用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sleepingbo
go

08-09崇真K2繼續Talk [複製鏈接]

sleepingpo,
sorry for the late reply, please check pm.

請問有冇人參加聖經朗誦賽可以分享下?

尋日低班小朋友去又一城taste學買食物,嵐嵐之前一日話要帶環保袋,佢話尋日冇帶環保袋的同學仔,冇得買東西,究景係咪?
咁小朋友咪有得睇,冇得買?

嵐嵐買左四個奇異果番來,其中一個回校同小朋友一齊食左
3E 嵐嵐

sleepingbo,

我都好耐冇上BK,不過啱啱睇到你個post,真係火都嚟埋!

點都冇可能就咁掉低個小朋友就算!獨自留小朋友响屋企都犯法啦,可況响街?!呢件事係極之嚴重呀?!
你係咪坐14號校車呀?我放學架校車個姨姨都係換咗!
我都覺得今次蘇生做得啱!

原帖由 sleepingbo 於 08-11-5 22:34 發表
昨日我個仔自行回家!  
校車ee不知我エ人沒有來接他,被小朋友下了車,今日so生 ,話俾我知ee被炒,我心有点不舒服!你們覺得處

理得嚴重嗎? ...
[center]Larry's birthday ticker[/center]

潼潼都冇帶環保袋,但都有買糖,她的同學都冇帶但都有買東西!應該唔會有得睇冇得買,咁咪好慘
原帖由 namnam320 於 08-11-19 11:59 發表
尋日低班小朋友去又一城taste學買食物,嵐嵐之前一日話要帶環保袋,佢話尋日冇帶環保袋的同學仔,冇得買東西,究景係咪?
咁小朋友咪有得睇,冇得買?

嵐嵐買左四個奇異果番來,其中一個回校同小朋友一齊食左 ...

我囡囡帶左個蘋果返屋企, 第日又話要帶番學校開舖頭, 跟住見到係通告袋內有兩蚊, 佢話老師叫交比我...

原帖由 nghoitung 於 08-11-20 01:12 發表
潼潼都冇帶環保袋,但都有買糖,她的同學都冇帶但都有買東西!應該唔會有得睇冇得買,咁咪好慘  

原帖由 nghoitung

我個女有帶環保袋,老師都話嵐嵐好記得吩咐過的事!:loveliness:
潼潼有冇同你講先?

我想老師唔會唔比佢地買嘅

我只是聽嵐嵐講有咁嘰事
3E 嵐嵐

原帖由 IrisLau 於 08-11-20 09:28 發表
我囡囡帶左個蘋果返屋企, 第日又話要帶番學校開舖頭, 跟住見到係通告袋內有兩蚊, 佢話老師叫交比我...

我個小笨友帶左一個奇異果返來.佢話老師叫吃奇異果時留起裏面d核帶返校,但係,個奇異果好生未食得...所以無比佢帶
琴日佢又話要帶食譜,揾遍全屋都無,所以又無帶

低信班小朋友都應該試左唔同既水果, 因為我囡囡行過水果店話呢個係火龍果, 老師請佢食...

呢排主題係食物,功課經常都要食物圖片, 屋企無printer, 左搵右搵係d飲食雜誌度剪圖片, 好side時間, 都係時候買番部printer...

catfish2008,
你得閒pm你小朋友個名比我, 等我問下我囡囡識唔識你個小朋友先, 我囡囡係海豚組..

原帖由 catfish2008 於 08-11-25 12:15 發表

我個小笨友帶左一個奇異果返來.佢話老師叫吃奇異果時留起裏面d核帶返校,但係,個奇異果好生未食得...所以無比佢帶
琴日佢又話要帶食譜,揾遍全屋都無,所以又無帶 ...

我都係呀!攪到我成日要番公司print食物圖片

仲有,尋晚我個女又話要切埋D生果先回校,我問佢唔可以番去找老師切?佢話唔得,仲要話老師講好小有蕉同士多啤梨,攪到我頭先專登去買蕉,聽日切好等佢帶回校  
3E 嵐嵐

HI! 各位
我仔仔是讀低正班的, k1 是幼正班, 請多多指敎!

Hi Salina,

你囝囝係咪0409bb, 9月個大時係尖沙咀返過playgroup?

原帖由 salina617 於 08-11-26 11:08 發表
HI! 各位

原帖由 salina617
HI! 各位

歡迎,多D上來交流下
3E 嵐嵐

原帖由 IrisLau 於 08-11-25 13:42 發表
低信班小朋友都應該試左唔同既水果, 因為我囡囡行過水果店話呢個係火龍果, 老師請佢食...

呢排主題係食物,功課經常都要食物圖片, 屋企無printer, 左搵右搵係d飲食雜誌度剪圖片, 好side時間, 都係時候買番部printer.. ...

哈哈,唔好意思,無同你講我個小笨友係邊個,
佢咪係旅行當日,响旅遊巴,唔停口唱獅子山下個位囉,佢叫anson,佢仲口花花讚迦善"三條辮好靚喎!" 記得否?
小笨友都有帶火龍果返學校,佢地去taste買左好多水果,有橙,西瓜,奇異果....,之後個日响課室玩開水果店,扮買水果,小笨友仲話可以試食先買,玩得好認真....所以食左好多水果

原帖由 IrisLau 於 08-11-26 13:14 發表
Hi Salina,

你囝囝係咪0409bb, 9月個大時係尖沙咀返過playgroup?

Iris
係呀! 好耐無見... 學校有節目都好似好難碰面咁, k1 有次做義都見過迦善一次, 好斯文好有禮貌。

namnam
你好, 我會多D上黎!

原帖由 IrisLau 於 08-11-25 13:42 發表

呢排主題係食物,功課經常都要食物圖片, 屋企無printer, 左搵右搵係d飲食雜誌度剪圖片, 好side時間, 都係時候買番部printer.. ...

探子回報:
星期二低信班調左位兼轉左組,仲選左新組長
呢個禮拜要帶聖誕裝飾返去佈置課室
星期一响操場玩大灰狼捉小羊,好開心刺激,分左兩次玩,一次由迦善做大灰狼,另一次係晫曦,仲有xx湛做牧羊人...

salina,

好難得同你囝囝一間學校, 其他以前傾開既0409小朋友多數都係kowloon tong區返學...

我囡囡只係表面欺文咋

原帖由 salina617 於 08-12-2 15:27 發表

Iris
係呀! 好耐無見... 學校有節目都好似好難碰面咁, k1 有次做義都見過迦善一次, 好斯文好有禮貌。

namnam
你好, 我會多D上黎!

多謝你既一手消息喎.....我仲係一舊飯, 囡囡乜都無講, 等我返去問下佢先...

原帖由 catfish2008 於 08-12-3 11:47 發表

探子回報:
星期二低信班調左位兼轉左組,仲選左新組長
呢個禮拜要帶聖誕裝飾返去佈置課室
星期一响操場玩大灰狼捉小羊,好開心刺激,分左兩次玩,一次由迦善做大灰狼,另一次係晫曦,仲有xx湛做牧羊人... ...

各位K2家長,有冇比自己小朋友去賣旗?
某日嵐嵐放學回家,羅張通告番來話佢想去賣旗,我同佢講要企幾個鐘頭,冇人抱喎?佢話得(聽住先 ),佢仲示範扮叫人去買旗:「買旗啦,唔該!」
我E+都擔心佢同佢爸爸當日會如何!
嵐嵐話佢果班,冇人參與此活動!

3E 嵐嵐

無見到有賣旗通告喎

等小朋友k3先...驚佢e+無耐性

原帖由 namnam320 於 08-12-3 15:41 發表
各位K2家長,有冇比自己小朋友去賣旗?
某日嵐嵐放學回家,羅張通告番來話佢想去賣旗,我同佢講要企幾個鐘頭,冇人抱喎?佢話得(聽住先 ),佢仲示範扮叫人去買旗:「買旗啦,唔該!」
我E+都擔心佢同佢爸爸當日會如何!
嵐嵐話佢果班,冇 ...
‹ 上一主題|下一主題