用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

vhunghk,

蒑蒑話唔join,唔知係咪佢enjoy聽古仔多過講古仔呢? 大家有無收到填色比賽架資料,我地仲未開始,不過好有興趣.而且,校際音樂節都有興趣,中文歌係唱香蕉船.

原帖由 vhunghk 於 08-9-29 10:25 發表
Anyone join the story-telling competition in the school?

What English story book should we need to bring this week?

小熊媽咪,reb619,fyeung,

最先我女話唔參加,但係佢對爸爸所講的司馬光破缸的故事有興趣,又想參加,但我明天才交表,唔知學校仲受唔受我.

ee...原來校際音樂節都有material?  香蕉船在香兒都唱過,都可試下.係唔係through 學校仲未deadline,若參加,係唔係要自已找人彈音樂嫁?

原帖由 fyeung 於 08-9-29 18:10 發表
vhunghk,

蒑蒑話唔join,唔知係咪佢enjoy聽古仔多過講古仔呢? 大家有無收到填色比賽架資料,我地仲未開始,不過好有興趣.而且,校際音樂節都有興趣,中文歌係唱.

...

我覺得SPCCPS轉時間會易過Good Hope wor.話哂Good Hope的時間都定左咁耐.  若係我,我會試改SPCCPS.因佢亦在talk中講可安排改期的.

原帖由 mom1118 於 08-9-29 14:34 發表
Just got the interview letter from SPCCPS. It's on 4 Oct 08 which crash the time of Good Hope.

Do you know if Good Hope's time can be changed ? Otherwise, i will be in headache la.

Emm..... what a d ...

原帖由 mermaidmom 於 08-9-29 09:44 發表
hannah616,

我都唔會訂, 出面好多好書都好平, 唔洗喺樹買!

Helen星期六晚同我講果朝去sfa排隊見倒toto爸爸, 佢行埋去同uncle say hello, 不過冇話我知, 你老公單拖, 你係咪已經生咗休息緊???

...

係呀,我20/9生左喇!!
這星期累到CC吓!加上又要跟小一D野真好辛苦呀!
係呀我老公猛咁鑽Helen,話佢好有禮貌同職主動同人打招呼,話佢interview實掂!
係呢,你自行呢輪報邊間學校?
交了表未?
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

mermaidmom,
剛收到播道interview的時間,
是 4/10  9:45am ,
你呢?

各位,
聖芳濟、九龍塘及男拔的interview時間都撞了,
點選擇好???
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

唔訂, 個價錢唔係特別平 ~ 我之前叫人係英國買, 若當地d書局做promote會買2送1, 平好多!

反宜有興趣訂隻cd rom (ort rhyme & analogy activities) $570 好似ok 喎! 您地有無人訂???

原帖由 hannah616 於 08-9-28 19:13 發表
想問吓你地訂唔訂Oxfrod Reading Tree 呀??
咁多買邊本好呢??

sfa 嗰日交form既安排 ~ 覺得間學校門高狗大 ~ 真係要諗諗 ~ 純粹個人意見! kts 我無報!

要博, 梗係博db

原帖由 hannah616 於 08-9-29 20:03 發表
mermaidmom,
你呢?

各位,
點選擇好???

hannah616,

Congratulations!!  To To should be very happy.

原帖由 hannah616 於 08-9-29 19:55 發表

係呀我老公猛咁鑽Helen,話佢好有禮貌同職主動同人打招呼,話佢interview實掂!
交了表未? ...

我會買呀~

原帖由 meowross 於 08-9-29 21:23 發表
唔訂, 個價錢唔係特別平 ~ 我之前叫人係英國買, 若當地d書局做promote會買2送1, 平好多!

反宜有興趣訂隻cd rom (ort rhyme & analogy activities) $570 好似ok 喎! 您地有無人訂???

...

果日我去 sfa 交表,排排下突然聽到身後傳出
朗朗「粗口」聲,原來有位男家長一面講手提
講到眉飛色舞情不自禁爆粗,唉 .... 話晒呢間
係學校,咁真係好離譜!

原帖由 meowross 於 08-9-29 21:25 發表
sfa 嗰日交form既安排 ~ 覺得間學校門高狗大 ~ 真係要諗諗 ~ 純粹個人意見! kts 我無報!

要博, 梗係博db
穎晴媽咪

hannah616,
恭喜晒,好好休息坐靚月呀!!

原帖由 hannah616 於 08-9-29 19:55 發表

交了表未? ...
穎晴媽咪

交了表未? ...

恭喜!!
恭喜!!
好日子吖! 同我同月同日生~ 嘻嘻~~

播道個時間同德望好近,芷晴 in GHS 9:45 而
播道 11:40 ,我驚趕唔切,岩岩 call 左播道,
佢地 唔 accept 改時間!
穎晴媽咪

hannah616,

恭喜恭喜呀!!! Toto做咗哥哥係咪好開心? 你有冇請番賓賓幫手呀? 坐月要休息多d呀!

我冇報播道wor. SFA同KTS你已經收到時間咩? 或者唔撞呢??

原帖由 hannah616 於 08-9-29 20:03 發表
mermaidmom,
你呢?

各位,
點選擇好???

原帖由 穎晴媽咪 於 08-9-30 10:00 發表
播道個時間同德望好近,芷晴 in GHS 9:45 而
播道 11:40 ,我驚趕唔切,岩岩 call 左播道,
佢地 唔 accept 改時間!

播道記jo另1個小朋友張interview letter比我.  

打去問, 撞到9彩, 3:30 & 3:40.

交了表未? ...

恭喜恭喜!

我都無訂書/cd rom, 我見圖書館有得借, 不過可能唔係最新 version :

(入去 library web site, search by "Rhyme and analogy")

原帖由 meowross 於 08-9-29 21:23 發表

...

Oh really, 咁又省番筆, thx!

原帖由 babyso 於 08-9-30 11:50 發表
我都無訂書/cd rom, 我見圖書館有得借, 不過可能唔係最新 version :

(入去 library web site, search by "Rhyme and analogy")

yeah, 恭喜恭喜!

原帖由 小熊媽咪 於 08-9-30 11:34 發表

恭喜恭喜!

hannah616,

恭喜!恭喜!

venuscheng,

咁咪要補祝你生日快樂!

交了表未? ...
‹ 上一主題|下一主題