用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘樂基幼稚園聽電話個位陳小姐好無禮貌 ...
go

九龍塘樂基幼稚園聽電話個位陳小姐好無禮貌 [複製鏈接]

九龍塘樂基幼稚園聽電話個位陳小姐
真係真係真係
好無禮貌

話說琴日收到封信, 一打開, 個張相(女仔)同interview card 都唔係我兒子.(完全唔同number, 唔同名) . 仲要我個信封上有寫我個仔個名, 中英對照.

咁我今朝打過去樂基. 有Staff A (後來知係劉主任) 聽電話, 我話佢聽我收到人地個interview card

劉主任: 哎呀係呀. 咁你可唔可以寄返來比我地呀 ?

: 下 ?咁但係我唔知我個仔幾時interview 喎.

劉主任:哦. 我地等陣會話返比你, 你可唔可以寄返個張錯
既interview card來比我地呀 ?

劉主任: 下 ?咁我咪連郵票都蝕埋? (其實我係care 點解要我咁麻煩, 係你地做錯野…)

劉主任:一係我地比返你丫 .

劉主任之後隨問: 你個小朋友叫咩名. 咩application number … 收到個張個application number, 個名…

如是者, 我等左兩個小時
我再打返去

:我收到張唔係我小朋友既interview card

陳小姐(態度囂張): 咁你寄返過來啦
… (可以想像埋佢講野時對眼向上反)

(火起中): 我今朝打過來, 我唔知我小朋友既interview time, 你同事未覆我

陳小姐(態度更囂張): 咁要搵架嘛 !!

(勁火起): 我有比個application number 同名比你地個同事架.

陳小姐(態度非常囂張): 咁都要搵架嘛 !! 我地有二千幾張Form. 搵緊架啦.

(勁火) : 請問你點稱呼

陳小姐(態度非常囂張):姓陳

(繼續勁火): 唔該晒你喎陳小姐.

呢個係咩態度. 咩禮貌. 作為一間咁出名既幼稚園, 竟然會有d 咁無禮貌, 咁囂張既staff .d 小朋友有樣學樣咁點呀. 我比咁貴學費學無禮貌乎.

0    0    0    0

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-24 11:24 發表

真係真係真係
好無禮貌
話說琴日收到封信, 一打開, 個張相(女仔)同interview card 都唔係我兒子.(完全唔同number, 唔同名) . 仲要我個信封上有寫我個仔個名, 中英對照.

咁我今 ...

你講果個陳小姐是聲音比較粗比較老or比較年輕???看來沙田樂基真的比9龍樂基的好....起碼d野無甘亂~

豆豆b媽, 我send左個pm俾你, 麻煩你睇睇...
千萬個多謝!!!!!

原帖由 luiflora 於 09-11-24 12:16 發表

你講果個陳小姐是聲音比較粗比較老or比較年輕???看來沙田樂基真的比9龍樂基的好....起碼d野無甘亂~

係阿姐個d 聲羅. 唔係粗既.. 係呀姐個隻羅..
我打過去沙田個間, 態度都好少少啦. 最少答我會答得好d .

原帖由 Alichau 於 09-11-24 13:40 發表
豆豆b媽, 我send左個pm俾你, 麻煩你睇睇...
千萬個多謝!!!!!

覆左..

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-24 13:54 發表

係阿姐個d 聲羅. 唔係粗既.. 係呀姐個隻羅..
我打過去沙田個間, 態度都好少少啦. 最少答我會答得好d .

真係煩~~我個朋友沙士時生個細b,都唔使點in,間間學校收.近幾年好似家長要求人收自己個bb甘....之前我另一個朋友打去stcat問幾句野,對方都好串!好似學校出名d都會甘....(不對!!之前我打過去沙田啟思,又不是出名的什麼好學校,都串到死,把幾火我連in都無去)

原帖由 luiflora 於 09-11-24 14:51 發表

真係煩~~我個朋友沙士時生個細b,都唔使點in,間間學校收.近幾年好似家長要求人收自己個bb甘....之前我另一個朋友打去stcat問幾句野,對方都好串!好似學校出名d都會甘....(不對!!之前我打過去沙田啟思,又不是出名的什 ...

沙田啟思又真係吋喎. 我又係打過去問, 又係懶巴閉.

我頭先咪就係問個主任羅, 係唔係間學校出名就要囂張d .

同意,所以我聽完個電話後就決定唔會報沙田啟思。

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-24 15:05 發表

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-24 15:05 發表

不過你甘同佢地嘈一嘈,如果間學校都收你個仔,甘就表示學校又真的好ok,你可以放心交個仔比佢地,如果因為甘而唔收,都唔好求....

原帖由 luiflora 於 09-11-24 15:37 發表

不過你甘同佢地嘈一嘈,如果間學校都收你個仔,甘就表示學校又真的好ok,你可以放心交個仔比佢地,如果因為甘而唔收,都唔好求....

佢真係收, 只係證明到佢地公正.. 但都唔會放心比個仔佢. 哈哈..

收唔收我其實唔care, 我真係報來玩下interview 嗟

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-24 11:24 發表

真係真係真係
好無禮貌

咁我今 ...

你小朋友係未叫 jack 呀? 我收到你仔仔張interview card, 昨日已寄回啦.

原帖由 luiflora 於 09-11-24 15:37 發表

我舊年有類似既不愉快經驗, 仲衰到係面對面, 最後係無收我小朋友既

原帖由 Baby200806 於 09-11-24 15:49 發表

你小朋友係未叫 jack 呀? 我收到你仔仔張interview card, 昨日已寄回啦.

唔該晒

咁你小朋友係唔係姓趙?

我又係打去HKPS(KT)問有關張APPLICATION FORM 既問題..我都未講完"唔該晒" 3個字, 佢就CUT 左我線..真係好無禮貌...感覺好唔舒服...都唔係好想去INTERVIEW..但比左30..睇下點樣都好...

原帖由 elmolly 於 09-11-24 16:04 發表

我舊年有類似既不愉快經驗, 仲衰到係面對面, 最後係無收我小朋友既

講個case 來聽下丫. 點可以面對面都鬧?

原帖由 cherry_bird 於 09-11-24 16:22 發表
我又係打去HKPS(KT)問有關張APPLICATION FORM 既問題..我都未講完"唔該晒" 3個字, 佢就CUT 左我線..真係好無禮貌...感覺好唔舒服...都唔係好想去INTERVIEW..但比左30..睇下點樣都好... ...

我個感覺exactly 同你一樣. 比左30..睇下點樣都好 . 哈哈

My sons' surname is CHIU.  I applied for HKPS (KT) for twins and have only received confirmation and interview slip for one kid but not the other.  I called them today and they only asked me to wait for one more day.

我明明一齊報交了60蚊, 只收回一個小朋友的面試安排, 咁即係點?

希望今日收到, 如果唔係又要再「犯險」了。

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-24 16:26 發表

我個感覺exactly 同你一樣. 比左30..睇下點樣都好 . 哈哈

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-24 16:25 發表

講個case 來聽下丫. 點可以面對面都鬧?

我咪就係你起我個blog到睇到果個case囉

我收到的interview card, 資料正確, 冇相, 可以嗎?

還是我要自己貼返上去?
‹ 上一主題|下一主題