用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

pcdogxx,

係lu~有無搞錯星期六落雨, 放假有活動就落雨
天文台個網仲要post出o黎係"雷雨"....
多謝你介紹個到遊戲場地比我地, 不如搵日大家
夾到時間一齊去玩, 多d小朋友一齊玩開心好多~

原帖由 pcdogxx 於 09-6-10 00:17 發表
嗚嗚..
星期六日都係雷電呀......  乜揀d咁既時候黎落雨呀... 激死.......

得閒諗定室內有咩好玩, 落雨出唔到去玩都有d細藝嘛..

pcdogxx,

祝妳

生日快樂~

全家身體健康~

想要果樣就有果樣~

鈞渝 & 渝爸都聽晒妳話~

ElainAiolai,

昊藍有3堂會補堂, 原先未知子聰想學黏土,
我上星期問"謝老師"可唔可以補暑期班既
Summer Kitchen 係用英文教整野食, 多
數會係Miss Leung OR Miss Ko教,
Miss Leung 教機會大d, 我見幾好無咁悶有
得食又有得學英文, 但謝老師話未知開唔開
得成班因未有人報, 開得成先通知我, 因昊
藍都係要二、四先有時間, 但子聰想學黏土
點少得昊藍, 但我想下個月7月中先上好唔
好? 因到時暑假可比仔仔訓遲d先起身, 星期
五黏土接普通話無咁辛苦, 昊藍之前話想整
個個"波兒"風鈴唔知子聰有無興趣, 如係星期
五問下老師先, or今個星期六你會唔會去生活
xx到時再相量or電話聯絡!

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-9 13:10 發表
Dear all mami,
希望星期六唔好落雨掃你哋興 la。

天藍,
你有無幫昊藍報到暑期黏土班,因子聰都想學,但其餘時間同協康撞晒期,只有星期五平時我哋上黏土班個鐘數先得 (即 3:45 p.m. - 5:00 p.m.),我諗如昊藍都揀呢個時間, ...

Pcdogxx,

生日快樂! 心想事成!
女女聽教聽話!
幸福快樂永遠伴隨你!!!

hongmimi,

你真係義氣仔女幫我頂上, 多謝你!
不過, 以家擔心個日天氣好唔好去
唔去到掘蜆, 希望個日好天啦!

snoopyhk,

原來你星期六下午要返教會, 好忙....,
希望下次會夾到時間一齊去玩。

原帖由 hongmimi 於 09-6-9 10:40 發表
天藍,
妳放心, 有我頂上~

我今朝先同pcdogxx講電話, 因匡爸confirm放假可以同妳地一齊掘蜆, 原本我諗住bbq完就走, pcdogxx係咁叫我留低唔好走, 仲話讓埋張床俾我瞓....

不過我都驚梗天氣既問題~mouth:" /> ...

天藍,
係我要thank you妳讓間房俾我地就真~

好天...好天...好天....

你整得好靚喎.. 多謝晒呀...    你公司無野做好得閒呀?  哈哈..

原帖由 hongmimi 於 09-6-10 09:39 發表
pcdogxx,

祝妳 生日快樂~   全家身體健康~ 想要果樣就有果樣~ 鈞渝 & 渝爸都聽晒妳話~  

我而家係麥記hea梗等鈞渝放學, 好彩有部機玩下者!!
鈞渝今日都打敗仗, 有d咳同流鼻水, 陣間要帶佢去睇醫生

星期六camp我想問有邊個會去但唔過夜架?

過夜:
pcdogxx
Hongmimi
626mama

唔過夜
天藍
喬喬媽咪

我地諗住果日中午入去食埋 lunch, 跟住去東涌百佳買晒野入去渡假屋放低d野跟住就起程出去掘蜆

我星期六早可能會去荃灣街市買定d bbq 食物, 有無人有咩想買?

pcdogxx,

祝妳 生日快樂~  身體健康~  步步高陞~

pcdogxx,
今日生日放假呀? 渝爸呢? 有無得放? 等間放學去邊玩?
擒日鈞渝有無收到mathew既生日會邀請? 會唔會去?
我未決定但匡匡話要去...

pcdogxx,
舊年入camp都係東涌買野, 無記錯果間百佳d野都幾貴下, 特別係蔬菜/肉類果邊d fresh foods, 我諗去街市買定呢d會抵d~

妳係咪去楊屋道? 幾多點? 我join妳~

原帖由 pcdogxx 於 09-6-10 10:53 發表
我星期六早可能會去荃灣街市買定d bbq 食物, 有無人有咩想買?
.

pcdogxx,

祝妳生日快樂, 身體健康!

ElainAiolia,

今日舊工人last day, 我只能用5天的時間教新工人做嘢, c6就放多2, 我都擔心佢搞唔點, 但起碼佢要照顧到細佬, 其他慢慢來。自上次Jason去了姨媽家過夜後, 我就冇擔心佢唔適應新工人, 相信佢可以應付到。

子聰適應咗新工人未呀?佢地點溝通的, 英文or中文?重有冇時間讀英文書比子聰聽呀?

原帖由 ElainAiolia 於 09-6-9 13:10 發表

天藍,
你有無幫昊藍報到暑期黏土班,因子聰都想學,但其餘時間同協康撞晒期,只有星期五平時我哋上黏土班個鐘數先得 (即 3:45 p.m. - 5:00 p.m.),我諗如昊藍都揀呢個時間, ...

我昨晚再問了Jason螞蟻課本的問題, 佢話係冇課本, 我問佢點解你唔問老師呢?佢叫我幫佢寫手冊問?比佢激死。但佢好似冇見個同學d螞蟻, 而我問佢有冇同學帶食物回校比螞蟻食, 佢話得子聰帶薯片同Michael帶紫菜。

天藍,

snoopyhk,

希望你個新工人醒醒目目, 幫到手又錫你
2位寶貝仔!

原帖由 snoopyhk 於 09-6-10 12:25 發表

今日舊工人last day, 我只能用5天的時間教新工人做嘢, c6就放多2日, 我都擔心佢搞唔點, 但起碼佢要照顧到細佬, 其他慢慢來。自上次Jason去了姨媽家過夜後, 我就冇擔心佢唔適應新工人, 相信佢可以應 ...

原帖由 pcdogxx 於 09-6-10 10:53 AM 發表
星期六camp我想問有邊個會去但唔過夜架?

過夜:
pcdogxx
Hongmimi
626mama

唔過夜
天藍
喬喬媽咪

我地諗住果日中午入去食埋 lunch, 跟住去東涌百佳買晒野入去渡假屋放低d野跟住就起程出去掘蜆

我星期六早可能會 ...

PCDOGXX,

好丫,入到去食埋LUNC去買野OK,軒爸短週,幾點入去都得。BBQ我冇意見,洗唔洗一齊去楊屋道買野再一齊入去?

我同事主東涌,我記得佢講過附近仲有一間百佳,買D野平小小,不過唔知係邊,一陣問下佢先。

pcdogxx,
Happy Birthday.

鈞渝同渝爸點同你慶祝,點都好,最緊要一家人,開開心心,齊齊整整,就 OK la。

我都有收到呀...   唔知佢係咪全部同學仔請晒呢?  不過同學仔一齊玩佢地可能會好開心既...  所以我諗都可能會去..    Matthaw7月11號, 旻旻7月12日,  哈哈.. 如果去晒.. 連續兩日都去麥記開生日會.. 哈哈...

原帖由 hongmimi 於 09-6-10 11:52 發表
pcdogxx,
今日生日放假呀? 渝爸呢? 有無得放? 等間放學去邊玩?
擒日鈞渝有無收到mathew既生日會邀請? 會唔會去?
我未決定但匡匡話要去...

多謝各位...   今日都係麻麻地.. 因為鈞渝d鼻水同咳都好嚴重, 所以都冇乜心情去玩!!
‹ 上一主題|下一主題