用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1L Kent Road (pm) Class
樓主: sfong1218
go

K1L Kent Road (pm) Class [複製鏈接]

佢......僅係無啦 ,問咗好多日有無做大paper,都係話無,最終,寻日問佢有無tick,佢話有,問佢有無交义,例牌話無,收到result就知啦,我就唔係咁樂觀啦

阿仔又話宜家唔係同懿翹座,唉,我都唔知真定假。

下...咩做左評估喇... 我個他愈來愈口密呀~! 今日我接佢放學, 同學仔恩恩個媽媽話轉左組, 我先識問我個仔... 佢話由香蕉組去左橙組... 係老師話轉喎...!!

呀~~ 今日認識恩恩和恩恩媽咪... 嘉熙話好鍾意同恩恩玩喎!!

原帖由 sfong1218 於 08-11-14 19:10 發表
佢......僅係無啦 ,問咗好多日有無做大paper,都係話無,最終,寻日問佢有無tick,佢話有,問佢有無交义,例牌話無,收到result就知啦,我就唔係咁樂觀啦

阿仔又話宜家唔係同懿翹座,唉,我都唔知真定假。 ...

貢獻勳章

Hello Vickee:

我亞仔都話佢自己轉左去橙組,佢仲話有兩個同學仔係同組,一個係 Ocean ,另一個係唐孝維。

亞仔仲話考讀字卡時,老師讀個 "腳" 字,叫佢搵番張字卡出黎,佢好快就搵到,之後全班同學仲一齊拍手掌!

我個仔話轉左去蘋果組, 不知真不真?

Mankeimama,
我個仔話你個女轉左去橙組, 啱唔啱呀?

你地有無興趣去 chrsitmas party呀,  rayvonne已book場, 差不多 full, 有興趣可盡快去 08-09根德園k1 個 topic報名

你地知唔知盒泥膠使唔使帶回學校, 如要, 使唔使要整啲什麼?

原帖由 mackyfungng 於 08-11-15 15:08 發表
你地知唔知盒泥膠使唔使帶回學校, 如要, 使唔使要整啲什麼?
mackyfungng,
Christmas Party 我已經報咗名, 至於轉組, 個女話佢由apple team轉咗去banana team, 盒泥膠佢話唔使帶回學校, 不過都唔係100%sure, 妳知啦小朋友講的說話有時真係唔知真定假!

醒目開學勳章

hi joemyt:我仔仔經常提起Barry,佢話Barry中文名姓〝麦〞.尼幾日調位佢都提到Ocean.

Mankeimama,

真係懷疑我個仔係咪知你個女係邊個?
泥膠我再問個仔都係話唔使帶回去, 唯有信佢地一次

原帖由 ManKeimama 於 08-11-15 23:45 發表
mackyfungng,
Christmas Party 我已經報咗名, 至於轉組, 個女話佢由apple team轉咗去banana team, 盒泥膠佢話唔使帶回學校, 不過都唔係100%sure, 妳知啦小朋友講的說話有時真係唔知真定假! ...

貢獻勳章

回覆 # 的文章

Hello, QQLau:

你仔仔叫乜名呀? 因為Barry 來來去去都係提果兩三個同學,所以我都唔知同學仔D名!

另外,點解你仔仔成日提住 Barry呀,佢地係唔係好 friend 嫁?

醒目開學勳章

Hello,jomeyt:                                                          My son's name  is Richard .我覺得佢係EQ方面比較慢熱,之前返左成年學講唔到一個同學名,但係返左KV之後,佢主動同我講有同學叫〝Barry〞,係香蕉組嘅,前两日佢又話比我聽Barry嘅中文名,同埋Ocean,佢話Ocean冇中文名.不過我真係希望佢有自己嘅朋友仔.

joemyt,

我個仔次次講d同學仔d名都唔同...!! 佢話佢有好多friend喎...有好多男朋友仔同女朋友仔喎...!!

唔知我個仔點呢... ?? 我地會唔會知結果架??

原帖由 joemyt 於 08-11-15 03:24 發表
Hello Vickee:

我亞仔都話佢自己轉左去橙組,佢仲話有兩個同學仔係同組,一個係 Ocean ,另一個係唐孝維。

亞仔仲話考讀字卡時,老師讀個 "腳" 字,叫佢搵番張字卡出黎,佢好快就搵到,之後全班同學仲一齊拍手掌! ...

貢獻勳章

亞仔 (Barry) 來來去去都係幾個名:

1) 唐孝維
2) Ocean
3) 穎欣

問亞仔,佢話唔知邊個係 Richard,不過我係唔會放過每一個機會,我一定會問多D。

我阿囝都有提Barry,但佢會拉長來讀Bar....ry, Bar......ry。至於唐孝維,我阿囝都有提過,Ocean呢,佢開學不久已提,因為佢話有次Ocean唱歌好攪笑,連ms ma同其他同學仔都笑,佢又話Ocean既面珠紅卜卜,係因為比媽咪打,其實人地一路都係咁紅,比佢激死。

有畫線功課... 不過我囝囝嘉熙話係用間尺畫喎... 唔知係咪真呢??

請問你們D BB上午會去補習班嗎? 請給我一些資料, 謝謝謝! ([email protected])

貢獻勳章

我叫 Barry 仔唔好用間尺,因為學校目的都係想小朋友學"楂筆",同埋如何操控支筆,如果用間尺係達唔到目的。

小朋友讀 K1 就要補習,唔係呀? 一兩個興趣班還可以,但補習就離譜D !!!

醒目開學勳章

我仔仔都冇提到用尺做連線,佢尼排講到好多同學仔嘅名.MISS MA 都要佢哋好大聲讀字卡俾其他同學聽.囝囝中意畫晝,所以都有俾佢返晝班.

原帖由 ElingLuk206 於 08-12-3 12:39 發表
請問你們D BB上午會去補習班嗎? 請給我一些資料, 謝謝謝! ([email protected])

Why your BB need to go to 補習班?

最近囡囡唱咗the following song :

One two three, one two three, how many people are one two three.  One two three, one two three, mammy, daddy and I make three.

One two three, one two three, how many people are one two three.  One two three, one two three, ms wong, ms ma and I make three.

仲做埋動作!!

Dear all of KIL mama,

小兒嘉熙誠意邀請各位K1L小朋友和家長, 在1月4日下午3:30會在九龍城廣埸McDonald開生日會, 你們有空來嗎??

原帖由 ManKeimama 於 08-12-4 18:06 發表

Why your BB need to go to 補習班?

最近囡囡唱咗the following song :

One two three, one two three, how many people are one two three.  One two three, one two three, mammy, daddy and I make three.

On ...

ManKeimama,

我個仔都成日唱呀!!
‹ 上一主題|下一主題