用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1L Kent Road (pm) Class
樓主: sfong1218
go

K1L Kent Road (pm) Class [複製鏈接]

原帖由 ElingLuk206 於 08-12-3 12:39 發表
請問你們D BB上午會去補習班嗎? 請給我一些資料, 謝謝謝! ([email protected])

我個仔去Kumon學英文!

原帖由 joemyt 於 08-12-3 22:24 發表
我叫 Barry 仔唔好用間尺,因為學校目的都係想小朋友學"楂筆",同埋如何操控支筆,如果用間尺係達唔到目的。

我都覺得好奇怪... 無理由學校會叫小朋友咁快用間尺嘛... 最近呢份功課嘉熙又無話要用... 我諗佢一定係亂講喇!!

p.s. 我個仔成日提起barry架!!

Dear all of KIL mama,

小兒嘉熙誠意邀請各位K1L小朋友和家長, 在1月4日下午3:30會在九龍城廣埸McDonald開生日會, 你們有空來嗎??

kumon

Hi Vickee, Kumon 好吾好 ?

原帖由 Vickee 於 08-12-8 11:28 發表

我個仔去Kumon學英文!

Sorry not 補習, is 興趣班, in Kowloon Tong or Hung Hum.Thanks!!!

原帖由 joemyt 於 08-12-3 22:24 發表
我叫 Barry 仔唔好用間尺,因為學校目的都係想小朋友學"楂筆",同埋如何操控支筆,如果用間尺係達唔到目的。

小朋友讀 K1 就要補習,唔係呀? 一兩個興趣班還可以,但補習就離譜D !!! ...

我覺得幾好... 不過佢嘅型式唔同一般英文班,  而係有晒步驟, 一個星期一堂, 但要日日咁讀...讀...讀.... 等小朋友習慣每日都要讀書, 而家我個仔都習慣左喇... 讀到小朋友記得生字和語法為止... 似是好公式化, 但嘉熙謮得好開心... 起初會比較易, 之後慢慢加深...!! $500-一個月, 都算係咁...!!

Thank you Vickee

原帖由 Vickee 於 08-12-8 21:50 發表
我覺得幾好... 不過佢嘅型式唔同一般英文班,  而係有晒步驟, 一個星期一堂, 但要日日咁讀...讀...讀.... 等小朋友習慣每日都要讀書, 而家我個仔都習慣左喇... 讀到小朋友記得生字和語法為止... 似是好公式化, 但嘉熙 ...

貢獻勳章

回覆 # 的文章

可否預我一家四口呀?到時帶埋Barry 同埋佢亞哥 Brian 出o黎。

醒目開學勳章

hi,vickee.我報名,两大一細

原帖由 chungchungyl 於 08-12-8 21:54 發表
Thank you Vickee

chungchungyl, 唔駛客氣...!!

joemyt, QQLAU ~ 無問題... 極之歡迎呀!! 我pm了電話給你們啊!!

再多d人來就好了!!

I want to know the information, pls email to thanks!! ([email protected])

原帖由 Vickee 於 08-12-8 21:50 發表
我覺得幾好... 不過佢嘅型式唔同一般英文班,  而係有晒步驟, 一個星期一堂, 但要日日咁讀...讀...讀.... 等小朋友習慣每日都要讀書, 而家我個仔都習慣左喇... 讀到小朋友記得生字和語法為止... 似是好公式化, 但嘉熙 ...

原帖由 Vickee 於 08-12-8 11:39 發表
Dear all of KIL mama,

小兒嘉熙誠意邀請各位K1L小朋友和家長, 在1月4日下午3:30會在九龍城廣埸McDonald開生日會, 你們有空來嗎??

Dear Vickee,

I will bring my daughter Hiu Ching to join your
birthday party.

原帖由 fgult 於 08-12-10 10:12 發表

Dear Vickee,

I will bring my daughter Hiu Ching to join your
birthday party.

多謝呀!~! 我pm個聯絡電話比你呀!!

請問有無知道更多K1L小朋友的名呀! 今朝致電Miss Ma, 佢話唔可以比同學仔個名我, 但如果嘉熙知, 就可以寫比佢, 幫我糾正返個名咁...

hello vickee,

Thanks for your invitation.  預我地一家三口啦。

原帖由 sfong1218 於 08-12-10 14:34 發表
hello vickee,

Thanks for your invitation.  預我地一家三口啦。

好呀!! 到時見... 我pm聯絡電話給你喇!!

Hi ! K1L mami,

我係K1I ' Audrey ' mami , 我喺k1I 攪緊個X'MAS PARTY , 睇吓你哋有冇興趣Join, because 有個朋友仔  "詠欣"也是k1L都join 咗, 可以一齐玩,

{沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂園歺, 特別扭蛋–隻, X'mas 裝飾製作, 親子遊戲 & luckydraw ),大小同價.

我剛聯絡了沙田區的McDonald manager , 若我們人數有 30-40人, 可破例為我們private hold 一次在--沙田希爾敦中心.

日期在19/12,6:00-7:00,  because 當日是 last school date in Dec, & also birthday party in school.

請儘快回覆, 我要星期一前回覆Mc Donald.!

原帖由 AudreyMan 於 08-12-11 22:16 發表
Hi ! K1L mami,

我係K1I ' Audrey ' mami , 我喺k1I 攪緊個X'MAS PARTY , 睇吓你哋有冇興趣Join, because 有個朋友仔  "詠欣"也是k1L都join 咗, 可以一齐玩,

{沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂 ...

Hi, 我係泳欣Mami, 我join咗 party, 一齊去識其他班Mami啦!

原帖由 Vickee 於 08-12-10 11:32 發表
請問有無知道更多K1L小朋友的名呀! 今朝致電Miss Ma, 佢話唔可以比同學仔個名我, 但如果嘉熙知, 就可以寫比佢, 幫我糾正返個名咁...

我有小朋友的名(同音):
黃暄婷, 唐夏圍, 蕭博楠, 盧建王 Ocean, 黃紀瑜, 陳葉宇, 莊希韻, 麥正軒 Barry, 林展和, 曾紀文, 劉欣恫 Zita, 趙嘉慧, 彭浩欣, 戚康文,區作婷, 劉卓銘, 湯欣晴, 彭俊彥, 胡志彥, 陳威橋, 羅瑞雲, 謝婉琳, 黃子晴, 鄺翹晴, 盧正恆, 張紀彥, 劉耀俊, 謝以橋, 李惠安, 楊景柏, 柏康, Stephy, 曾泳欣 (小女)
‹ 上一主題|下一主題