用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 2010 年9月升小三家長
樓主: qkhui
go

2010 年9月升小三家長 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 qkhui 於 10-8-20 15:50 發表
係, 開始要對返本暑期作業..ha

出左班主任名單喇.

今早返學精神嗎 ???

原帖由 km1357 於 10-8-25 18:30 發表

出左班主任名單喇.

醒目開學勳章

原帖由 qkhui 於 10-9-1 15:58 發表
今早返學精神嗎 ???

OK 啦, 今早都可以7點起身, 尋晚十點去訓.
返梨淨係填表都用左好多時間, 今年唔知點解會收返小二既成績表?

係咩, 仔仔又無講要帶返去wor

原帖由 km1357 於 10-9-1 18:25 發表

OK 啦, 今早都可以7點起身, 尋晚十點去訓.
返梨淨係填表都用左好多時間, 今年唔知點解會收返小二既成績表?

醒目開學勳章

係囉, 今朝同其他班家長傾開, 佢地都唔駛帶去年成績表.
今朝呀仔起身又開始慢吞吞..

亞女今朝起身都沒有精神.....
開學了,  仲有一大堆表要填........唉!
佢地今年英文默書改番星期五wor!
原帖由 km1357 於 10-9-2 10:49 發表
係囉, 今朝同其他班家長傾開, 佢地都唔駛帶去年成績表.
今朝呀仔起身又開始慢吞吞..

3A係要帶P2成績表返學校呀! 不過今天放學又帶番屋企呢!

另外,我想問下去年有參加初級組合唱團的小朋友家長,今年會否繼續呢? 因我囡囡說不想參加了,她說太困身了,令她每次星期五課外活動堂都不可以參加其他課外活動。:(
囡囡媽

醒目開學勳章

原帖由 囡囡媽 於 10-9-2 19:54 發表

另外,我想問下去年有參加初級組合唱團的小朋友家長,今年會否繼續呢? 因我囡囡說不想參加了,她說太困身了,令她每次星期五課外活動堂都不可以參加其他課外活動。:( ...

3A班主任話攞梨睇下 , 我都係唔係幾明?
呀囝話今年都繼續參加合唱團.

我女兒都話唔想參加合唱團, 她說每次練習都好鬼熱wor, 我女兒係好怕熱的. 佢話好辛苦. 另外佢都想參加星期五課外活動堂.
原帖由 囡囡媽 於 10-9-2 19:54 發表

另外,我想問下去年有參加初級組合唱團的小朋友家長,今年會否繼續呢? 因我囡囡說不想參加了,她說太困身了,令她每次星期五課外活動堂都不可以參加其他課外活動。:( ...

噉你囡囡會唔會參加非洲鼓ar? 仔仔話唔玩. 好悶..ha
仔仔想參加園丁..ha, 佢由小一開始巳想參加.
今年學校多佐唔同o既課外活動wor... 但點解好似無棋藝o既 ?

原帖由 elainepekkle 於 10-9-2 22:11 發表
我女兒都話唔想參加合唱團, 她說每次練習都好鬼熱wor, 我女兒係好怕熱的. 佢話好辛苦. 另外佢都想參加星期五課外活動堂.  

醒目開學勳章

原帖由 qkhui 於 10-9-3 10:38 發表
今年學校多佐唔同o既課外活動wor... 但點解好似無棋藝o既 ?

...

呀仔想玩lego, 同去年一樣.
暑假果時呀仔係職工盟學圍棋, 佢都會繼續係職工盟學, 又唔貴.

各位

想問下你們的小朋友有沒有試過上學校的興趣班, 開始的時間是4點20分, 但又沒有參加留校自修, 咁放學後的個多小時去邊呢?

女兒最初都話唔玩非洲鼓, 想參加園丁. 不過, 我想佢繼續玩非洲鼓多D. 另外, 佢都想繼續報游泳班.
原帖由 qkhui 於 10-9-3 10:38 發表

...

我女兒想學象棋! 佢太多嘢想學和想玩, 小三了, 我又怕佢地會有好多功課要做......!
原帖由 km1357 於 10-9-3 15:32 發表

呀仔想玩lego, 同去年一樣.
暑假果時呀仔係職工盟學圍棋, 佢都會繼續係職工盟學, 又唔貴.

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 10-9-4 00:46 發表
我女兒想學象棋! 佢太多嘢想學和想玩, 小三了, 我又怕佢地會有好多功課要做......!

職工盟打電話梨話圍棋少人報要取消, 呀仔無得玩
我地都繼續比呀仔係啟新學游水, 學到11月再睇下到時D功課如何, 可以既都想佢KEEP 住游, 上星期佢至可以唔用浮板游得20米到, 不過係狗仔式

醒目開學勳章

出左班相喇, 不過好細張, 都睇得唔清楚.
尋日老師同3a班試音揀合唱團, 呀仔都應該繼續唱, 不過遲d就要辛苦d排練.

班相真係超細... 用放大鏡都睇唔到...hahaha

原帖由 km1357 於 10-9-7 12:18 發表
出左班相喇, 不過好細張, 都睇得唔清楚.
尋日老師同3a班試音揀合唱團, 呀仔都應該繼續唱, 不過遲d就要辛苦d排練.

係呀! 真係超細, 都睇唔清楚佢地個樣! 雖然都算有D新意, 但都可以影得近D嗎! 上年都沒有影tim!
原帖由 qkhui 於 10-9-8 10:20 發表
班相真係超細... 用放大鏡都睇唔到...hahaha

今次英默提早了, 係下星期三呀!

回覆 39# elainepekkle 的文章

請問是否15/9,而不是22/9考英默呢? 我個囡寫手冊寫得好唔清楚呀!
囡囡媽
‹ 上一主題|下一主題