用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2)..
樓主: siulisa
go

小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2).. [複製鏈接]

Re: 小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2)..

siulisa
disney有兩間hotel, disleyland hotel同hollywood hotel.
disneyland hotel最平要$2,200, 係歐陸式設計grand d, 房間比較大, 有室內泳池.
hollywood hotel最平係$1,200, 米奇mouse為主題, 房間細d, 只有室外泳池.
我係mickey fans, 所以我較喜歡hollywood hotel.
不過因為hollywood平d, 所以比較多人住, lobby可能好多"自由人"坐係度, 亞女上次見到就話好煩   
不過我剛住完又唔多覺d自由人.
餐廳方面, disneyland hotel有間翠樂廷, 係食西餐buffet. 早午晚都會有disney公仔倍你食, 好開心架.
中餐有間晶荷軒, service一流, 一個waitress專責serve你, 當然價錢同4-5星酒店中菜差不多.
hollywood方面, 有間chef mickey都係食buffet, 不過無公仔倍, 價錢較翠樂廷平, 食物都ok架.
另外有間快餐同酒廊, 消費較disneyland hotel平d.
你去住晒兩間hotel啦, 兩間都ok架  

joanneka

睇黎.....我都要去返 d  EQ 班先得 law
joanneka 寫道:
jazzmama, mandy
最近報紙有個調查係關於d細路最希望父母做的事.
調查得出係佢地最希望父母讚賞,鼓勵和認同. 最討厭父母講d"踩"佢地的說話, 例如:"邊個叻你甘多", "生舊"差"燒好過".
我睇完之後都有反省過  
所以有物事   , 係bk講完就算, 盡量多d鼓勵d仔女啦  

jazzmama

佢唔係無大志

佢係唔想忍慾偷生姐      
jazzmama 寫道:
早兩日我老公同亞仔講以前世界大戰
依家有 d 老公公係做過戰俘
佢地以前忍辱偷生
碗飯比人混左有好多沙, 但都要食
有d 想留一命報復
我仔即刻話要做戰俘比人折磨
一定自殺, 咁難食d 野做人來重咩

你睇...都唔知話我仔少爺仔性格定係無大志

Matthew&AshleyMom

e ~~~~

妳個 answer 先係最 arm 喎

C 啦.....

我真係要 UPGRADE 下 呢 D 思考題
Matthew&AshleyMom 寫道:
[quote]
siulisa 寫道:
yeegi

吾該曬.
C囉, 個腦轉吾到過來呀 [quote]
yeegi 寫道:
答案是在5和6之間, 因繩梯是從船上垂下, 落在水面上的應是梯尾.  對不對, 很心急!
[quote]

唔係!應該仍然係最後一級,水漲自然就船高啦!
啱唔啱先 我都係估吓咋 [/quote]

mandy
預埋我一份呀  
mansonwai 寫道:
joanneka

睇黎.....我都要去返 d  EQ 班先得 law[quote]
joanneka 寫道:
jazzmama, mandy
最近報紙有個調查係關於d細路最希望父母做的事.
調查得出係佢地最希望父母讚賞,鼓勵和認同. 最討厭父母講d"踩"佢地的說話, 例如:"邊個叻你甘多", "生舊"差"燒好過".
我睇完之後都有反省過  
所以有物事   , 係bk講完就算, 盡量多d鼓勵d仔女啦  
[/quote]

jazzmama
妳仔吾係冇大志, 係有骨氣

joanne
好詳細, 認真謝謝妳

M&A
有道理有道理, 水漲船高, 叻女

醒目開學勳章

mansonwai>>

喂!了解咗个仔冇"握"你,有冇 say sorry 先?

"M&A MOM 自我EQ班"其中重要一課     
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

唔係下話.....仲要同佢say sorry

咁佢其他都有欠交

咁我重洗做亞媽既  
mansonwai>>

喂!了解咗个仔冇"握"你,有冇 say sorry 先?

"M&A MOM 自我EQ班"其中重要一課     

醒目開學勳章

mansonwai>>

sorry 係你唔信佢星期五冇功課!
講完呢句開場白米可以話佢點解唔交功課,再解釋比佢知因為佢成日禁樣而令到你唔信佢!

跟手就教埋佢出面外人都會好似媽咪禁因為你以前嘅行為而唔信佢已後嘅一切"一次不忠、百次不用嘅道理"(好似講得好嚴重 )
但最後就梗係要講番比佢,媽咪當然仍然禁愛你,仍然禁比機會你,但你又想唔想傷媽咪心?

我真係用禁方法教仔架 比佢知佢係男子漢,要保護亞媽!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

呢幾句....咁肉麻既 :
媽咪當然仍然禁愛你,仍然禁比機會你,但你又想唔想傷媽咪心?

我講唔出喎  

download數學練習
嘿嘿
http://www.twghkhnmp.edu.hk/~schoolware/schbase_maths.htm

你驚佢甘同女朋友仔講呀?

我講唔出喎  

hhma

車....我唔同佢咁講.
佢 e+ 都識話我愛物水...物水又愛佢啦

我係果 d 唔會咁易講 : 我愛你..../ 媽咪想抱下你果 d 人

hhma 寫道:
你驚佢甘同女朋友仔講呀?
   [quote]

我講唔出喎  
[/quote]

hhma

hhma 寫道:
download數學練習
嘿嘿
http://www.twghkhnmp.edu.hk/~schoolware/schbase_maths.htm

Mandy

我同意hhma的講法, 我亦都會同個仔講愛佢及say sorry

醒目開學勳章

家陣唔攬多d、錫多d个仔!第時有女朋友、老婆就唔得閑招呼我架啦

唔通个時先同人爭个仔咩

簽名被屏蔽

同人爭仔

係喎.....      
家陣唔攬多d、錫多d个仔!第時有女朋友、老婆就唔得閑招呼我架啦

唔通个時先同人爭个仔咩

wongwwcy

TAKE CARE 呀

一聽妳 D 囡發燒就會鄧妳驚埋一份

因為, 一係唔燒一係實在太高燒      
wongwwcy 寫道:
前幾日同囡囡返左鄉下(星期六上,星期日落),星期一早上收到學校電話,話我第五個女綽韻腹瀉同發燒,之後就叫工人同佢去睇醫生,醫生話佢可能係食錯野同冷親咁....
跟住今朝出門口之前大女欣欣話好唔舒服,我摸摸佢個額頭,覺得佢發燒,同佢度體溫,度得104'F,著工人帶佢地睇醫生,今日下午,我又好似病病地咁,唔會下一個到我掛.....

Miss Wong

天氣涼左...
小心身體

係呢..你地換季未呀
我仔係都唔肯換
真係怕佢凍親
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題