用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

rplyan,

你唔講我唔知原來你係周x晴舅婆, 因昊藍nursery
個時都同佢一班。
多謝你邀請我地參加旻旻生日party, 你預我地一
家三口!

原帖由 rplyan 於 09-5-20 13:56 發表
626mama,

我地緊係有份la, 話哂我係"周x晴"舅婆, 旻旻係佢表依ma.

626mama,

我知你指邊張相啦! 係咪係青衣上pg個張?
有時我拎d舊相出o黎昊藍都認得軒軒既bb
樣, 個張相認該仲有晴晴。
我地真係識左好耐既老友~

原帖由 626mama 於 09-5-20 15:51 發表
天藍,

我今日找舊電郵時發現,妳2006年9月6日SEND了張大合照給我。.........原來我地都識左好耐喇。

原帖由 天藍 於 09-5-20 05:19 PM 發表
626mama,

我知你指邊張相啦! 係咪係青衣上pg個張?
有時我拎d舊相出o黎昊藍都認得軒軒既bb
樣, 個張相認該仲有晴晴。
我地真係識左好耐既老友~

哈哈.......張相睇下自已,果時瘦過而家好多

626MAMA,

旻旻正日生日係17號.

原帖由 626mama 於 09-5-20 15:41 發表

rplyan,

12號係咪旻旻正日生日呀。

Dear all mami,
由尋晚開始,落雨落到今朝,真係好大雨,仲有行雷閃電,但我寧願呢幾日落埋,等星期六可以好天,可以成功出發。

626mama / snoopyhk,
我諗子聰份功課,我會交種綠豆,因我見扁豆雖然發咗芽,但好似不太精神,反而綠豆生長得好好,d 葉仲開始長得大塊咗。

另外,我早兩日寫手冊問老師有關買新校服 d 嘢,佢即時夾咗張回條比我,話隨時可購買,而我見張回條個日期同 rplyan 所講 o既時間差不多,係 4 月 30 日,因我見子聰 d 冬季校服衫袖同褲長已好短,而夏季果 d 已經比較貼,所以先至同佢買 o者。

rplyan,
多謝你 o既邀請,我哋一定嚟,但果日去完你哋個 party 後,又要起程去 "英華" open day。

pcdogxx / hongmimi,
唔知你哋今晚會唔會係屋企,因我諗住比咗 d 練習簿比你哋先,費事星期六帶去。

原帖由 rplyan 於 09-5-20 08:29 PM 發表
626MAMA,
旻旻正日生日係17號.

rplyan,

同軒軒差12日

ElainAiolia

尋晚真係好大雨,我有傘都成身濕晒。
今日睇天文台報,星期六落雨機會好大。

綠豆生長得好好,當然交綠豆啦,我種d眉豆,高高下無晒力,"the"晒落黎,昨晚有繩'Q'住佢。E幾日見習中係個芯度生D小葉子出來。開始高得慢喇。

子聰訂夏季校服喇,軒軒套夏季校服仲岩。再轉冷天就要訂,褲都放到盡。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-21 09:10 AM 發表
由尋晚開始,落雨落到今朝,真係好大雨,仲有行雷閃電,但我寧願呢幾日落埋,等星期六可以好天,可以成功出發。

我諗子聰份功課,我會交種綠豆,因我見扁豆雖然發咗芽,但好似不太精神,反而綠豆生 ...

我都係每日有留意天氣報告, 日日都唔同, 但每隔一日就差過一日, 我都希望昨晚落晒d, 星期六會好天, 我都唔望有太陽, 唔好落雨就得。

聽你講起"英華" open day, 上次冇去登記, 點知已經全滿, 不過我都只係想去八吓, 因為好難入。

ElainAiolia / 626mama,

d扁豆有7-8棵生得好好, 昨日又有3粒發毛, 重有3-4粒有少少發牙, 我冇同佢地換盆, 唔知有冇問題呢?會唔會唔夠位生長, 就唔再高?

另你地交咗有種子的榭木圖片未呀, 都冇講幾時交, 我明天才交。

星期二收到之前比錢影的學生相, 但未有大合照, 你地有冇訂及收到未?

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-21 09:10 發表

我諗子聰份功課,我會交種綠豆,因我見扁豆雖然發咗芽,但好似不太精神,反而綠豆生 ...

snoopyhk,
"英華" 我 book 咗兩個位,另外天藍都有報,你唔介意的話,如果聰爸唔去 / 去唔到的話,我讓一個位比你呀。

我都唔知你 d 植物會唔會再高,但我果 d 全部搬晒去濕棉花度種,d 綠豆都高到歪晒,我諗都要搵 d 竹比佢哋 "冷" la。

我之前寫咗手冊問老師,幾時交樹木圖片,佢話隨時交都得。

Jason 影 o既學生相影得靚唔靚?子聰果 d 好鬼肉酸,好似好唔精神咁,可能佢影之前唔肯比我同佢剪頭髮,所以有少少乞兒 feel 。但我哋都未收到大合照。

ElainAiola,

旻旻植物已好高over 10cm, 但乎學校report唔係話24/5, 6月頭, 6月中 &24/6分別幫牠影相o羊, 而家植物o甘高好似唔係好夠位, 跟住要點做呢?

ElainAiolia,

英華你只book了兩個位, 係唔計小朋友嗎?不過如果聰爸唔去, 唔該你通知我啦。

Jason都有同我講話Miss Karen叫我地可以用牙籤比d”, 等佢地可以生得直d

Jason張學生相個樣影得靚仔, 不過好瘦, 但個髮型都係唔得, 下次比你睇。不過冇諗過底色係藍色, 應該白色會好d, 方便申請證件。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-21 12:49 發表
snoopyhk,
"英華" 我 book 咗兩個位,另外天藍都有報,你唔介意的話,如果聰爸唔去 / 去唔到的話,我讓一個位比你呀。

我都唔知你 d 植物會唔會再高,但我果 d 全部搬晒去濕棉花度種,d 綠豆都高到歪晒,我諗都要搵 d 竹比佢哋 " ...

rplyan,
我都唔知點做,因子聰果 d .................... 好夠位影相,只因好 short,你哋果 d 咁高,我建議距離遠 d 影,影時係在旁邊放 d 令人意會到佢幾高 o既嘢,如水樽、廁紙等,咪大家明白。

snoopyhk,
"英華" book 位無得 book 多,只限兩個,同埋好似唔比帶小朋友去?

d 相藍色底都可以申請証件,但我唔記得係 passport 定回鄉証?

原帖由 snoopyhk 於 09-5-21 12:08 PM 發表

我都係每日有留意天氣報告, 日日都唔同, 但每隔一日就差過一日, 我都希望昨晚落晒d雨, 星期六會好天, 我都唔望有太陽, 唔好落雨就得。

聽你講起"英華" open day, 上次冇去登記, 點知已經全滿, 不 ...

snoopyhk,

如果星期六真係落雨,就要改期,講定個日期比大家知,唔好約人喇。
6月6日又係星期六都係水退,可以掘蜆。

我用學校個膠盆,都有6棵,都生得好好。點解會發毛??妳而家唔換盆,應該都冇問題,如果大棵D,生長多多小小都會影響,可能會有D大棵,有D細棵D咁。大就一定會繼續大。

種子的機木圖片我今天交了,交了六張,因為上年去大堂同上次去長洲影低好多有存貨。我見佢地都去公園,應該教緊,所以早D交。

星期二我都係收到學生相,大合照就沒有。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-21 12:49 PM 發表
snoopyhk,

我都唔知你 d 植物會唔會再高,但我果 d 全部搬晒去濕棉花度種,d 綠豆都高到歪晒,我諗都要搵 d 竹比佢哋 " ...

我D眉豆同妳D 綠豆一樣,高到歪晒,我舊年係人地個BLOG度睇過,長長下"THE"落黎,一個星期"節短"了幾棵,我以昨晚我用木筷子加繩"Q"主佢,加上這兩日咁大風,室內葨種的未"THE"我都仲未理佢。不過好明顯,室外種果D長我高D。

樹木圖片,我今天交了。

軒軒影D學生相,個樣好呆咁。唔笑

原帖由 rplyan 於 09-5-21 01:30 PM 發表
ElainAiola,

旻旻植物已好高over 10cm, 但乎學校report唔係話24/5, 6月頭, 6月中 &24/6分別幫牠影相o羊, 而家植物o甘高好似唔係好夠位, 跟住要點做呢?

rplyan ,

我就自已多手,分了去幾個盆度種緊。
因為我有寫BLOG,我就日日有影相。
有空可以去我個BLOG睇下。

妳案"個人網頁"粒制就去到。

rplyan,
我同匡匡到時一定到, 多謝邀請!!

snoppyhk,
一剷一扒收到, 無問題! 英華我都book左兩位, 不過係7119:00am, , 如到時匡爸去唔到都多左個位, 不過要之前我先知, 希望妳唔好介意! 但妳可以睇下邊日fit妳多d!

pcdogxx,
客咩氣呀!

我今晚唔返呀! 聽晚好唔好?

626mama,
希望星期六去得成啦, 66日唔知匡爸有無假放嘛!

想問吓如果星期六可以成功去得成掘蜆,唔知係咪會 BBQ,因我家姐想問吓到時行程,但我已話佢知有乜決定,要到果朝至算。

hongmimi,
聽晚無問題。

天藍,
今日昊藍好 d 未,無端端又會咳,小心身體,休息多 d la。

今日好似天氣好好,唔知聽日會唔會好似今日咁呢?希望係 la。
‹ 上一主題|下一主題