用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K2 (A.M.) Family
樓主: DhaMgc
go

09-10 K2 (A.M.) Family [複製鏈接]

原帖由 小黑咪 於 09-9-25 10:20 發表
係呀, K1下學期見家長時, 老師同我地講如果阿仔D成績冇進步, 直升小一會升唔到呀, 搞到我而家鬼咁大壓力.

係嫁﹗所以你話家陣唔同佢溫點得呢... 我琴日買左2本吉既copy book 我每晚會寫底幾個生字. .叫佢第2日放學做完功課之後寫..等佢記熟d.. 唉﹗都唔知佢辛苦定係我地辛苦..諗返我地讀kindergarden邊有咁嫁..
大少奶

原帖由 小黑咪 於 09-9-25 10:18 發表
冇聽講要拎月餅盒喎, 今日問下個仔先.

無﹖ 管家仔同我講要嫁.. 日日問住我幾時拎返去比佢.. 真係煩到你死...
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 09-9-25 14:45 發表

唔係呀﹗我日頭要返工嫁.. (我都想全職做媽咪﹗希望做埋出年就收山哈哈哈)

好媽媽

原帖由 MandyLau13 於 09-9-25 16:11 發表

好媽媽

好鬼咩... 辛苦呀﹗又勞氣﹗..呵呵..

你呢﹖返工﹖定係湊仔﹖
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 09-9-25 17:08 發表

好鬼咩... 辛苦呀﹗又勞氣﹗..呵呵..

你呢﹖返工﹖定係湊仔﹖

working mami.

My son is in K2F and in Bee 1 group too.

I have chosen drawing and fun science for him.

I would like to ask whether he need to bring mooncake box?

原帖由 abc2011 於 09-9-27 20:13 發表
My son is in K2F and in Bee 1 group too.

I have chosen drawing and fun science for him.

I would like to ask whether he need to bring mooncake box?

Hi!

我個仔係BEE 2 GROUP ..佢剩係話今個星期要咋. .但我朝早返學都唔見有同學拎既..
大少奶

有冇人知今日派返嗰本中秋圖書需唔需要帶返學?

聽阿仔講今日在學校做月餅, 因為要焗所以聽日先可以拎返屋企呀. 阿仔話唔帶月餅盒喎, 係唔係班班唔同呢

原帖由 abc2011 於 09-9-27 20:13 發表

原帖由 小黑咪 於 09-9-28 21:58 發表
聽阿仔講今日在學校做月餅, 因為要焗所以聽日先可以拎返屋企呀. 阿仔話唔帶月餅盒喎, 係唔係班班唔同呢

咁好玩整月餅, 我個囝無講我聽

收到買運動服通告, 想問下係咪一定要買羊毛外套和冬季抓毛風褸, 因校服又要襯校褸, 咁咪有好多件外套? 同埋運動服買有抓毛好定唔好呢.  唔知10月2日學校有個樣辨睇呢?
我都仲未去買校服呀, 有無咩要注意呀?

我仔仔讀k2B班,佢今有同我講話學校教整月餅,他說他親手整的,但要聽日先攞得,我仲以為佢講笑添!
原帖由 小黑咪 於 09-9-28 21:58 發表

原帖由 MandyLau13 於 09-9-28 22:34 發表
收到買運動服通告, 想問下係咪一定要買羊毛外套和冬季抓毛風褸, 因校服又要襯校褸, 咁咪有好多件外套? 同埋運動服買有抓毛好定唔好呢.  唔知10月2日學校有個樣辨睇呢?
我都仲未去買校服呀, 有無咩要注意呀? ...

校褸如果有人比你就唔好買啦 因為好少著嫁 除左影班相之外真係無咩機會著..個件抓毛褸一定要買因為大多會著同埋夠暖嫁
大少奶

原帖由 DhaMgc 於 09-9-28 13:11 發表

Hi!

我個仔係BEE 2 GROUP ..佢剩係話今個星期要咋. .但我朝早返學都唔見有同學拎既..

今日何老師打比我咁我咪順便問下佢係唔係拎月餅盒..原來真係要拎but 家陣唔駛啦wow 佢只係想叫佢地帶返去比佢係班裝野wow...

另外﹐又無聽呀仔講整月餅wow 可能班班都唔同wow
大少奶

原帖由 kandy 於 09-9-28 14:44 發表
有冇人知今日派返嗰本中秋圖書需唔需要帶返學?

呢個真係唔知..帶埋lor 又唔係好重﹗
大少奶

原帖由 王惠光 於 09-9-29 00:39 發表
我仔仔讀k2B班,佢今有同我講話學校教整月餅,他說他親手整的,但要聽日先攞得,我仲以為佢講笑添!   

我個囝話今日會整, 放學要問下佢先.

原帖由 DhaMgc 於 09-9-29 01:44 發表

校褸如果有人比你就唔好買啦 因為好少著嫁 除左影班相之外真係無咩機會著..個件抓毛褸一定要買因為大多會著同埋夠暖嫁

如果真係咁少著的話, 都唔知買唔買校褸好?

Thanks, your information.

Do anyone apply the speech course from Mr.Leung?

原帖由 DhaMgc 於 09-9-29 01:48 發表

今日何老師打比我咁我咪順便問下佢係唔係拎月餅盒..原來真係要拎but 家陣唔駛啦wow 佢只係想叫佢地帶返去比佢係班裝野wow...

另外﹐又無聽呀仔講整月餅wow 可能班班都唔同wow ...

阿仔尋晚都有講話係學校整左月餅, 但佢話係假架噃, 好強調話唔食得架.

原帖由 carsonethan 於 09-9-30 10:15 發表
阿仔尋晚都有講話係學校整左月餅, 但佢話係假架噃, 好強調話唔食得架.

呀仔今日話有整..用麵粉整wow.. 但又唔食得wow
大少奶
‹ 上一主題|下一主題