用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 ...
樓主: PINK2007
go

天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 [複製鏈接]

hi hi , 我又報到先,旻諾讀k1A am呀~ 全部校服買左6號呀,因為阿仔比較高大  我都係住將中架! 阿仔冇番n1,好擔心佢唔適應呀:(

[ 本文章最後由 noknokma 於 07-7-24 23:50 編輯 ]

原文章由 noknokma 於 07-7-24 23:37 發表
hi hi , 我又報到先,旻諾讀k1A am呀~ 全部校服買左6號呀,因為阿仔比較高大  我都係住將中架! 阿仔冇番n1,好擔心佢唔適應呀:(

hi~  同我呀仔同班呀!

6號碼, 件外套好大件呀! 我個仔試過, 對袖好長(摺左袖都好長呀), 好似著左人地件衫咁!
佢係著5號碼!

你囝囝著6號碼, 真係好高大呀~

Good Morning every mama :

原來我地PC有o甘多小朋友都來St Andrew 呢度讀,依家我知道PC有4個boy讀St andrew,得我一個係囡囡,

但有無見妳地o係西貢Park Central個Topic吹水既???? 我係blk 8, 妳地係咪full time mama 呀????

pinkpink

原文章由 wing_wing 於 07-7-25 09:14 發表

6號碼, 件外套好大件呀! 我個仔試過, 對袖好長(摺左袖都好長呀), 好似著左人地件衫咁!
佢係著5號碼!

醒目開學勳章

學校的老師都叫我換6號碼比個仔, 但係我唔想, 咁快著6碼, 咁第日k3 著咩?

原文章由 wing_wing 於 07-7-25 09:14 發表

佢係著5號碼!

hi 各位mama:
想問你地影左校服証件相未呀?用咩色做底色架?

Siutoma :

快d去clubhouse報名啦, HKD10打乍

PINKPINK

原文章由 Siutoma 於 07-7-25 12:18 發表
hi 各位mama:
想問你地影左校服証件相未呀?用咩色做底色架?

原文章由 PINK2007 於 07-7-25 10:50 發表
Good Morning every mama :

原來我地PC有o甘多小朋友都來St Andrew 呢度讀,依家我知道PC有4個boy讀St andrew,得我一個係囡囡,

但有無見妳地o係西貢Park Central個Topic吹水既???? 我係blk 8, 妳地係咪 ...

我都係住PC的,都係GIRL的:

原文章由 PINK2007 於 07-7-25 12:19 發表
Siutoma :

快d去clubhouse報名啦, HKD10打乍

PINKPINK

咁你影左未呀?可唔可以揀戓影多次呢?是什麼顏色呢?

Siutoma :

我阿囡同妳阿囡同班,o甘我地多個照應

至於影相d information, 我諗妳去clubhouse問問啦 ! 不過我見HKD10 o甘抵, 都一定有用的, 唔知妳第幾座呢 ? 當初我囡入到st andrew, 我好開心架, 因為interview 表現都唔係o甘好, 佢係細b,我希望佢跟得上啦 !

pinkpink

原文章由 Siutoma 於 07-7-25 12:25 發表

咁你影左未呀?可唔可以揀戓影多次呢?是什麼顏色呢?

PINK2007:
我住一座的:,你個囡幾多月出世呢?我個6月: ,其他mama呢?

wing_wing,
係呀,佢比較高大! 不過其實6號都有d大既,我唔想買just fit嗟

PINK2007
我唔係全職媽媽呀,有工人湊!

Funny,
你唔驚touch wood過多個月番學時唔岩咩? 我就係驚所以先買大少少咋

Siutoma,
我個仔係5月架!

Dear All mama :

BK轉左新畫面真係唔係好慣

我擒晚同阿囡試左dNo3校服,(除左個頭位比較難穿過),基本上都大件, 妳地d小朋友要穿No5 or No6, 可想而知我阿囡幾細粒

不過基本上佢都係全班最細 BOD is 31 Dec 2004, 希望大家多多照顧佢啦

23 Aug (家長日), 我諗我唔會同阿囡返, o個日o係佢N1 last day, 我想佢返埋羅

pinkpink:-|

醒目開學勳章

點解我唔知有家長日??  what time?

原文章由 PINK2007 於 07-7-26 12:42 發表
Dear All mama :

BK轉左新畫面真係唔係好慣

我擒晚同阿囡試左dNo3校服,(除左個頭位比較難穿過),基本上都大件, 妳地d小朋友要穿No5 or No6, 可想而知我阿囡幾細粒

不過基本上佢都係全班最 ...

原文章由 Funny 於 07-7-26 13:06 發表
點解我唔知有家長日??  what time?

8月23日報(星期四)係家長日呀!

醒目開學勳章

知唔知幾點鐘呀?  因為我要請假!

原文章由 Siutoma 於 07-7-26 14:19 發表

8月23日報(星期四)係家長日呀!

Funny & all mama :

我查左,23 Ang - 家長日係10:00-11:30 am, 主要係講解理念, 見曬所有老師, 同參觀課室, 小朋友可以唔一齊來,

Funny :
睇你有無時間啦 ! 不過如果專誠請假就真係要考慮下

o個日o岩o岩係我阿囡N1last day,所以我都唔會同去來

pinkpink

Hello all mama :

好似呢度am 班旺場d播  ?? PM班 Mama 呢   ?

講到PM 轉AM好難, 但我有個街坊今日同我講佢囝囝都轉到AM班,不過佢都係好早Apply的,佢都不知幾開心

pinkpink

Hi~ ALL,
我係之前o既wing_wing, 唔知點解login 唔到! 我改左個新user name 呀!

pink2007,
家長日我多數會帶埋個仔o黎. 因為冇人睇住佢. 不過唔知帶埋佢o黎會唔會佢搞搞震, 搞到我聽唔到野呢?
係呀係呀! 我個仔一入到st. andrew都係好開心o家! 不過希望佢正式返學時都係咁開心就好咯!

noknokma,
咁又係, 外套唔駛買到o岩o岩好! 係呢, 你仔仔有幾高o家?

[ 本文章最後由 ec2004 於 07-7-30 09:48 編輯 ]

ec2004,

諾諾差唔多102cm呀,比較高。
上星期五同佢去左disney玩水,佢好開心呀,玩玩下仲有goofy來同小朋友一齊玩添,唔駛排隊都同佢影到相,好開心 不過真係曬死 下次咁熱真係咪搞
星期六落樓下游水,已經3點幾先去,d水都熱到飛起,好似浸溫泉咁

原文章由 noknokma 於 07-7-30 23:39 發表
ec2004,

諾諾差唔多102cm呀,比較高。
上星期五同佢去左disney玩水,佢好開心呀,玩玩下仲有goofy來同小朋友一齊玩添,唔駛排隊都同佢影到相,好開心 不過真係曬死 下次咁熱真係咪搞
星期六落 ...

102CM???? Wah~  唔知我個仔上到k2時有冇呢個高度呢?

平日去disney 真係幾正~ 唔駛點排隊可以任玩. 一到weekend 就真係.........

all,
係呢, 佢地9月係咪淨係9月3日返9:00~ 10:30, only 1 日? 9月4日開始返番正常時間?

仲有, 知唔知保母車佢會幾時再打電話比我地confirm d 時間?

[ 本文章最後由 ec2004 於 07-7-31 09:12 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題