用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 N1C am 同學仔,大家傾下計
樓主: rosebud
go

N1C am 同學仔,大家傾下計 [複製鏈接]

Tung Tung is right!
My daughter today wear butterfly.How about tung tung?

原帖由 rosebud 於 10-10-28 19:56 發表
:) 我囡係TUNG TUNG呀:) , TUNG TUNG 今日話YEE LAM 著butterfly

又話chole 著 ladybug...

唔知係咪呢 ?
:oops: :oops: :oops: :oops:

唔好意思呀, 我個女昨日唔見左個南瓜袋, 里面有好多糖的.. 佢好唔開心, 請問會唔會有小朋友攞錯左呢?

醒目開學勳章

原帖由 Joan_Man 於 10-10-28 21:47 發表
Tung Tung is right!
My daughter today wear butterfly.How about tung tung?

tungtung  禽日係 witch 呀,今日就Devil, 本來買了 butterfly,但上校車會頂住個背,所以諗住一陣5點回校先著。

醒目開學勳章

原帖由 ck07hk 於 10-10-29 10:05 發表
唔好意思呀, 我個女昨日唔見左個南瓜袋, 里面有好多糖的.. 佢好唔開心, 請問會唔會有小朋友攞錯左呢?
 問了其他家長,原來其他小朋友都留個袋在校今日再用。之前學校無講又無通告,我都以為唔見左,所以買多一個南瓜。唔怪得Tung Tung 禽日坐校車時校車EE話佢無啦啦cry啦,佢好唔開心,原來無咗個南瓜袋。

原來你個女都有咸呀?? 佢地應該講清楚比我地家長知, 等我地同小朋友講聲, 唔使等佢地咁傷心....尋晚呀女真係好難過咁... 見到都心痛呀!

原帖由 rosebud 於 10-10-29 11:32 發表
 問了其他家長,原來其他小朋友都留個袋在校今日再用。之前學校無講又無通告,我都以為唔見左,所以買多一個南瓜。唔怪得Tung Tung 禽日坐校車時校車EE話佢無啦啦cry啦,佢好唔開心,原來無咗個南瓜袋。 ...

原帖由 rosebud 於 10-10-29 11:28 發表
tungtung  禽日係 witch 呀,今日就Devil, 本來買了 butterfly,但上校車會頂住個背,所以諗住一陣5點回校先著。

啱呀, Chloe 係ladybug 呀....
不過我冇買兩套衫呀, 已經好難搵到啱, 同埋都係著一年, 唔想浪費了...

醒目開學勳章

請問明天是否只帶English For Kids book 1?

幾時再有聚會呢?? 12月搞下啦, 你地屋企有無club house可以一齊玩下咁呢?

原帖由 ck07hk 於 10-11-8 14:55 發表
幾時再有聚會呢?? 12月搞下啦, 你地屋企有無club house可以一齊玩下咁呢?

haha,啱啱先玩完!不過佢地多d一齊玩,番到學校又會friend d,都幾好呀!我個仔呢排無喊,5知我個仔同你個囡係學校係咪糖chi豆呢...佢話佢地今日一齊玩...

Denise 一提起Harley仔好開心咁.. 佢話而家鍾意返學.. 返學好開心咁話喎... 仲有突然話好鍾意Ms. Cheung.. 佢話有個Ms. Ng 係新黎既.. 唔知真唔真..

醒目開學勳章

原帖由 ck07hk 於 10-11-8 14:55 發表
我住呢度無club house....

上次出黎tung tung都好開心呀,12月可以再攪聚會啦。:

醒目開學勳章

原帖由 ck07hk 於 10-11-9 12:10 發表
Denise 一提起Harley仔好開心咁.. 佢話而家鍾意返學.. 返學好開心咁話喎... 仲有突然話好鍾意Ms. Cheung.. 佢話有個Ms. Ng 係新黎既.. 唔知真唔真..
我成日聽到tungtung 叫 miss tong 同 miss leung...今晚問下有無miss ng 先

醒目開學勳章

各位好耐無傾下計了 ! 大家小朋友好嗎 ??

醒目開學勳章

昨日仲未收到冬季校服........

原帖由 rosebud 於 10-11-16 09:17 發表
昨日仲未收到冬季校服........

好似係17號先開始派喎....

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-11-16 10:36 發表

好似係17號先開始派喎....
haha...我又係睇到一舊舊....以為星期一開始派....

醒目開學勳章

校服換來換去...結果我條o太都跌埋

原帖由 rosebud 於 10-11-29 09:51 發表
校服換來換去...結果我條o太都跌埋

rosebud, pls check pm. thanks.

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-11-30 09:06 發表

rosebud, pls check pm. thanks.
收到添加了, 我想add你, 但教育王國好似有點故障

醒目開學勳章

請問一下是否12月16, 20 同21著聖誕便服呢 ?
另外我見可寫信比聖誕老人...我仲諗緊我囡應該寫咩好
‹ 上一主題|下一主題