用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 幼兒班畢業禮
go

幼兒班畢業禮 [複製鏈接]

真係好開心, 特別是見到小朋友表演果幾part 仲有就係見到小朋友們領獎, 個個都好smart 呀~~~不過我囝冇獎攞~~~
   0    0    0    0

我都覺得小朋友當日的表演非常精彩。雖然小朋友並沒有獎項,但其實他們已取得了人生的第一個獎項 - 畢業証書。Carol媽,你認同嗎?

pc_choi,

係架係架~~見到佢上台表演我已經好開心架啦,又唔係太介懷佢有冇獎攞,如果每個小朋友都有獎就失咗個意義,小朋友亦冇咗一個動力。同埋見到其它d小朋友上台攞獎就真係好開心架wor

好似我囝同我講 :
"媽咪,阿xxx上台攞獎佢好叻好開心呀,係咪我做得唔好所以我冇呀??"

我都會同佢講一大輪野,唔理佢係咪真係明白 :
"唔係你做得唔好,你都好好架,不過 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.........................以後我地要一齊加油做好d就得架啦,daddy媽咪都要同你一齊加油努力架....."

btw~~你似係老師wor (不如靜靜雞話過我知係邊位丫 )

Carol媽,
      我並不是老師,我其實係上午班的一個家長。今日也有參加結業禮。雖然比較畢業禮遜色,但其實反而覺得小朋友在熟識的環境下,更加開心。

醒目開學勳章

我都覺得好感動呀, 覺得小朋友真的長大了!  我囝囝得了一個進步獎, 我起初重以為係人人有份! 我都有叫佢要繼續加油呀!!
‹ 上一主題|下一主題