用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 08/09 K1 請報到
樓主: os2468
go

08/09 K1 請報到 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

我都覺得好精彩呀.朗堯上星期都病0左幾日.
可能彩排唔夠.佢有時唔知自己做咩.:loveliness: 真攪笑.
謝謝同學仔的聖誕卡.阿仔話要送返比你地.希望佢聽日記得比啦.
祝各位k1小朋友及家人聖誕快樂.

我都覺得好精彩……
聖誕卡,仔仔話要送被好多小朋友,但我又不知小朋友個名如何寫,於是就寫著張被全班同學……
另外仔仔昨天都唔記得送,到今天終於記得送……

今日表演好精彩, 畢竟只有3歲多的小朋友, 又無怯場, good show!!!  各位小朋友都好可愛, 自己同老公都好感動, 睇住由bb開始, 爬爬下到依家唱歌表演, 真係唔簡單!!! 每個小朋友都叻仔叻女!!!

開學時, 我有影低全班小朋友既名字, 需要既話, pm我留低e-mail啦!!!
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

原帖由 **芳芳** 於 08-12-18 19:56 發表
今日表演好精彩, 畢竟只有3歲多的小朋友, 又無怯場, good show!!!  各位小朋友都好可愛, 自己同老公都好感動, 睇住由bb開始, 爬爬下到依家唱歌表演, 真係唔簡單!!! 每個小朋友都叻仔叻女!! ...

媽咪真係好細心……
Please check PM.

小朋友表演成功,當然要讚讚小朋友啦
但也要記得,校長呀,老師們....才是你們看得開心的幕後功臣啦
3 cheers to all of them!

聽聞,聖誕Show,好像是今年才對家長開放的呢
唔知其他幼稚園係點,但我就對民生愈來愈喜歡
我們既藉著我主耶穌基督得與神和好,也就藉著他以神為樂。(羅 5:11)

係呀, 同讀緊K2既家長傾開, 之前好似旅行同表演都係K2先有, 可能今年新校長多D新攪作更開放!!! 不過點都好, 家長可以多了解小朋友既學校生活真係好開心!!!
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

係呀, 尋日真係好開心, 睇到自己小朋友在台上表演真係好感動, d小朋友個個都好叻, 記得晒d舞步, 等接放學時在門口聽到何老師同小朋友講: 你地今日好叻呀, 俾d掌聲自己.果一刻我心裡面好感恩, 囡囡真係入到一間好學校, 老師除左教小朋友知識外, 仲好關顧小朋友, 我反而好想俾d掌聲老師呀.
囡囡放學一出課室門口, 我同爸爸即刻讚佢表演得好好, 一家都好開心.
係呢, 你地參唔參加攤位遊戲設計呀?

呵! K1下學期開學家長日,收到那麼多學校的學習指引,真夠挑戰性!
我們既藉著我主耶穌基督得與神和好,也就藉著他以神為樂。(羅 5:11)

預備好個心,同仔仔做功課,他K1今個學期星期一、三、五都有功課做,又有唱歌比賽,又要看報紙給他們帶回校分享......,都好好玩呀!
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

我們的網誌:
hk.myblog.yahoo.com/BY-WH

http://www.sendspace.com/file/cfub5a

K1下學期n-z Alphabet Cards

HI

謝謝你,以樂爸爸.我告訴朗堯"這是以樂爸爸送給你的notes,你要比心機讀呀".佢都幾有興趣,而且都幾方便,中文仲可以學埋國語添.THANKS

http://www.sendspace.com/file/kauyio

上課100日攤位遊戲非常好玩精彩啊, 看見很多家長及小朋友,都很投入呢
以樂就非常興奮啦,不過因為要負責攤位,所以都唔係好夠時間玩呢,夠鐘時都唔係幾捨得走
今次最開心係可以帶埋以樂妹妹一齊參與,希望將來多d機會啦
昨天黃昏去Set攤位,見老師們還在默默耕耘呢,而且接著做到好夜都未走,以樂就好緊張問我點算呀, 老師有無飯吃架,返唔返到屋企架.....
老師們!你們最偉大啦!

老師們真偉大!!!
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

以樂爸爸, 忘記講tim, 您一家設計既攤位好靚呀!!! 集砌圖, 認字同讀音於一身, 勁!!!

我有影晒K1D既攤位, 有相有VIDEO, 有無家長要一張留念呢???
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

原帖由 E2BaBa 於 09-2-17 15:19 發表

上課100日攤位遊戲非常好玩精彩啊, 看見很多家長及小朋友,都很投入呢
以樂就非常興奮啦,不過因為要負責攤位,所以都唔 ...

以樂爸爸:
首先謝謝你既字卡分享,我仔仔日日都睇,非常有用……
琴日我都有去玩你地個攤位,好好玩同埋好有意義……
------------------------------------------------------
老師真係好辛苦同埋偉大,我仔仔依兩日都係度話攤位遊戲好好玩,好開心,老師多謝曬……

http://www.sendspace.com/file/hjyo9d

民生K1下學期所有認讀中文字

醒目開學勳章

Hi ! My girl is also attending K1C. She is in Buunny group.

Sarah

原帖由 sarah_ckw 於 09-3-18 11:16 發表
Hi ! My girl is also attending K1C. She is in Buunny group.

Sarah

終於有 K1C 的同學仔喇, 我囡都係 K1C 呀, 佢下學期轉左小鳥組呀, 多多指教.

醒目開學勳章

HI! bbmuimui

Is yr girl in bunny gp in 1st term also? Is her English name 's initials : WS, long hair, Her father joined the 100 schoo days?

If yes, yr girl is my girl's best friend  

sarah
‹ 上一主題|下一主題