用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 梁 淑 貞 要 求 多 三 日 搬 遷 期
樓主: A-May
go

梁 淑 貞 要 求 多 三 日 搬 遷 期 [複製鏈接]

呢間學校既梁校長真係不知所謂, 我路過都頂唔順佢, 仲係基督徒... 那些忠心家長, 醒啦!

原帖由 wan-wan-ma 於 09-6-19 12:36 發表

唔該睇晒所有報章報導先好係BK製造負面恐慌!

另一篇報導已指出妳的抹黑不成立!

咁關心學校,不如自行入 i-cable 留言版睇下眾多老師點樣對副校所製造的白色恐怖提出無聲控訴仲好啦!果D先至係此刻真實發生緊的事實! ...

原帖由 Ellensu 於 09-6-19 12:56 發表
呢間學校既梁校長真係不知所謂, 我路過都頂唔順佢, 仲係基督徒... 那些忠心家長, 醒啦!

既然路過,多謝關心!

你地都係透過傳媒報導來理解件事,連讀緊中學的細路都識分,傳媒的報導連辯論比賽都不如!完全無提反方提出的證據,好令人質疑佢地有既定立場!

公道自在人心, 呢位校長係第2間學校好難搵到.

不過, 家長被騙係信任同感情, 係要時間互相扶持啦, 希望你地可以好好渡過呢段日子吧!

原帖由 wan-wan-ma 於 09-6-19 13:15 發表

既然路過,多謝關心!

你地都係透過傳媒報導來理解件事,連讀緊中學的細路都識分,傳媒的報導連辯論比賽都不如!完全無提反方提出的證據,好令人質疑佢地有既定立場! ...

原帖由 Ellensu 於 09-6-19 13:39 發表
公道自在人心, 呢位校長係第2間學校好難搵到.

不過, 家長被騙係信任同感情, 係要時間互相扶持啦, 希望你地可以好好渡過呢段日子吧!

唔止一位,您可以上 i-cable 留言版,睇下臻美老師點樣形容前校監謝家浩先生(博士,中文大學講師)——居然是「家門不幸」!

至於周夫人黃氏,不愧為前高官夫人、律師、前區議員,做左六年校監,「推、側、閃、避、卸」已到最高境界!

仲有從黎無出席家長會議既戴希立校董,佢都唔係做教育既!臻美要辦高中就要請合歷校長,同做好份學校五年計劃書!我地d家長唔知新任校長李盤勝博士幾時踩親佢條尾,戴校董同佢好似有仇咁!

兩位家長司儀就話學識唔高,係台上失禮搏命搶李校長支咪!佢貴為仁愛堂田家炳中學校長,見同行公然俾家長侮辱,全程都唔出聲!仲當住所有家長面前插李校長份「學校五年計劃書」未經校董會審批。係家長都知,李校長借家長會順道作諮詢而已!唉!真係家門不幸!

你地真係不幸.

原帖由 wan-wan-ma 於 09-6-19 14:23 發表

唔止一位,您可以上 i-cable 留言版,睇下臻美老師點樣形容前校監謝家浩先生(博士,中文大學講師)——居然是「家門不幸」!

至於周夫人黃氏,不愧為前高官夫人、律師、前區議員,做左六年校監,「推、側、閃、避、卸」已到最高境 ...

原帖由 Ellensu 於 09-6-19 14:29 發表
你地真係不幸.

係策略上,只要搵到隻「代罪羔羊」,將所有的錯都推落佢身上,就ok!

方法係搵傳媒(當然有人同傳媒關係不嬲好好,得閒飲茶食飯!)全面封殺抹黑,要攪到佢無人信為止。自己主動開記者招待會,公開晒d文件都無人幫佢報導,問你死未!?

校內就搵有公信人士(唔代表品格健全)冒家長名去信(成六頁長!)曾特首抹黑隻羊,同時 c c 俾各大政黨代表!大佬,正常人又點估到小市民,狀甚可憐的家長原來係包藏禍心得架!當然信晒,無需懷疑佢講既事!點知原來俾佢利用黎掏空由上而下對受害人既信任,死未?!

所以,你見佢自行上U-tube,表面上好似癡線,其實佢俾人逼到日日面對似是而非的指控,無從解釋,亦無從抒發,所以抱住只要仍有一個人信我,我都要將事實擺出黎!

面對千夫所指,全世界唔信你,佢無自殺已經算自愛!

原帖由 wan-wan-ma 於 09-6-19 14:49 發表

係策略上,只要搵到隻「代罪羔羊」,將所有的錯都推落佢身上,就ok!

方法係搵傳媒(當然有人同傳媒關係不嬲好好,得閒飲茶食飯!)全面封殺抹黑,要攪到佢無人信為止。自己主動開記者招待會,公開晒d文件都無人幫佢報導,問你死未!?
校 ...

Re: wan-wan ma
自從梁淑貞前兩天出鏡, 你的攻勢就排山倒海而來. 將本來談論開新辦學團體的所有對話都蓋過. 轉而視線去倒高, 推翻家校會, 所為何來? 這留待新辦學團體搞吧, 也不差在一頭半個月.

高副校為人如何, 老師自然會向新辦學團反映, 如果是事實, 新領導人亦不會坐視不理, 自然有人處理, 做到事當可留低,無能的自然會走. 家校會更簡單, 新學年又有新一任了.

但最最事實就是 - 梁淑貞就一定不是 "羔羊", 亦不是食死貓- 這點是無容置疑.

如果你是家長, 何解你好像對新辦學團體漠不關心, 令人疑惑? 終日沉迷在政治鬥爭上.

原帖由 familyking 於 09-6-19 17:08 發表

自從梁淑貞前兩天出鏡, 你的攻勢就排山倒海而來. 將本來談論開新辦學團體的所有對話都蓋過. 轉而視線去倒高, 推翻家校會, 所為何來? 這留待新辦學團體搞吧, 也不差在一頭半個月.

高副校為人如何,  ...

我覺得應該多推一些關於新臻美的消息的post上來, wan-wan ma 喜歡怎樣講便隨他吧, 大家明白, 不用多作回應。

原帖由 wan-wan-ma 於 09-6-19 14:49 發表

... 好似癡線...

...千夫所指,全世界唔信你 ...

Re: wan-wan-ma
Yes, you are correct.

原帖由 Billy2393 於 09-6-19 18:45 發表

你是臻美的家長嗎?

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 Billy2393 於 09-6-19 18:45 發表
引用:

... 好似癡線...

...千夫所指,全世界唔信你 ...

閣下是否有必要這樣quote說話去令人誤會嗎?
敬請勿令家長們不開心.
wan-wan-ma,您亦無須去回這些文章而令火頭再起.

多謝兩位合作!
Red2008

版主:

多謝提醒!

原帖由 familyking 於 09-6-19 17:08 發表

高副校為人如何,  ...

當初是以低年級為核心的家校會要推番辦學人,開始攪政治鬥爭!辦學人申辦高中,長遠也是惠及大家,你們卻自顧認為會分薄教學資源,怕自家寶貝目下受忽略,無耐性再等!

推番的結果,首當其衝的又不是你們的寶貝,你們當然談笑自若!何況家校會由始至終,都捨初中學生不理!現在接上新的辦學團體,初中的順利接軌又不是大家首要的條件!凡此種種,你們還好意思說我們不關心。你們擺明不關心我們的事,卻要我們來陪玩!公平嗎?

你們首先發動政治,現在卻說我整天在談政治!你們不尊重別人,卻要人尊重;你們不關心別人,卻要別人關心;你們不喜歡沒有誠信(認為梁淑貞如是者),自己卻用最無誠信的方法達成任務(寫信俾曾特首)!簡言之,就是雙重標準的最佳典範!
‹ 上一主題|下一主題