用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 只有york录取女儿
樓主: CASSIENG
go

只有york录取女儿 [複製鏈接]

好既唔怕佢貴,就算cckg收一萬蚊一個月都大把人想讀

但我所指既overpriced 又係另一回事

原帖由 marinang 於 11-12-16 16:43 發表
好既唔怕佢貴,就算cckg收一萬蚊一個月都大把人想讀

但我所指既overpriced 又係另一回事
我諗你舉呢個例又特別do既, cckg相信出名在佢的小一出路極理想而已(如大家都唔知呢個RECORD的話, 真係會咁瘋狂嗎? ), 當然我絕對認同佢地各方面的成就. 其實能否舉些實例佢overprice在哪裡令你有此感覺呢? 或又會是哪一回事呢?THANKS!!

每個人心目中都有一個價值,同一個product,同一個service 你可以覺得值,我可以覺得唔值,簡單吧!

Take it easy...!

原帖由 marinang 於 11-12-16 17:33 發表
每個人心目中都有一個價值,同一個product,同一個service 你可以覺得值,我可以覺得唔值,簡單吧!

Take it easy...!
SORRY, 我真係好EASY的, 只係想知除左係覺得好多人話貴及D宗教衍生出黎的問題外, 睇下會唔會有其他人覺得佢差的其他見解罷了.

Support Ronniedad! 我都想知!

原帖由 ronniedad 於 11-12-16 17:40 發表
SORRY, 我真係好EASY的, 只係想知除左係覺得好多人話貴及D宗教衍生出黎的問題外, 睇下會唔會有其他人覺得佢差的其他見解罷了.

Chocolatefree 發表於 11-12-16 22:08

我個仔有York嘅Offer, 佢係d好動活潑型, 成日坐唔定, 想問下各位家長, york嘅老師會唔會偏向鍾意坐定定嘅小朋友, 如果naughty嗰d要坐角落?
Thank!

beepaul2007 發表於 11-12-16 14:36
各位york 之家長,唔好意思,我想問YORK K1 雙語班同國際班之分別....

1)囡囡申請今年K1 插班收咗A.M.班,我 ...

I want to know too!

回覆:只有york录取女儿

路過家長only.  第一次入york 嘅post。真令我大開眼界,我諗睇完呢個post之後,我對york都已經有少少認識。比我個囡讀緊嗰間學校更多。我個囡已家讀緊pn班。點都好,聽落york真係吾錯wor,如果我住九龍區,我都一定報名。其實邊間都好,最重要有一間收。現在有啲家長都未有任何offer。如果york真係個個收的話,真係要通知下佢地。

Hi, 其實睇左咁多有關York , 都覺得這學校不錯, 睇落好多係讀國際班, 想問有冇讀中英文校的家長比D意見?而中英文校有咩其他收費呢?

引用:York+的小學派位很差的嗎?Quote:原帖由+Emi

原帖由 mingming1105 於 10-12-08 發表
York 的小學派位很差的嗎?
我女當初只有york收,她考到蔡繼有,sfa等,一線名校吾收但都入到復試,york d小朋友好鍾意返學,開心的學習,很感恩york當年收左我女。york一d都吾差,我平時都吾得閒理她,只靠學校教回家做功課,同學仔都喜歡york

回復 1010sy 的帖子

How many home work in York's?  Is it more?

其實York最衰係校長,太貪錢同hard sell。

老師、課程和校園反而係吳錯,如果無其他好offer,都讀得過。

通過幾次返York簡介會,見到好似Net多數印度籍,請問現任家長,是否這樣吖?

引用:通過幾次返York簡介會,見到好似Net多數印

回復 cherryird 的帖子

MY GAL'S CLASS NET TEACHER IS FROM ENGLAND. I RECALLED FEW ARE FROM U.S. ( THEY ARE NOT INDIAN).

cherryird & MAMA-BEANBEAN,  謝謝回覆!
請問你地的小朋友是否都是 York Int'l 班的?

回復 richwong 的帖子

YES, MY GAL IS IN K1 INTERNATIONAL STREAM AT PRESENT.THERE ARE 3 TEACHERS (1 CHINESE HEAD CLASS TESCHER, 1 NET TEACHER, 1 CHINESE ASSISTANT) ALL THE DAY FOR APPROX.  28 STUDENTS IN OUR CLASS.

‹ 上一主題|下一主題