用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: NHC
go

收到信喇 [複製鏈接]

引用:回覆+niclicma+的帖子 咁係唔無希望被錄取

原帖由 Candyhong 於 14-09-13 發表
回覆 niclicma 的帖子

咁係唔無希望被錄取呀
又唔係喎。睇見有d人話上年係收咗d 2nd waiting嘅小朋友。(first waiting 都未收晒)試吓寫信喇,咩都有可能嘅。

回覆:收到信喇

應該說:在這間學校,甚麼都有可能。
根本沒有遊戲規則,學校喜歡怎樣就怎樣,連學校自己的的規則都可以隨便改,為的就是考驗家長的'誠意'。
連first waiting張回條都寫明,家長是'樂意'參加課程、third interview和做功課。

回覆:naturebeauty 的帖子

我相信沒有學校有公開收生規則,亦沒有會承諾年年收生規則如一,只視乎家長有多心儀一所學校,如果是非常心儀,那怕是過多少關也會照去。學校出了取錄信,一定會收這些學生,但這些學生卻未必一定入學,所以學校出此煩招,也不難明解,不過也難為家長要再等待。如果覺得這所學校不是其理想學校,還是有很多選擇,祝願大家找到心儀的學校。

我老公本來對優才有保留,但去完第一堂就覺得間學校都好比心機,可能佢之前好多學生留左位又走左,所以要用時間搵真係鍾意優才的家長;咁平時聽talk都要比$,大家正面啲諗免費聽talk,又唔洗咁快決定(可能仲考緊其他直資),還可以啦!努力呀!

免費聽講座?他知道我們成年人的時間有多寶貴嗎?
600x4=2400hrs 可以做多少事情?

回覆:73662710 的帖子

對於自己孩子嘅付出,我相信係冇得計到盡!

如果你的時間咁保貴,請你放棄吧!優才也不適合你!
你不願意花時間認識學校,家校合作對於現在小朋友是少不了的環節!

Bstar 發表於 14-10-2 01:06
如果你的時間咁保貴,請你放棄吧!優才也不適合你!
你不願意花時間認識學校,家校合作對於現在小朋友是少 ...
既然甘有用,自己咪主動听多几次囉!唔好比我睇死!

放心,我一定會!

請問舊年報考JM,是不是2nd in時間越早in,取録嘅机会越大架?因为我見有人話first in時小朋友已经有ranking

73662710 發表於 14-10-1 09:22
免費聽講座?他知道我們成年人的時間有多寶貴嗎?
600x4=2400hrs 可以做多少事情?
What does 600 x 4 mean?

引用:請問舊年報考JM,是不是2nd+in時間越早in,取

原帖由 lokka0611 於 15-08-18 發表
請問舊年報考JM,是不是2nd in時間越早in,取録嘅机会越大架?因为我見有人話first in時小朋友已经有ranking

...
其實點解我多次見人咁講,2nd in越早in越大機會?點解你哋覺得係咁呢?好奇怪 咁下午in嗰啲咪完全冇機會

‹ 上一主題|下一主題