大家去調景嶺維景灣畔會所.

阿仔個醫生填Form沒有收錢,我都係病左去睇佢,順便比佢填埋.

噤 good 丫!如果未約到全部!噤不如先約住德褔的媽咪 + 小朋友係公園先玩啦..

噤好吾好....

原帖由 MrsJCLee 於 08-9-9 10:45 發表
大家似乎都係住係德福,我住T座.如果大家近,簡單約去公園玩都得.若考慮去會所,我可帶大家去調景嶺維景灣畔會所.

阿仔個醫生填Form沒有收錢,我都係病左去睇佢,順便比佢填埋. ...

good. I can join too. When and where to meet?

我又係住T座架,
不如咁啦,如果未約齊,我地住附近個D約晚出來迎月/賞月/追月呀
大家填時間
地點:德福樓下花園
時間:晚飯後(OK嗎?)(大家可以帶些應節小吃)

12/7(星期五)迎月1
030316   1大2B

13/7(星期六)迎月2:(個日觀塘球場好似有野玩)

14/7(星期日)賞月:
030316   1大2B(可能要8點後才可以了)

15/7(星期一)追月:

原帖由 MrsJCLee 於 08-9-9 10:45 發表

阿仔個醫生填Form沒有收錢,我都係病左去睇佢,順便比佢填埋. ...

噤多人住T座架, 我住 G 座

不如咁啦,如果未約齊,我地住附近個D約晚出來迎月/賞月/追月呀
大家填時間

唔係9月咩??

12/9(星期五)迎月1
rabbitgirl   2大2B

13/9(星期六)迎月2:(個日觀塘球場好似有野玩)
rabbitgirl   2大2B <--- 這個未知..

14/9(星期日)賞月:

15/9(星期一)追月:

原帖由 030316 於 08-9-10 01:02 發表
我又係住T座架,
大家填時間

12/7(星期五)迎月1

13/7(星期六)迎 ...

030316:

哇!原來你又係住係T座,要認下你先得.

12/9(星期五)迎月1
MrsJCLee  1大1B

Hi all mami:
我都係住得...不過係得寶,唔係德福,都想join你地,但似乎最有可能係星期日夜晚,但大囡食飯好慢,唔知8點半食完未...

[12/9(星期五)迎月1

fostermak 2大2b(可能要8點半做完節先得)

我家有三寶

得啦...邊日都冇所謂啦...最緊要開心!...哈哈!但到時點相認好呢.....

原帖由 fostermak 於 08-9-11 00:31 發表
Hi all mami:
我都係住得...不過係得寶,唔係德福,都想join你地,但似乎最有可能係星期日夜晚,但大囡食飯好慢,唔知8點半食完未...

[12/9(星期五)迎月1

13/9(星 ...

我個仔呢幾日病左,前兩日發燒,跟住咳,流鼻水,依家差唔多好晒,終於可以一起玩lu
不如大家星期日出來呀,但我同forster都要做完節才可出來,可能要大家等一等了,到時我地電聯呀,
如果係去滑梯個邊,班小朋友有得玩,大人又可以吹下水

Sunday is fine with me. Also after 8 pm. But where is "滑梯個邊"? I'm not living in Telford, so not familiar. Which block it's near?
‹ 上一主題|下一主題