用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 農圃道官立小學 農圃道官立小學
go

農圃道官立小學 [複製鏈接]

20分在手,但究竟這個學校口碑如何?是band 幾學校?是否谷呢?完全冇認識……新手媽媽,請教。

2    0    0    0

回覆:農圃道官立小學

suslau2004 發表於 15-8-3 12:23
20分在手,但究竟這個學校口碑如何?是band 幾學校?是否谷呢?完全冇認識……新手媽媽,請教。

...
只有舊生先有20分,舊生唔無理由話對學校無認識呀?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

你可以去佢農官個版度睇睇, 不過好似都係有用家話麻麻地, 學校鍾意攪好多行政既活動..如果出席唔到就冇分.....老師冇乜耐性等等..你可以去睇下, 咁當然亦有家長覺得好好既, 都係作參考下~間間學校咁多學生,家長, 一定有人覺得好, 有人覺得唔好,備受關注既咪話好囉..不聞不問就話唔好..都係個句,有用家分享既,咪當作參考下囉~
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

引用:Quote:suslau2004+發表於+15-8-3+12:23+20

原帖由 hkpapa852 於 15-08-06 發表
只有舊生先有20分,舊生唔無理由話對學校無認識呀?
可能爸爸係舊生,媽媽又冇問爸爸,咪上尼都度問。

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-08-06+發表

原帖由 herman0114 於 15-08-07 發表
可能爸爸係舊生,媽媽又冇問爸爸,咪上尼都度問。
全中,小朋友爸爸是舊生,但都是廿幾年前了……

lauwingtai    發表於 15-8-8 01:32
‹ 上一主題|下一主題