用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 14網嘉諾撒大家今日考成點呀?
go

14網嘉諾撒大家今日考成點呀? [複製鏈接]

今日阿囡考得麻麻,有一題數和英文唔識,交卷都未做哂,要到佢同老師傾計時,老師同再做一會。

2    0    0    0

引用:今日阿囡考得麻麻,有一題數和英文唔識,交

原帖由 catiou627 於 14-06-21 發表
今日阿囡考得麻麻,有一題數和英文唔識,交卷都未做哂,要到佢同老師傾計時,老師同再做一會。

...
駛唔駛考中文?可否分享一下面試模式?我小朋友冇得in, 但都想知道下

人上人 發表於 14-6-21 22:41
駛唔駛考中文?可否分享一下面試模式?我小朋友冇得in, 但都想知道下
第一輪, 面試家長, 好簡單, 都係問小朋友鐘唔鐘意閱讀, 平時放假去邊, 家長面試時, 小朋友在同一教室做一張中英數卷, 份量不多, 考小小口試, 總共二十分鐘左右完成. 都算快. 記得最少填表要有兩個1, 唔係叩門好大機會無得見, 我囡1-1-1 , 前兩天收左.

回覆 catiou627 的帖子

My questions to parents is totally different from you ar.  They ask me why you choose this school (my kid is boy), how to co-op with student given their homework is heavy but you are working mum....etc.  few more questions but I forgot.  They never ask me about kid's hobby, where to go during weekend.

I guess different teacher will ask different question, just depends.

Between, do you know when will we know whether our kid will enter "mandarin teach chinese" class?  Thanks.

MPSW 發表於 14-7-4 10:49

My questions to parents is totally different from you ar.  They ask me why yo ...
應該係唔同老師會問唔同問題, 因為我囡同學面試又係問唔同問題. 我都唔知幾時分普教中班, 通知無提過.

回覆:catiou627 的帖子

應該820左右有結果

MPSW 發表於 14-7-4 10:49

My questions to parents is totally different from you ar.  They ask me why yo ...
網上有寫:
"入讀「普教中」班別結果之公佈日期, 2014年7月中旬,校方將把「普教中」分班結果郵寄通知申請者 "

catiou627  THANKS~~  發表於 14-7-4 13:59

回覆:my2008bb 的帖子

Thanks, 但呢個資料係响派位入嗰边,唔知叩門入係咪一樣?

my2008bb  我相信應該一样  發表於 14-7-4 23:05
‹ 上一主題|下一主題