用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 2010 年9月升小三家長
go

2010 年9月升小三家長 [複製鏈接]

hi, 噉快又一年.. 9月又升做小三學生啦....
   0    0    0    0

哈哈! 又開新topic了!

祝大家及小朋友過一個開開心心的暑假,新學年再來努力過!
囡囡媽

真係話咁快又一年了! 大家仍然要繼續努力呢!
聽講上了小三會有很多功課做, 唔知是否要做很多TSA的習作. 不知道她們是否可以應付得到.

仲有, 我女兒入了3B, 多多指教!

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 10-7-8 15:00 發表
聽講上了小三會有很多功課做, 唔知是否要做很多TSA的習作. 不知道她們是否可以應付得到.
仲有, 我女兒入了3B, 多多指教! ...

下學期先算啦, 小朋友既野有時估佢唔到, 我地覺得好易既事, 佢地可能攪唔掂或者好易做錯, 相反我地認為好難既功課, 佢有時又可以應付到.

係.. 有時都好似諗唔到太多.. 希望再大少少, 性格會定少少la.. 岩岩先放佐暑假2日, 亞仔巳話好悶.. 都唔知點攪...

原帖由 km1357 於 10-7-8 16:30 發表

下學期先算啦, 小朋友既野有時估佢唔到, 我地覺得好易既事, 佢地可能攪唔掂或者好易做錯, 相反我地認為好難既功課, 佢有時又可以應付到.
...

我琴日見到你仔仔去咗威寶個畢業禮喎, 喺咪妹妹有獎攞呀 ?

原帖由 qkhui 於 10-7-8 17:27 發表
係.. 有時都好似諗唔到太多.. 希望再大少少, 性格會定少少la.. 岩岩先放佐暑假2日, 亞仔巳話好悶.. 都唔知點攪...

hi ktmama, 你見到仔仔ar.. , 你都有去ar ? 係ar, 表妹取佐個學業獎同埋有份表演.. 好叻女ar...

原帖由 ktmama 於 10-7-9 07:54 發表
我琴日見到你仔仔去咗威寶個畢業禮喎, 喺咪妹妹有獎攞呀 ?

原帖由 elainepekkle 於 10-7-8 15:00 發表

仲有, 我女兒入了3B, 多多指教! ...

hi,話禁快我個仔升四年班啦,係三年班係多d功課同tsa做,不過我仔仔都跟得上同無咩壓力,你女女禁叻一定無問題,反而我擔心佢地升四年班唔知點

各位升小三媽媽, 如有人末買美勞用品及書簿等雜費, 可pm 我, 可轉讓! 謝!

各位媽咪 :
我仔仔今年升小二, 請問要到幾時先知邊位老師做班主任呀 ?

HI, 真係好快趣! 妳細女又讀小一, 我細女都升K2了!小六畢業典禮當日我們還見到哥哥穿童軍服當值tim, 幾有型!我們還有打招呼呢!
原帖由 Yammiwan2004 於 10-7-9 10:58 發表

hi,話禁快我個仔升四年班啦,係三年班係多d功課同tsa做,不過我仔仔都跟得上同無咩壓力,你女女禁叻一定無問題,反而我擔心佢地升四年班唔知點

記得女兒上年升小二, 佢班的班主任係八月尾有打電話比我, 告訴我她是女兒小二的班主任, 她是新來的, 所以她有介紹一下自己, 還提醒女兒開學要帶什麼! 不過, 今年女兒升小三, 唔知會否有老師打電話通知我們呢?
原帖由 ktmama 於 10-7-12 10:52 發表
各位媽咪 :
我仔仔今年升小二, 請問要到幾時先知邊位老師做班主任呀 ?

因為細妹還未放暑假, 所以女兒還要早起跟我接送細妹返學和放學. 有幾日早上都同佢去圖書館看書, 其實都係涼冷氣多d. 因為天氣實在太熱了! 我們要等細妹放埋學, 先會開冷氣! 來緊的電費單, 我都不咁想像.
原帖由 qkhui 於 10-7-8 17:27 發表

你都講得啱嘅! 希望她們應付得到啦!
原帖由 km1357 於 10-7-8 16:30 發表

...

原帖由 elainepekkle 於 10-7-12 17:39 發表
HI, 真係好快趣! 妳細女又讀小一, 我細女都升K2了!小六畢業典禮當日我們還見到哥哥穿童軍服當值tim, 幾有型!我們還有打招呼呢!  

佢都有講話你女女好叻,成日攞獎讀書又叻,我迫佢參加童軍等佢學多d野佢實在太依賴

原帖由 elainepekkle 於 10-7-12 17:46 發表
記得女兒上年升小二, 佢班的班主任係八月尾有打電話比我, 告訴我她是女兒小二的班主任, 她是新來的, 所以她有介紹一下自己, 還提醒女兒開學要帶什麼! 不過, 今年女兒升小三, 唔知會否有老師打電話通知我們呢? ...

我仔仔之前都是讀3B班佢班主任係譚老師佢好好人架,我聽D家長話佢地D老師教開邊級就教邊級8月尾上網睇下

醒目開學勳章

原帖由 Yammiwan2004 於 10-7-13 10:10 發表

我仔仔之前都是讀3B班佢班主任係譚老師佢好好人架,我聽D家長話佢地D老師教開邊級就教邊級8月尾上網睇下

暫時見學校D老師都幾好人, 好快就知邊個做班主任.
暑假岩岩放左一星期, 呀仔就玩到傻晒,今日送左呀仔去參觀昂平360個車廠, 都見有廿,三十個小朋友參加, 不過天氣麻麻, 唔知會唔會落雨.

好快又返學la.. 仲有2weeks. 大家好好享受啦...

醒目開學勳章

原帖由 qkhui 於 10-8-17 11:55 發表
好快又返學la.. 仲有2weeks. 大家好好享受啦...

係呀, 開始倒數...十日

係, 開始要對返本暑期作業..ha

原帖由 km1357 於 10-8-20 14:16 發表

係呀, 開始倒數...十日
‹ 上一主題|下一主題