用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾小學生活分享
go

瑪利諾小學生活分享 [複製鏈接]

瑪利諾小學生活分享

Q1 請分享成功例子,若小女以15分,未知能否於二輪統一派位順利考入瑪利諾小學?
Q2 小一功課繁忙嗎? 測驗及考試多嗎?
Q3 學校生活愉快嗎?
謝謝分享 !!
  心急媽媽

Re: 瑪利諾小學生活分享

瑪利諾 AND ST. MARY 兩間天小
d功課我諗超勁多(有似馬名)
冇乜家長討論
我都想問問佢地意見 COMPARE吓哩兩間女校

小學雜談有提今年有好多二十分入第一輪
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原文章由 Samtim 於 06-11-21 23:08 發表
Q1 請分享成功例子,若小女以15分,未知能否於二輪統一派位順利考入瑪利諾小學?
Q3 學校生活愉快嗎?
謝謝分享 !!
  心急媽媽   

a1)我個女係15 分,要第二輪大抽獎入.今年會升小二.
a2)其實佢地d 功課唔算好多, 每日半小時多數可以做完,默書就中英一星期各有一次.測驗就大約一個月一次.老實講唔算多.
a3)我個女就好開心,不過佢話最開心係小息果陣.

瑪利诺小學

Miramira,

請問瑪利诺小學要睇セ英文reader, 可否給我個reader lists.

Many Thanks
[email protected]

原文章由 Miramira 於 07-7-26 16:07 發表

a1)我個女係15 分,要第二輪大抽獎入.今年會升小二.
a2)其實佢地d 功課唔算好多, 每日半小時多數可以做完,默書就中英一星期各有一次.測驗就大約一個月一次.老實講唔算多.
a3)我個女就好開心,不過佢話最開心 ...

Q3: 我囡囡的學校生活非常愉快,仲好鍾意返學添!!!

原文章由 Samtim 於 06-11-21 23:08 發表
Q3 學校生活愉快嗎?
謝謝分享 !!
  心急媽媽   

‹ 上一主題|下一主題