用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海壩街官立小學 考試la`~~~~努力牙.....牙
go

考試la`~~~~努力牙.....牙 [複製鏈接]

各位海官同學家長:
星期一考試la,大家要加油努力 唉~~~~我嗰仔好似一D都唔緊張,你急佢唔急
kiukiuleung
   0    0    0    0

kiukiuleung,
妳個仔咁嘅態度係正常嘅, 因為佢仲係一年班, 仲未識得驚
我咪仲激氣, 我仔三年班啦...佢而家都仲係我急佢唔急架
大家一齊努力啦.....為佢哋擔心啦

版主

今日終於考完la,大家都可以鬆一口氣

版主

原文章由 kimami 於 08-1-8 00:19 發表
kiukiuleung,
妳個仔咁嘅態度係正常嘅, 因為佢仲係一年班, 仲未識得驚
我咪仲激氣, 我仔三年班啦...佢而家都仲係我急佢唔急架
大家一齊努力啦.....htt ...

我個仔話今日常識有2題係問:
兩鐡合併後價格有咩改變---佢居然答:加咗價
兩鐡合併後服務有咩改善---佢唔識答....我都唔知點答woo

Lovely:
如果問我,都唔識答!!:-| :-| :-|
明天仲有英文,中文口試.
想問一下其實考完試之後,佢哋返學要做d咩呢?
kiukiuleung
原文章由 Lovely媽咪 於 08-1-9 13:33 發表

兩鐡合併後服務有咩改善---佢唔識答....我都唔知點答woo

原文章由 Lovely媽咪 於 08-1-9 01:33 PM 發表

吓....竟然有D咁深嘅題目都有嘅佢哋咁細點識答呀
唔怪得知我個仔同我講佢常識有好多都唔識答啦,不過我個仔都無去溫過呢科但話雖如此, 佢以前都唔係好去溫呢科, 都唔會同我講佢"唔識"嘅, 只多同我講"唔知識唔識", 所以今次都唔方會好成績囉
妳個仔仲有冇同妳講D乜呀, 妳知啦, 我個仔都唔係好講學校D嘢我知嘅, 問親佢, 佢都淨係答我"唔知"又或者"唔記得", 妳話激唔激死

版主

原文章由 kimami 於 08-1-10 00:56 發表

http://i222.photobucket.com/albums/dd202/jessix6/wuso.gif吓....竟然有D咁深嘅題目都有嘅佢哋咁細點識答呀
唔怪得知我個仔同我講佢常 ...

佢今次都講好小,成日都話唔記得,英文就知寫一篇關於birthday gift既文,形式就好似佢地放假做個張工作紙,跟住問題一條一條答,再切埋一篇文.常識仲有一條就係要作20字關於"節約能源"既標語.
我個仔今次成績都唔方好,好懶寫字,因中文科既功課太小,攪到佢地懶哂唔肯寫多啲字 叫佢做練習,重組句字就係每組字上面寫1/2/3/4/5,閱讀理解就見到好多箭咀周圍飛 死未

版主

原文章由 kiukiuleung 於 08-1-9 19:34 發表
Lovely:
如果問我,都唔識答!!:-| :-| :-|
明天仲有英文,中文口試.
想問一下其實考完試之後,佢哋返學要做d咩呢?
kiukiuleung
...

冇嘢做架
下星期就返去對卷同教埋未教哂既書,再下星期半日就做埋未做完既練習,重之係下學期前會教哂所有上學期既書同做哂啲練習.呢段時間我地同小朋友都好慘架,日日個書包重到死 ,因為所有嘢都要帶返去,成日話可能要用woo
‹ 上一主題|下一主題