用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 小囡10-11年度新生
樓主: wolimo
go

小囡10-11年度新生 [複製鏈接]

原帖由 Ronabo 於 10-9-14 13:28 發表

不好意思 , 我咁遲回覆 , 你好 Ronabo , 我囡叫 楊凱晴 , 我有一點印象你囡囡是不是鍾希桐 ? ( 如果記錯不好意思 ).
Hi, 不用說不好意思, 好記憶力WOW, 是她..多多指教!   讓我告訴她!  囡囡適應嗎??  :e ... [/quote]

Ronabo 我囡好適應 , 好開心 , 你囡囡好 ?
今天家長會 , 可能可以見到你

原帖由 milkbear23 於 10-9-17 10:02 發表

HELLO 喬喬媽咪:

你好呀, 你個女同我個女同一班, 我日日同晴晴反學都見到你個女, 你女女是坐校車嗎? 長髮, 你女係學校好乖, 佢好得意

hi 又多個同班同學仔la~係呀,我個囡要坐校車,因我要返工,平時日間佢係我奶奶到,好慘架佢一個人仔自己搭校車仲係頭站上車尾站落車 ,
你就好la,可以日日揍個囡返學,我連家長會都去唔到呀~你個囡有無病過,我個囡星期三就流鼻水我都唔比佢返,之後又無發燒ok比佢返la,慘原來野比我個細囝仲發燒tim~所以要小心你個囡囡呀~~

Hi,
原帖由 蕾蕾6382 於 10-9-17 15:16 發表
Hi, 不用說不好意思, 好記憶力WOW, 是她..多多指教!   讓我告訴她!  囡囡適應嗎??  :e ...

今天家長會 , 可能可以見到你 ... [/quote]  她適應力無問題,每天我問有设有小朋友哭同扭計;她說:「有一個男仔同個女仔」好攪笑,講到自己好似好大過感,Sorry, 昨晚有事未能出席,但請奶奶代出席,希望不久可以跟你見面。  凱晴哪個月份生日呀!  桐桐是五月,唔知有设有機會一起過生日會呢!   

醒目開學勳章

原帖由 wolimo 於 10-9-17 23:17 發表

hi 又多個同班同學仔la~係呀,我個囡要坐校車,因我要返工,平時日間佢係我奶奶到,好慘架佢一個人仔自己搭校車仲係頭站上車尾站落車 ,
你就好la,可以日日揍個囡返學,我連家長會都去唔到呀~你個囡有無 ...

唔洗驚我大女由幼稚園K.1開始第一日就自己上校車,校車反學校要一個鐘,  因為反工, 個個父母都係辛苦架啦, 我都想比晴晴住校車, 開左學第3日校車突然打來話有校車坐, 不過要$900, 我先冇坐, 個時工都遲左冇野做, 今次唔反工係因為個女冇校車
我昨日都冇去家長會, 因為冇人湊2個女, 晴晴細個時都有請工人, 第一個工人做到完約就去左加拿大, 第二個工人因為成日借錢, 請工人都請到怕, 所以舊年要晴晴反N班全日, 而家唯有自己湊
我個女冇病呀, 咳同流鼻水都冇, 因為我一路之前都係從事醫護行業, 所以佢咩菌都食晒, 我個女一係唔病一病就好大獲架啦~~不過第一次第一年反學會多病D, 我大女以前都係咁, 唔洗驚, 第二年就會冇咁多病, 不過你要小心你細BABY~~要隔開佢地~
[img][/img][img align=left

原帖由 Ronabo 於 10-9-18 12:10 發表
Hi,

今天家長會 , 可能可以見到你 ...
她適應力無問題,每天我問有设有小朋友哭同扭計;她說:「有一個男仔同個女仔」好攪笑,講到自己好似好大過感,Sorry, 昨晚有事未 ... [/quote]

晴晴是 3月份生日的 , 不緊要 , 一定可以見到面
晴晴好像抽中了學芭蕾舞 , 你桐桐有沒有抽中呀 ? 不過老師未出通告的 , 只是我自己放學時問老師的 , 希望可以一齊玩

上"下午幼愛班朋友仔~~

中秋快樂呀

一家人開開心心團團圓圓la~

醒目開學勳章

中秋節快樂呀~~

醒目開學勳章

WOLIMO

你個女有一日好搞笑, 佢坐單車仲要攞埋3個呼拉圈一齊踩單車

原帖由 milkbear23 於 10-9-22 21:19 發表
WOLIMO

你個女有一日好搞笑, 佢坐單車仲要攞埋3個呼拉圈一齊踩單車

係咩??多謝你報料 佢學校仲好笑,中秋個日,我爸爸放假,諗住比個意外驚喜個囡去揍放學,咁我爸爸無揍放學個證係手,我打去學校同佢地講聲,叫我爸爸去登記,點知我爸爸早咗去諗住等佢放學,4:00去到校舍登記完,個先生就揍個囡出來,上少半個鐘 咁都得~~

醒目開學勳章

原帖由 wolimo 於 10-9-24 07:19 發表

係咩??多謝你報料 佢學校仲好笑,中秋個日,我爸爸放假,諗住比個意外驚喜個囡去揍放學,咁我爸爸無揍放學個證係手,我打去學校同佢地講聲,叫我爸爸去登記,點知我爸爸早咗去諗住等佢放學,4:00去到校舍登記完,個 ...

冇半個鐘,15分鐘啫~~不過又幾搞笑,
你個女係學校好乖~~又斯文~又有禮貌, 唔及我個女粗粗老老到死~~又百厭, 問你個女野佢又一定答我, 有次我問佢你媽媽係邊佢話媽媽反工

原帖由 milkbear23 於 10-9-24 13:04 發表

冇半個鐘,15分鐘啫~~不過又幾搞笑,
你個女係學校好乖~~又斯文~又有禮貌, 唔及我個女粗粗老老到死~~又百厭, 問你個女野佢又一定答我, 有次我問佢你媽媽係邊佢話媽媽反工 ...

其實佢只係人面前扮野,不過都好過我個囝GA~~依....你點解有機會同佢講到野GA??呀你有無睇報紙,話我地這間幼稚園今天雜費開支增加70%,成$1200,如舊年都係700左右.....開學到現在都無計過用咗幾多$$,個綱上EVA你有無JOIN呀?成$380一年,我個同事話如果有時間家長同佢一齊上就好,所以我無JOIN~~

醒目開學勳章

回覆 1# wolimo 的文章

我冇join個網上eva, 雖然我有時間, 但因為大女又要做網上功課, 又要溫書, 真係好難, 有都比少少時間自己休息一下, 係咩, 我冇睇wor~~點解我可以同你個女講野, 因為我日日同個女反學, 跟埋佢上班房, 睇多佢一陣我先走~~所以見到你個女, 仲係成日都見~~

醒目開學勳章

等我而家去睇下個份報紙先~~

你女女尋日送咗支士的糖俾我個仔呀,多謝晒.

原帖由 milkbear23 於 10-9-17 09:57 發表
我個女都係下午幼班愛
你地好呀

我個女叫袁凱晴
下午幼班愛
黃老師同高老師做班主任

凱晴媽咪,你有時間就add我face-book la~~
wai kiu wo應該可以seach到(係我同個囝合照張相)
另你試吓[email protected]

add 埋我呀. 我 pm 咗你架啦.

原帖由 wolimo 於 10-11-25 17:50 發表
凱晴媽咪,你有時間就add我face-book la~~
wai kiu wo應該可以seach到(係我同個囝合照張相)
另你試吓[email protected]

facebook

原來
天主教聖安德肋幼稚園同學會在 facebook 有 account 嫁. 大家快 D join la.

知道LA

‹ 上一主題|下一主題