用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09-10 Dorset K1A Classmates
樓主: CandyChing
go

09-10 Dorset K1A Classmates [複製鏈接]

亞仔前2天唱左首兔仔歌, 好鬼攪笑
一隻兔子一條尾  
兩隻耳朵直豎起
四隻腳來乒乓跳
下一隻兔子輪到你

Agree. My maid will go back to Philippines for 4 weeks. Also, headach for me.

原帖由 MashiMaro 於 09-11-27 14:33 發表
我家工人姐姐聖誕節要返菲律賓度假,
我同老公有2個星期輪流要做小賓賓,
諗起都 ......

大家12月都比較忙,
不如下年1月先再約出來玩

...

My daughter said she needs to bring gloves, hat and scarf to Ms Leung. Have your kids said that?

kangaroo,
你打算安排什麼節目給小朋友?
我諗住去黃金海岸住下, 去playtown玩下,
再報下聖誕課程, 希望快D過度這2個星期 .....

原帖由 Kangaroo 於 09-11-30 16:35 發表
Agree. My maid will go back to Philippines for 4 weeks. Also, headach for me.

fion-mama,
我昨天聽到Ambrose話同megan及另一個女同學玩,
雖然一齊跑而跌倒, 仲去左office搽藥水,
但Ambrose好似同megan玩得好開心
megan有無同你講?

CandyChing,
杬哲是不是剪短左頭髮?
Ambrose講得好攪笑,
話杬哲無晒D頭髮

亞仔昨天掛住講自己跌倒的經過,
等我今日問下佢先

原帖由 Kangaroo 於 09-12-1 08:07 發表
My daughter said she needs to bring gloves, hat and scarf to Ms Leung. Have your kids said that?

我家沒請工人, 我就日日做賓賓.

原帖由 MashiMaro 於 09-11-27 14:33 發表
我家工人姐姐聖誕節要返菲律賓度假,
我同老公有2個星期輪流要做小賓賓,
諗起都 ......

大家12月都比較忙,
不如下年1月先再約出來玩

...

哲哲說老師話好凍, 可不可以帶頸巾和冷手套借給她.  不過, 他昨晚找來找去也找不到...不知亂放在那裡, 我又沒空幫他找.

原帖由 Kangaroo 於 09-12-1 08:07 發表

杬哲是不是剪短左頭髮?  
是我奶奶的精心傑作.  頭髮剪短了, 成個大頭仔.

原帖由 MashiMaro 於 09-12-1 09:00 發表
fion-mama,
megan有無同你講?

CandyChing,
杬哲是不是剪短左頭髮?
Ambrose講得好攪 ...

你好犀利呀 ....... full time mom .....
我諗如果係我, 一定變左癲婆

你的小朋友有沒有爭玩具?
你通常點處理?

原帖由 CandyChing 於 09-12-1 09:15 發表
我家沒請工人, 我就日日做賓賓.

你奶奶好叻呀 .......

你是不是有送過杬哲返學?
Ambrose話見過杬哲媽媽

原帖由 CandyChing 於 09-12-1 09:23 發表
杬哲是不是剪短左頭髮?  
是我奶奶的精心傑作.  頭髮剪短了, 成個大頭仔.

亞仔話Mr Leung有講過帶返學,話俾小朋友睇吓喎...

亞仔話有唱過呢隻歌仔呀..
另外佢成日會唱呢隻歌咋..我諗佢好鐘意.

5個手指頭
揮揮手,扼權頭
是我的小小手

原帖由 MashiMaro 於 09-11-27 14:38 發表
亞仔前2天唱左首兔仔歌, 好鬼攪笑
一隻兔子一條尾  
兩隻耳朵直豎起
四隻腳來乒乓跳
下一隻兔子輪到你

MashiMaro:

無呀, Megan無同我講呀, 我尋晚夜左返, 唔係同佢傾多好多計, 等我今晚問下佢先
Ambrose 跌親嗎? 無事嘛

我都係12月工人回鄉3星期, 我要全職湊女, 我大件事啦, 我仲有個細女5個月大咋~

有時我係呢度知道d同學仔名, 返去問megan, 佢會覺得好奇怪話: 咦~ 點解你知既?

原帖由 MashiMaro 於 09-12-1 09:00 發表
fion-mama,
megan有無同你講?

CandyChing,
杬哲是不是剪短左頭髮?
Ambrose講得好攪 ...

MashiMaro
KV sent out letter already, did you get it?

原帖由 MashiMaro 於 09-11-17 17:13 發表
CandyChing, Kangaroo,

想問你們覺得有哥哥姐姐在KV讀,
老師interview弟妹時有無俾分鬆手?
弟弟last Sat interview都尚算合作,
問名, 歲數同邊個帶佢來都有答,
由於佢係年尾B, 玩拼圖時雖然很努力,
但始終未能完成, ...

我是 working mom, 送了她們上校車, 之後就返公司, 到5~6點才轉做阿四.

她們都不是經常爭玩具.  爭的時候, 我咪話邊個拿先就玩先囉.

原帖由 MashiMaro 於 09-12-1 10:34 發表
你好犀利呀 ....... full time mom .....
我諗如果係我, 一定變左癲婆

你的小朋友有沒有爭玩具?
你通常點處理?

您仔仔都超犀利.  我之前都有送過她們返學, 不過最近一個月都無啦!  佢仲記得

等聖誕party, 我會再出現.

原帖由 MashiMaro 於 09-12-1 10:38 發表
你奶奶好叻呀 .......

你是不是有送過杬哲返學?
Ambrose話見過杬哲媽媽

哲哲上星期五收到同學的邀請咭開生日會 , 姐姐見到了M記張咭, 簡直兩眼發光 , 說要一齊去.  哲哲說不行, 您以前去同學的生日會都沒叫我...姐姐就說一齊去開心D嘛, 下次我同學開生日會一定會叫您, 今次一定要一齊去...

我亞仔時常唱 Jack be nimble,
可能佢似Jack 都係頑皮小朋友
所以特別鍾意尼首歌

原帖由 zakka069 於 09-12-1 18:44 發表
亞仔話有唱過呢隻歌仔呀..
另外佢成日會唱呢隻歌咋..我諗佢好鐘意.

5個手指頭
揮揮手,扼權頭
是我的小小手

Ambrose 無事, 只係小小擦傷 ~~
你囡囡有無同你講話同Ambrose玩?
我開始疑惑緊究竟亞仔講的是不是你囡囡,
因佢又說megan是男孩子
莫非讀音不同, 我會錯意, 還是一個謎!?

原來12月咁多媽媽都要湊小朋友,
大家努力呀 ....... 時間好快過 ...

原帖由 fion-mama 於 09-12-1 18:56 發表
MashiMaro:

無呀, Megan無同我講呀, 我尋晚夜左返, 唔係同佢傾多好多計, 等我今晚問下佢先
Ambrose 跌親嗎? 無事嘛

我都係12月工人回鄉3星期, 我要全職湊女, 我大件事啦, 我仲有個細女5個月大咋~

有時我係呢度知 ...

‹ 上一主題|下一主題