用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Kitty : 明天食早餐嗎 ?  不過要好早.

醒目開學勳章

講真我以後一定跟亞囡, 有商有量, 有得吵交, 點都會好過同媳婦過啦.  可能我爸媽咁對我, 令我真係好不平衡.

醒目開學勳章

Kitty, check PM .

我想老時,2公婆自己住 , 仔女的事, 自己搞掂,最好沒煩我 ,

如要我幫手湊小朋友, 最好就住我附近 , 太遠就要自己搞

掂 ... 講真的 , 現在為了他地的生活 ,我己沒晒自己的生活 ,

都是趁老來,仲行得走得, 過一些自己想要的生活

原帖由 雪文 於 10-9-17 10:29 發表
講真我以後一定跟亞囡, 有商有量, 有得吵交, 點都會好過同媳婦過啦.  可能我爸媽咁對我, 令我真係好不平衡.

咁早唔好了,聽日你要早起?
而家我覺得一個星期好長,好難先等到星期五
原帖由 雪文 於 10-9-17 10:27 發表
Kitty : 明天食早餐嗎 ?  不過要好早.
我家有對雙子公主

雪文

有時體諒下老人家 日日甘山長水遠 , 扑來扑去, 他地又不

肯過夜 ,對他地來講 都幾辛苦 , 試下掉換個角度, 身份來看

這一件事, 或許你會消了氣   

原帖由 雪文 於 10-9-17 10:23 發表
我媽的重男輕女嘢囉, 越講越多. 仲講埋我奶奶係大陸享清褔, 佢哋就要來同我睇仔.

我話走啦走啦, 你媳婦呢個月生了, 你以後跟住佢湊內孫會好開心的. ...

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3413621-1-1.html

你地有冇睇呀?我覺得而家bk冇以前咁和諧了,雖然果個媽咪唔岩,但其他人都不需要咁丫?!!
我家有對雙子公主

多謝雪文及kitty的回覆,我還有問題想問吓, 自行分配交表學校是否要交埋profo, 是否愈早去交表, 機會會大D

唔好意思,咁多問題添

醒目開學勳章

你唔使咩, 高年級係 9點見家長 .

唔係wor,開學呢二個星期好快過, 又周五, 我最開心係今日啦, 有期望

原帖由 kitty 於 10-9-17 12:34 發表
咁早唔好了,聽日你要早起?
而家我覺得一個星期好長,好難先等到星期五  

醒目開學勳章

第一round唔使咁早交, 除非你想證明你幾有誠意, 但意義不大囉.   profile佢哋話唔使交, 我無理照交, 佢哋都收. 咁樣對你印象深D嘛, 到last再交多次, 起碼知道你係邊個.

原帖由 維尼熊pooh 於 10-9-17 14:03 發表
多謝雪文及kitty的回覆,我還有問題想問吓, 自行分配交表學校是否要交埋profo, 是否愈早去交表, 機會會大D

唔好意思,咁多問題添

醒目開學勳章

睇咗一頁, D人真係話得好過份, 我諗佢都係窮之嘛.

原帖由 kitty 於 10-9-17 13:08 發表
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3413621-1-1.html

你地有冇睇呀?我覺得而家bk冇以前咁和諧了,雖然果個媽咪唔岩,但其他人都不需要咁丫?!!

係喎,我冇去呀,因為我覺得都冇咩用
我都係最開心係星期五
原帖由 雪文 於 10-9-17 14:50 發表
你唔使咩, 高年級係 9點見家長 .

唔係wor,開學呢二個星期好快過, 又周五, 我最開心係今日啦, 有期望
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

呢個媽咪就講得啱啦, 佢只是想表逹呢個意思

我明你既感覺,其實一家人健健康康,好簡單都好幸福!

你再睇多幾頁,又幾好笑喎 我直情笑左出黎
我覺得佢應該唔係窮的,因為佢多左個bb之ma,一個兩個人食都ok ,我女細個時我就叫兩個,我都帶腸仔同魚蛋比小朋友食,但我又唔係話繁忙時間果d就ok囉..不過我都好耐冇去大家樂了,因為都成5,60一個,仲要未計野飲,又唔係平,又小左份量,我不如去任飲任食
原帖由 雪文 於 10-9-17 14:59 發表
睇咗一頁, D人真係話得好過份, 我諗佢都係窮之嘛.
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

原本我想去做返我親善大使的本份,但係咁樣, 我都係收聲好, 陣間D人又追來閙我啦.

如係公司影印俾撞見, 你仲 咁上下

呢d咪中肯囉,我都覺得佢岩!
原帖由 雪文 於 10-9-17 15:00 發表
呢個媽咪就講得啱啦, 佢只是想表逹呢個意思

我明你既感覺,其實一家人健健康康,好簡單都好幸福!
我家有對雙子公主

原帖由 維尼熊pooh 於 10-9-17 14:03 發表

唔好意思,咁多問題添

我個人認為愈早去交表,代表有誠意,但不用交埋profo,之前我10:30交排第28位,但都唔中自行派位

醒目開學勳章

你意思, 明天你唔會到呀 ??

原帖由 kitty 於 10-9-17 15:00 發表
係喎,我冇去呀,因為我覺得都冇咩用
我都係最開心係星期五  

點解你有得做親善大使架?我冇既
跟本佢地太偏激了,講咩都冇用
原帖由 雪文 於 10-9-17 15:05 發表
原本我想去做返我親善大使的本份,但係咁樣, 我都係收聲好, 陣間D人又追來閙我啦.

如係公司影印俾撞見, 你仲 咁上下
我家有對雙子公主

係呀,聽日
你回來報料咪得囉
因為我上年去左了,大致上都差不多啦
原帖由 雪文 於 10-9-17 15:09 發表
你意思, 明天你唔會到呀 ??
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題