用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

浠浠今日看sci書,話sci的p.3個表,老師話要做,不過嗰日上課没書,便給紙做,現在有書應該做在書上,而p.4頁就要貼貼紙,因老師在堂上也貼了給他們看,所以我們做了這兩頁了.

原帖由 94075702 於 09-9-12 09:43 發表
唔洗客氣!

關於dream job的畫,阿仔都是這麼說!

另外阿仔話視藝的建築圖片是要8-10張,相片size的!

醒目開學勳章

原帖由 heiyanhei 於 09-9-12 08:46 發表
仲有一張白畫紙,要搵oral 的dream job 圖畫,然後貼在畫紙上,但要剪咗個頭出來,再加自己的頭上去,在畫紙下半部寫要說的內容,到說話當日要拿著介紹.

你唔講我都唔知要準備這圖畫, 唔該晒 !

我個仔真係發夢架, 問佢張卡紙有咩用, 佢話唔知道!!

原帖由 heiyanhei 於 09-9-12 08:46 發表
仲有一張白畫紙,要搵oral 的dream job 圖畫,然後貼在畫紙上,但要剪咗個頭出來,再加自己的頭上去,在畫紙下半部寫要說的內容,到說話當日要拿著介紹.

14/9 功課

中: 作1.2 (p.4-5)
      書p.15
英: -
數: 1. 背2,5,10 乘法
      2. 書p.11,12
其他: 1. Sci. WB.5 Ch.1
         2. Book 5 P.9
通告17

原帖由 陳師奶 於 09-9-14 16:00 發表
14/9 功課

書p.15
      2. 書p.11,12
通告17

same!

睇通告知道2年班中有兩班都有疑似流感擴散跡象, 聽日Day 2, 二年級小朋友可以落禮堂玩, 所以都係叫小朋友帶口罩安全啲. 不過Cyrus今日話今日無咗第二個小息, 要佢哋留係課室, 唔知係咪咁原因呢?

醒目開學勳章

原帖由 Cyrusmum 於 09-9-14 18:37 發表

same!

睇通告知道2年班中有兩班都有疑似流感擴散跡象, 聽日Day 2, 二年級小朋友可以落禮堂玩, 所以都係叫小朋友帶口罩安全啲. 不過Cyrus今日話今日無咗第二個小息, 要佢哋留係課室, 唔知係咪咁原因呢? ...

囝囝話今日2B班有十幾個同學請病假.佢書包常備口罩, 提了他明天開始要帶, 唔好用手揩眼睛及口鼻. 希望病了的小朋友可以快上好番.

14/9 功課

書p.15
      2. 書p.11,12
通告17

亞仔寫嘅都一樣!

記住明日視藝要帶香港建築物圖片ar(唔知使唔使貼係A4簿度 )

亞仔講到一舊舊,而家明白晒lu!

原帖由 Cyrusmum 於 09-9-14 18:37 發表

same!

睇通告知道2年班中有兩班都有疑似流感擴散跡象, 聽日Day 2, 二年級小朋友可以落禮堂玩, 所以都係叫小朋友帶口罩安全啲. 不過Cyrus今日話今日無咗第二個小息, 要佢哋留係課室, 唔知係咪咁原因呢? ...

亞仔話係因為太大雨,所以冇得落去小息wor!

唔知聽日使唔使默書呢?

14/9 功課

書p.15
      2. 書p.11,12
通告17

原帖由 joannespapa 於 09-9-14 20:44 發表
唔知聽日使唔使默書呢?

應該未使住!

醒目開學勳章

原帖由 ojmummy 於 09-9-14 20:07 發表

亞仔寫嘅都一樣!

記住明日視藝要帶香港建築物圖片ar(唔知使唔使貼係A4簿度 )

我們沒有把圖片貼在A4簿上. 另外, 我囝囝好似同你囝一齊坐, 如果有什麼小道消息, 記得通知我.

原帖由 3b 於 09-9-14 22:38 發表

我們沒有把圖片貼在A4簿上. 另外, 我囝囝好似同你囝一齊坐, 如果有什麼小道消息, 記得通知我.:callme:

係咩!亞仔冇同我講bor!聽日問吓佢先!

亞仔話要貼,所以幫佢貼咗la!

Alan都話要貼在A4紙上.

原帖由 ojmummy 於 09-9-15 00:54 發表

係咩!亞仔冇同我講bor!聽日問吓佢先!

亞仔話要貼,所以幫佢貼咗la!

原帖由 3b 於 09-9-14 22:38 發表

我們沒有把圖片貼在A4簿上. 另外, 我囝囝好似同你囝一齊坐, 如果有什麼小道消息, 記得通知我.

3b,  
       亞仔話柏林對眼睇唔清楚黑板,所以先掉位,柏林對眼係咪有近視ar! check check 好的wor!

醒目開學勳章

原帖由 ojmummy 於 09-9-15 16:07 發表

3b,  
       亞仔話柏林對眼睇唔清楚黑板,所以先掉位,柏林對眼係咪有近視ar! check check 好的wor!

ojmummy,

我諗是喇, 因佢近排常常說看不清楚黑板(佢話反光), 我都要安排佢去驗下, 唔該晒!

請問明天是否帶day3的書呀?

原帖由 Tina 於 09-9-15 20:29 發表
請問明天是否帶day3的書呀?

我都係執Day 3書, 佢哋自修部編好晒, 我諗唔會轉啩!

十分同意,應該係day3, 另外請記得每天帶口罩放書包,如果唔係,老師見你有咳或鼻水,就要去校務處購買,用智能卡付款,我個女前天好在有同學仔借比佢,如果唔係就要去校務處買.

原帖由 Cyrusmum 於 09-9-15 21:39 發表

原帖由 Cyrusmum 於 09-9-15 21:39 發表

唔該晒.
‹ 上一主題|下一主題