用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 2013/2014 小二揮手 / 交流區
樓主: Janellemama
go

2013/2014 小二揮手 / 交流區   [複製鏈接]

我仔仔係 1D 班呀,可惜唔係同你地一班, 唔知呢道有冇其他1D班同學呢?

我報左ABC Pathway喺浸聯個Summer Course,唔知你地有冇報呢?

hinhinba 發表於 12-7-5 00:53
我仔仔係 1D 班呀,可惜唔係同你地一班, 唔知呢道有冇其他1D班同學呢?

我報左ABC Pathway喺浸聯個Summer  ...

我冇報呀! 因為而家讀緊嘅幼稚園係冇summer holiday,我亦冇時間帶佢返浸聯,所以冇報讀。

你個仔會唔會参加學校嘅樂器班?

有冇其他同學仔呀? 大家入嚟傾吓計吖

咁巧合!我阿囡都入了1b。雖然話沒有分精英班,我想是不話我們知小朋友是否在精英班,不過校長26/6話不會埋沒小朋友,即會在隱形精英班會教深些啦!我阿囡在音樂體驗,被老師說應學雙簧管。其實佢好瘦,我想佢學楊琴多些,但係老師應專業些,真係15/16????

我個仔都係話適合雙簧管,佢又係勁瘦。

angelacms 發表於 12-7-5 11:23
咁巧合!我阿囡都入了1b。雖然話沒有分精英班,我想是不話我們知小朋友是否在精英班,不過校長26/6話不會埋 ...

wa,真係好巧喎! 咁多1B同學仔
老師都係話我女適合學雙簧管,但我想佢學單簧管或長笛,事關已有樂器唔洗買,問吓老師得唔得先

其實阿囡淨係鍾意唱下歌,樂器麻麻地,如果學校可以比小朋友試下才決定學什麼樂器會好些。我不想報了樂器同佢火併,又或者因此減操行分(佢不肯返時)。校方那個英文班超平,不過一早報了其他英文班,又與其他暑期班時間不合,所以沒有報。

angelacms 發表於 12-7-5 13:41
其實阿囡淨係鍾意唱下歌,樂器麻麻地,如果學校可以比小朋友試下才決定學什麼樂器會好些。我不想報了樂器同 ...

我記得頭1年學校係會免費借出樂器,之後就要自已買。你可以比個女試下先決定學唔學。
學校那個英文班真係平過係ABC度學好多

我應該會俾呀仔参加學校嘅樂器班,佢話想吹喇叭或打鼓,會俾佢試吓。

我囡囡 1D 呀. 請問大家小朋友會搭校車嗎?

HINHINBA 你仔仔都1 D 呀. 終搵到個同班啦. 另我囡囡評估首選敲擊樂,次選雙黃管. 想問係唔係一定要選一種樂器學呀.

回覆:joan_chow 的帖子

唔會喇!我地住得近,行返學得喇
你住邊?校車難唔難搵?聽聞今年間間學校都有校車問題

校車要自己搵嗎 ?
[url=]www.youngnutrition.net[/url]

是否已買了校服 & 書?
[url=]www.youngnutrition.net[/url]

回復 LittleMiyo 的帖子

校服就買咗,書就未買。
校車如果唔到你那區,可能要group埋其他家長揾保母車

我囡囡是扣門入的,請問校服邊到買 ?

she is in 1B

大家好

亞仔1D呀!

2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

引用:大家好亞仔1D呀!

原帖由 SMARTEST 於 12-07-09 發表
大家好

亞仔1D呀!
Hello! 你好!!

引用:我囡囡是扣門入的,請問校服邊到買+?

原帖由 LittleMiyo 於 12-07-09 發表
我囡囡是扣門入的,請問校服邊到買 ?
恭喜你呀!叩門成功!
又多個同班同學仔喇

校服可以喺太子果間金綸買

‹ 上一主題|下一主題