用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 校服
go

校服 [複製鏈接]

校服

今日同仔仔攞校服, 好亂呀!

好多碼唔啱, 訂28比30, 運動褲一定要訂大過件衫, 因條褲好細呀, 見有些家長要即場試, 同一個碼有唔同size, 所以大家要留心呀

仲有要只可以取一套, 其餘要留待7/9係學校取 :evil:

睇通告明明男仔條褲係黑色, 現在變了藍色 :tongue:

女仔條裙褲又唔同, 不過好似靚過先前個款 :wink:

質素好差....走線, 長短腳, 長短袖, "褸"門細.

Re: 校服

Hi, babyelmomama,
你形容得非常貼切呀!!  我個女都攞咗校服啦.
都係要即塲試先至知道啱唔啱碼.  都做得幾求其喎.  

咁要看清楚
RonWeasley 寫道:
Hi, babyelmomama,
你形容得非常貼切呀!!  我個女都攞咗校服啦.
都係要即塲試先至知道啱唔啱碼.  都做得幾求其喎.  

我都係呀, 我叫老公同個仔去取, 佢地冇試, 所以條體育褲要換呀, 好細條 , 我睇條西褲係藍色, 我仲以為之前我隻眼有問題添 我昨晚成晚在剪線頭, 有冇攪錯, d手工比我自己做的仲要差 真激死.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

我明天先取.

我今日都攞咗校服,d size 仲衰個無度身,條西褲
大到五年班都仲着到,件白恤衫質地太厚,我個仔即場
着上身就叫好熱啦,手工差係因為時間太急趕啦,只可
攞得一set,7/9前真係要小心d着呀。

babyelmomama,

Tks for your notification and I bring my girl to try on the uniform.

Both standard and sports pants are really too small and I get a larger size. However, the shoppers there are nice enough and willing to help.

The quality is not good 走線, "褸"門細.

我星期日就取了校服.感覺還好.負責人還不斷很抱歉說時間真的很趕, 他們已經盡力在做了.而且女生裙褲的質地真的好過當初試的樣板.負責人還說布料是從韓國進口的,款式也經過多次的測試和修改才有今天的樣子.我也很喜歡這個新設計.囡囡在家裡試穿後都不舍得脫下呢 .以新校服來說,他們做的算不錯了.想當年囡囡幼稚院的校服又貴,又脫色,又縮水還走樣...真的慘不忍睹!!  

囡囡的白恤衫雖然厚但還可以,但運動衫就勁厚,一定著到出煙,大家要好好向校長反映。

會嗎? 我老公和我都覺得那件運動衣超舒服的!大家的要求真的很不同啊!

goodkids 寫道:
囡囡的白恤衫雖然厚但還可以,但運動衫就勁厚,一定著到出煙,大家要好好向校長反映。

我今天都帶埋仔仔去試校服, 都算OK啦, 因為只是條校褲要換碼, 其他尺寸都合身, 而且冇咩線頭, 可能咁啱阿姐車得好手勢. 我都覺得恤衫同運動衫質料比較厚, 好在運動衫都幾滑手及舒服.

我星期一時已經叫老公取校服, 點知爸爸沒有檢查, 回到家才發現 要 28碼 大部分變晒 30碼同32碼呀! 然後立即打電話比校服公司, 點知已經斷晒碼啦! 真係好離譜呀!

最好笑係件恤衫個校章跌到落腰呀! 而件運動衫D間吾見佐!真係好攪笑!

因為 1/9 開學啦! 所以自己攞去改碼 成 $80 一件, 兩件成為 $160.00 呀! 重貴過買件新!  

Hi, Catmi,
你哋件衫個校章跌到落腰呀!  我個肥B嗰件跌咗落(under arm)呀!!  我已經自行幫佢釘番啱位啦.  

嘩! 這間做校服的公司真係唔得喎, 唔知午飯果間又点呢? 大人有冇得入學校同小朋友一齊食飯架, 我想4號果日睇下阿仔d飯係点, 如果唔得的話, 辛苦d都要自己帶.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Hi, Venus,

我星期一打電話去學校問咗.  家長只可以响第一個星期
留响學校陪伴小朋友午飯 (即9月4日~9月8日).  
之后小朋友便要自己照顧自己食飯, 回覆我嗰位小姐話要比小朋友學習一吓獨立喎. :idea:

Catmi寫道:
我星期一時已經叫老公取校服, 點知爸爸沒有檢查, 回到家才發現 要 28碼 大部分變晒 30碼同32碼呀! 然後立即打電話比校服公司, 點知已經斷晒碼啦! 真係好離譜呀!

最好笑係件恤衫個校章跌到落腰呀! 而件運動衫D間吾見佐!真係好攪笑!

因為 1/9 開學啦! 所以自己攞去改碼 成 $80 一件, 兩件成為 $160.00 呀! 重貴過買件新!  

Catmi,

其實28都好細, 我囡囡生得細粒, 但著28都唔得, 佢話夾位窄, 所以我都換咗30碼, 又係衫身長, 所以要改~

唔使自己去改, 我要校服公司幫我小朋友改短件衫2吋都無問題, 我朋友改咗3吋呀

我諗住囡囡下一件都會叫佢改, 件衫真係太長, 仲長過條裙呀

各位準家長,

很感謝你們的回覆呀! 因為時間問題所以已經來不及送回校服公司了! 但下一件我一定要校服公司改!

Catmi :

Aries媽咪

我仔都係著30號, 但衫同褲都ok喎, 但運動褲就唔得, 太細, 要換, 点樣換, 去返舖頭定係比學校叫佢換呢?

RonWeasley
唔該晒你呀, 咁我4號果日放半日假先, 因為我想陪下阿仔, 如果冇得陪我就唔放喇, 因為我d假餘下幾日咋.

RonWeasley 寫道:
Hi, Venus,

我星期一打電話去學校問咗.  家長只可以响第一個星期
留响學校陪伴小朋友午飯 (即9月4日~9月8日).  
之后小朋友便要自己照顧自己食飯, 回覆我嗰位小姐話要比小朋友學習一吓獨立喎. :idea:

Venus,

我係去舖頭換
‹ 上一主題|下一主題