用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07年入讀蘇淅的家長們得閒入來睇下(升K2啦!) ...
樓主: See
go

07年入讀蘇淅的家長們得閒入來睇下(升K2啦!) [複製鏈接]

藍灣會所有得學呀,我不是住客,所以無得考慮.

點解你5選擇屋企樓下會所既課程既? 5使舟車勞頓呢.

今早看TAKE ME HOME, 知道今個暑假康民署屬下泳池提供市民免費使用,每日名額先到先得.都好呀!

5識教人游水,不過我都打算暑假帶阿仔去柴灣泳池玩水,等巨熟習水性.我阿仔未夠4,我看過南華會的課程要4歲以上才報得,都無得考慮..

原文章由 asman 於 08-5-28 08:52 發表
vansustat,

原來係韓國國際學校裹面個室內泳池學架,咁我都想比阿仔試下喎,請問一堂幾$$ 同埋有幾多個學生呢?

hayhay2007,

唔出奇呀!蘇浙今年N1的後備都有百幾人,學校好似越來越吃香了。其實選學校首先要仔仔合眼緣自己又鐘意,同埋教學理念或教學法中有你鐘意的。因為如果自己睇唔順眼,好難讀3年啦!
明人不作暗事!

chanbebe
因為佢要4yrs先得,所以未有考慮呀,或者等阿仔夠先lu...
我宜家報係左係杏花村學英文+塗鴉班,等佢唔好日日都係屋企睇電視...
係呢大家有無買thomas 音樂劇既門票呀,我買左喇,同阿仔暑假既第一個節目...

原文章由 chanbebe 於 08-5-30 18:21 發表
藍灣會所有得學呀,我不是住客,所以無得考慮.

點解你5選擇屋企樓下會所既課程既? 5使舟車勞頓呢.

今早看TAKE ME HOME, 知道今個暑假康民署屬下泳池提供市民免費使用,每日名額先到先得.都好呀!

我5識教人游水,不 ...

無買呀!因為暑假已經計劃好去海洋公園、迪士尼住酒店,再加上暑期班的費用已經用晒預算,thomas音樂劇就唔去啦。
原文章由 asman 於 08-6-1 08:51 發表
chanbebe
因為佢要4yrs先得,所以未有考慮呀,或者等阿仔夠先lu...
我宜家報係左係杏花村學英文+塗鴉班,等佢唔好日日都係屋企睇電視...
係呢大家有無買thomas 音樂劇既門票呀,我買左喇,同阿仔暑假既第一個節目...

...
明人不作暗事!

因為覺得地點,價錢都不理想,我都無買thomas音樂劇.

我想買康文署既國際綜藝闔家歡香港大會堂719日的樂趣森林,但未買票.

還有什麼好介紹嗎?

另外,66日有生日會,K1有表演,我會去捧場, 你地去嗎?

知唔知表演D咩?我問我個囡星期五系唔系表演呀?巨話系,表演D咩呀??“唔知窩!!”激死!!

我本來都有諗過去睇Thomas,但我上次睇左barney,唔系幾值得睇,(我仲要系買3 張 $495 飛呀)所以今次唔諗住睇lor !

原文章由 chanbebe 於 08-6-3 10:20 發表
因為覺得地點,價錢都不理想,我都無買thomas音樂劇呀.

我想買康文署既國際綜藝闔家歡香港大會堂7月19日的樂趣森林,但未買票.

還有什麼好介紹嗎?

另外,6月6日有生日會,K1有表演,我會去捧場, 你地去嗎? ...

原來大家都無買thomas...我買最平$195喳,因為阿仔超鐘意,無計lu....

原文章由 wingtam 於 08-6-3 10:41 發表
知唔知表演D咩?我問我個囡星期五系唔系表演呀?巨話系,表演D咩呀??“唔知窩!!”激死!!

我本來都有諗過去睇Thomas,但我上次睇左barney,唔系幾值得睇,(我仲要系買3 張 $495 飛呀)所以今次唔諗住睇lor !

...

今日放學我都問左阿仔巨會表演什麼節目,巨用普通話同我講是貓捉老鼠,男孩子做貓,女孩子做老鼠,仲手舞足蹈形容左好耐如何捉老鼠不過我聽5,同埋巨仲有唱個首歌添------小貓小貓走來走去,腳步輕輕……

C,真系好開心!!!

原文章由 wingtam 於 08-6-3 10:41 發表

...

我仔應該是表演唱端午節歌,佢一路唱一路抓龍船都好好笑(我無親身體,係老公拍比我睇)
我仔呢兩個星期一至四6點幾7點就訓左,我返到去佢已經
原文章由 chanbebe 於 08-6-4 18:57 發表
今日放學我都問左阿仔巨會表演什麼節目,巨用普通話同我講是貓捉老鼠,男孩子做貓,女孩子做老鼠,仲手舞足蹈形容左好耐如何捉老鼠…不過我聽5明,同埋巨仲有唱個首歌添------小貓小貓走來走去,腳步輕輕……

笑C我,真系 ...
明人不作暗事!

我都想像得到好得意.到時候我會去錄影.

今日阿仔5知做勿放學時眼紅兼有很多眼膠,好驚系紅眼病無得返學表演比我體.
好彩林達欣話系細菌感染,今晚查左眼膏聽日會無事,5會傳染人,明天仲可以返學添.嚇親我!

原文章由 See 於 08-6-4 21:18 發表
我仔應該是表演唱端午節歌,佢一路唱一路抓龍船都好好笑(我無親身體,係老公拍比我睇)
我仔呢兩個星期一至四6點幾7點就訓左,我返到去佢已經
...

係呀,我問佢表演乜野,佢又係唱呢首歌,仲唱得好開心添,真係好好笑好開心

原文章由 chanbebe 於 08-6-4 18:57 發表
今日放學我都問左阿仔巨會表演什麼節目,巨用普通話同我講是貓捉老鼠,男孩子做貓,女孩子做老鼠,仲手舞足蹈形容左好耐如何捉老鼠…不過我聽5明,同埋巨仲有唱個首歌添------小貓小貓走來走去,腳步輕輕……

笑C我,真系 ...

Hi, Asman,

你阿仔話左我知巨叫梁朗曦(上次應該系我記錯左),仲話我知你無來體,你想5想體我錄既表演?(因我企後排ZOOM埋去影,又無帶腳架,所以錄得好),你有興趣我就DUP只碟叫我呀仔帶返學交給你呀仔呀.

原文章由 asman 於 08-6-7 14:35 發表
係呀,我問佢表演乜野,佢又係唱呢首歌,仲唱得好開心添,真係好好笑好開心

hi chanbebe,

好呀,Thank you 係呀我無去睇,因為請唔到假lu,咁即係我仔仔係坐你仔仔對面喇,原來佢地同一組

原文章由 chanbebe 於 08-6-7 18:57 發表
Hi, Asman,

你阿仔話左我知巨叫梁朗曦(上次應該系我記錯左),仲話我知你無來體,你想5想體我錄既表演?(因我企後排ZOOM埋去影,又無帶腳架,所以錄得好郁),你有興趣我就DUP只碟叫我呀仔帶返學交給你呀仔呀.

...

今朝叫左阿仔帶只碟比你阿仔,5知道巨做5做到呢?

5知你呀仔肯5肯收呢?

原文章由 asman 於 08-6-9 11:03 發表
hi chanbebe,

好呀,Thank you 係呀我無去睇,因為請唔到假lu,咁即係我仔仔係坐你仔仔對面喇,原來佢地同一組

打左返屋企喇...答案係無喎

原文章由 chanbebe 於 08-6-12 09:51 發表
今朝叫左阿仔帶只碟比你阿仔,5知道巨做5做到呢?

又5知你呀仔肯5肯收呢?

我問阿仔做勿孭返只碟返梨,巨話5記得左wor.

聽日我會再提醒巨,希望巨handle到啦.

可能大人既小小事,對於小朋友來講會有難度,我要嘗試比O的耐心去教巨.

重复左

Yah, he did it.

原文章由 chanbebe 於 08-6-12 19:44 發表

可能大人既小小事,對於小朋友來講會有難度,我要嘗試比O的耐心去教巨. ...

chanbebe,

thank you very much,我睇左喇,原來我仔仔同你仔仔都幾friend喎,佢地係度look水樽都幾搞笑,麻煩同你仔仔講聲thank you

原文章由 chanbebe 於 08-6-12 19:44 發表

可能大人既小小事,對於小朋友來講會有難度,我要嘗試比O的耐心去教巨. ...

請問有冇褓姆車介紹?
來回---將軍澳----蘇浙.
請PM我,
THANKS!!!
‹ 上一主題|下一主題