用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 九龍靈糧堂 & 鑽石山靈糧堂,點揀好呢? ...
go

九龍靈糧堂 & 鑽石山靈糧堂,點揀好呢? [複製鏈接]

兩間都係pm offer,請大家比d意見。

3    0    0    0

回覆:九龍靈糧堂 & 鑽石山靈糧堂,點揀好呢?

唔計錢鑽石山好d, 但計錢鑽石山又不如其他英普幼稚園學術般高.
返鑽石山小朋友一定好開心, 間校氣氛很歡樂,少功課.但唔係人人接受到.

九龍靈糧堂, 我就找不到強弱地方. 只覺平均. PS 我倆間都有細路讀緊呀!

我兩間都係上午offer,最後選了九龍靈糧堂。之前出過Post問,又問過d朋友,其實兩間都係happy school,學術、名氣分別不大,都係注重培養小朋友主動學習的學校。鑽靈勝在校舍又大又靚,九靈唔駛講當然係學券。最後我寧願用慳回的學費俾小朋友學嘢,妹妹將與哥哥一齊讀九靈!

引用:我兩間都係上午offer,最後選了九龍靈糧堂

原帖由 Horace_b 於 14-05-28 發表
我兩間都係上午offer,最後選了九龍靈糧堂。之前出過Post問,又問過d朋友,其實兩間都係happy school,學術 ...
砖石山如果你肯湊接,你會有好多机會同老師接觸。一點可入校,一點半午會開始家長可看。差不多可以留校一小時,亦會有好多家長留校。學校教嘢偏淺,主力是引發小朋友學習興趣,但貴貴學費亦係因素。
佢啲課本較九龍靈糧淺,但因小兒讀得很開心,學校行政有系统唔亂,我又唔鍾意谷,各花入各眼,我很滿意了。
九龍靈糧老師也很有愛心,但因每次得湊返學嗰十分鐘可留校,又少家長,對校了解不多,有啲陌生。但我好欣賞校長每日返放學時間均企在正門同小朋友家長打招呼

引用:Quote:原帖由+Horace_b+於+14-05-28+發表我

原帖由 stockmike 於 14-05-29 發表
砖石山如果你肯湊接,你會有好多机會同老師接觸。一點可入校,一點半午會開始家長可看。差不多可以留校一小 ...
多謝各位意見

回覆:stockmike 的帖子

相反九龍靈糧堂放學可以留校時間長d,可以常跟老師詳談小朋友情況

我係新手媽住鑽石山, 考慮緊佢, 覚得開心课程浅。不過不肯定去小學會否辛苦, 应该如何平衡?

近屋企果間啦

‹ 上一主題|下一主題