用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班)
樓主: kerrykevin
go

2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班) [複製鏈接]

coco_hui,

孖女報既普通話班被抽中, 昨日已交了支票俾老師!

我大孖都好細膽, 問佢上Mr. Daryl堂時有無出去唱歌, 佢話無呀! 但佢係屋企成日同妹妹一齊唱letterland既歌, 不過佢係屋企就聲大大, 成個男仔咁! 唉!!!

原帖由 MN12 於 09-10-16 13:50 發表
coco_hui,

孖女報既普通話班被抽中, 昨日已交了支票俾老師!

2個都抽中咁好呀? 我下期先幫朗朗報...希望都會抽中啦...

OH抽唔中呢.希望下次會抽中啦

岩岩問朗朗...佢話10月11月生日既小朋友係...

周凱晴,施正皓,嘉倫,暄殷,張芯悅,關亮琳,朗朗, 仲有一個佢唔認得...佢話唔係佢果班架喎...

原來佢都認得好多同學仔架喇...

大家知5知網上有冇letterland d 歌仔唱, 呀囡成日問我有冇得睇, 我試搵過, 只係見到d flash card...佢一見到就問點解冇得聽
原帖由 MN12 於 09-10-16 13:54 發表
我大孖都好細膽, 問佢上Mr. Daryl堂時有無出去唱歌, 佢話無呀! 但佢係屋企成日同妹妹一齊唱letterland既歌, 不過佢係屋企就聲大大, 成個男仔咁! 唉!!!

你去youtube搵呀,早前我都係youtube搵到其他小朋友唱annie apple及clever cat,  如果要卡通人物就唔多覺!

coco_hui,

你小朋友識得好多同學仔名喎, 我要問番大孖轉頭,有無呢個同學名, 唉!!!

原帖由 MN12 於 09-10-19 13:54 發表
coco_hui,

你小朋友識得好多同學仔名喎, 我要問番大孖轉頭,有無呢個同學名, 唉!!!

我本身都唔知佢識咁多...前幾日叫佢睇相...佢見到d同學仔既樣先講佢地叫咩名...平時冇講咁多架...

原帖由 coco_hui 於 09-10-17 10:41 PM 發表
岩岩問朗朗...佢話10月11月生日既小朋友係...

周凱晴,施正皓,嘉倫,暄殷,張芯悅,關亮琳,朗朗, 仲有一個佢唔認得...佢話唔係佢果班架喎...

原來佢都認得好多同學仔架喇... ...

周凱晴 <--- 天諾話, 佢成日同呢個女仔玩架!!

我上星期五帶左佢打水痘針, 好彩到而家都無乜打針後返應, 學校有小朋友出水痘已經差唔多一個星期, 希望無事啦!!

另外, 天諾亦是上星期五, 終於開金口, 唱左一首學校的歌仔我聽啦!!

"鬧鐘叫"
do do do do do.... 他會大聲叫,
依時起身不懶惰, 全靠鬧鐘叫!!

我聽到真係好開心呀!!!

水豆針你去邊度打, 幾$?
Dephanie 都好鍾意唱 "鬧鍾叫", 做埋動作仲攪笑, "鬧鍾叫" 有幾個唔同歌詞版本, 唔知係咪每個week 都唔同呢
原帖由 kerrykevin 於 09-10-19 16:18 發表

周凱晴  

我打算星期5/6帶朗朗去打流感針

朗朗最近都唔肯唱新歌...等我都問下佢識唔識唱鬧鐘叫先...

原帖由 231423JY 於 09-10-19 09:52 PM 發表
水豆針你去邊度打, 幾$?
Dephanie 都好鍾意唱 "鬧鍾叫", 做埋動作仲攪笑, "鬧鍾叫" 有幾個唔同歌詞版本, 唔知係咪每個week 都唔同呢

水痘針, 我係劉劍聲醫生到打, 佢親自打的, 而唔係姑娘打, $500.
鬧鐘叫, 原來真係有動作架?? 阿仔只係唱, 無做喎!!
改歌詞, 係未佢地自己改架?? 阿仔唱唱下, 最後一句變左 [ 全靠媽媽叫] hahahaha, 笑史人!!

原帖由 coco_hui 於 09-10-20 08:36 AM 發表
我打算星期5/6帶朗朗去打流感針

朗朗最近都唔肯唱新歌...等我都問下佢識唔識唱鬧鐘叫先...

我返而唔敢打流感針呀, 因為有H1N1的疫苗在內, 我擔心打後唔知有乜野返應....

話時話, 阿仔尋晚同爸爸玩玩下積木, 又突然哼歌仔, morning song & goodbye teacher, 我都係第一次聽咋!!!

佢地又係叫佢唔肯唱, 但玩玩下又會突然哼首歌俾你聽, 真係俾佢地激死!

哎呀, 我頭先睇第二到的post, 原來星期六24/10, 係interview, 而唔係家長日, 唔怪得咁耐都唔見有詳細資料啦

新ge 鬧鐘叫,
do do do do do
响了10多遍, 催促起身趕上學, 全靠鬧鐘叫
呢2日, 呀囡就成日唱住一首
"手仔放係膝頭哥, 聽聽老師說什麼, 老師請你乖乖坐"
原帖由 kerrykevin 於 09-10-20 12:01 發表

水痘針, 我係劉劍聲醫生到打, 佢親自打的, 而唔係姑娘打, $500.
鬧鐘叫, 原來真係有動作架?? 阿仔只係唱, 無做喎!!
改歌詞, 係未佢地自己改架?? 阿仔唱唱下, 最後一句變左 [ 全靠媽媽叫] hahahaha, 笑史人!! ...

YES, 果2首英文歌, 呀囡話係英文堂時會有幾個同學仔一齊出去唱架, 呀囡話"天諾"都有出去唱wor
原帖由 kerrykevin 於 09-10-20 12:07 發表

我返而唔敢打流感針呀, 因為有H1N1的疫苗在內, 我擔心打後唔知有乜野返應....

話時話, 阿仔尋晚同爸爸玩玩下積木, 又突然哼歌仔, morning song & goodbye teacher, 我都係第一次聽咋!!! ...

原帖由 231423JY 於 09-10-20 07:10 PM 發表
YES, 果2首英文歌, 呀囡話係英文堂時會有幾個同學仔一齊出去唱架, 呀囡話"天諾"都有出去唱wor

真係?? 哎呀~~ 我隻嗅B仔, 我問親佢一係唔啋我, 一係就話無!!! 好彩我有上黎同大家傾計, 如果唔係, 真係唔知阿仔係學校做過乜!!

原帖由 231423JY 於 09-10-20 07:07 PM 發表
新ge 鬧鐘叫,
do do do do do
响了10多遍, 催促起身趕上學, 全靠鬧鐘叫
呢2日, 呀囡就成日唱住一首
"手仔放係膝頭哥, 聽聽老師說什麼, 老師請你乖乖坐"

你囡囡好叻喎, 記得晒~~
多謝報資, 等我一陣都背左佢返屋企同阿仔唱先!!
‹ 上一主題|下一主題