用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 聖瑪加利大幼稚園
樓主: gloriababy
go

聖瑪加利大幼稚園 [複製鏈接]

回覆 1# mykate 的文章

請問三歲過後才領洗可以嗎?

原帖由 moonmoon^^ 於 10-12-6 18:21 發表
請問三歲過後才領洗可以嗎?

三歲之後要小朋友自己上主曰學,好似要六歲之後先可以領洗~

你明年領洗?小朋友幾月出世?

回覆 1# mykate 的文章

我諗我個小朋友趕唔切領洗啦!因為我仲有15個月先可以領洗!咁請問媽咪領洗左,日後幫小朋友穩小學有無幫助?

原帖由 moonmoon^^ 於 10-12-6 16:47 發表
請問你認為聖大同聖保羅堂女仔讀邊間好呢?

Hi MoonMoon^^...

Both kindergartens are good but St. Margaret has a strong statistical track that graduates can go into good primary....from your photo, seems you have a daughter

1. 聖大
it is a Catholic kindergartens and imagine it has total 150 seats for both  boys and girls.......for daughters, many can go to (1) St. Paul's Primary Catholic School (2) Marymount (3) St. Francis......

below I quoted for all the famous school and you can see, many are famous girls' school....

天主教聖瑪加利大幼稚園

2009-2010小一派位結果統計

學校名稱

男(人)

女(人)

總數(人)

聖保祿天主教小學

瑪利曼小學

番禺會所華仁小學

軒尼詩道官立小學(下午)

嘉諾撒聖方濟各學校

嘉諾撒聖心學校(下午)

軒尼詩道官立小學(上午)

聖若瑟小學

香港嘉諾撒學校

2. 聖保羅堂
It is a Christian kindergartens and it has total approx. 120 seats.

There are many graduates go to (1) SKH St. Peter's (2) for boys, some of them got accepted for St Paul's College Primary School

2009  -2010 最多學生升讀的小學

第一位 :

聖公會聖彼得小學

佔 15%

第二位 :

聖公會基恩小學

佔  8%

第三位 :

聖公會聖保羅書院小學

佔  7%

高主教書院小學

佔  7%

嘉諾撒聖心小學

佔  7%

英皇書院同學會第二小學

佔  7%

其他  :

聖士提反書院附屬小學( 赤柱 )

佔  6%

番禺會所華仁小學

佔  6%

軒尼詩道官立小學

佔  4%

聖類斯小學

佔  4%

聖保羅男女中學附屬全日小學

佔  3%

聖士提反女子中學附屬小學

佔  3%

聖約瑟小學

佔  3%

回覆 1# lugano 的文章

Hi!好多謝你咁詳細既回答!我都覺得以派位角度睇,聖大派得好好多,而聖保羅堂對男仔就較有利!我都好希望女女可以入到聖大!:)

原帖由 mirage2007 於 10-12-6 18:06 發表
我都有in 呢間, 但問我係咪真係想讀, 我又真係咪諗掂...
我都唔明點解佢的派位會咁好,呢個其實都係我報讀的原因...
不過我個囡果日表現好一般,但囡囡係大女,係果度領洗,又係住係附近,希望會加分la
我諗果日好多家長i ...

We are in the same boat. We are Catholic and St. Margaret's is our 堂 區. Initially, I would like to send my daughter to SMM also as we live very close by. However, after attending the interview, the environment is not as ideal as I thought. Personally, I think Rosaryhill's environment is better. (My daughter is attending Rosaryhill for nursery and we think the teachers there are also very nice and care about the children a lot. My husband prefers RHS......)

Going back to your choice, we also went to True Light for interview on 4/12. Putting aside the religion issue, True Light gave us a better impression in terms of environment, organization and the teachers seem caring also. So rank it higher than SMM. We didn't apply to KCS.

原帖由 moonmoon^^ 於 10-12-6 20:49 發表

Hi!好多謝你咁詳細既回答!我都覺得以派位角度睇,聖大派得好好多,而聖保羅堂對男仔就較有利!我都好希望女女可以入到聖大!:)

You are welcomed.... good luck and as I read some of your messages in other thread, I think for your daughter, my personal choice will be as below if you got all the offer
1. St. Paul's Convent
2. Sacred Heart
3. St. Margaret's
4. St. Paul's Church
I will go to St. Paul's Church this coming Saturday to register for my youngest son....

聖瑪加利大幼稚園

我個女都有考聖大,不過佢係大女2007/12出世,佢那天都無乜點答老師問題,原本所有顏色都識晒,不過佢好似無乜點答到,我想機會都不大!
如果真係咁好彩入倒的話,我想問小一派位呢間係面試定大抽獎呢?
我個女係第二,已經小五分,又未受洗,,不過佢係基督教有無用呢?

原帖由 punsingto 於 10-12-6 23:16 發表
我個女都有考聖大,不過佢係大女2007/12出世,佢那天都無乜點答老師問題,原本所有顏色都識晒,不過佢好似無乜點答到,我想機會都不大!
如果真係咁好彩入倒的話,我想問小一派位呢間係面試定大抽獎呢?
我個女係第二,已經小五分,又 ...

聖大冇小學的~
如果天主教聖保祿就係津校, 計分/大抽獎; 要天主教先有分呀~

回覆 3# lugano 的文章

Hi!你比我的資料真係好有用,同我心目中既排位一樣,我今個星期六都會去聖保羅堂交留位費!請問這校你小朋友會就讀嗎?:)

原帖由 moonmoon^^ 於 10-12-6 23:35 發表

Hi!你比我的資料真係好有用,同我心目中既排位一樣,我今個星期六都會去聖保羅堂交留位費!請問這校你小朋友會就讀嗎?:)

My kid is a boy....therefore, my choice is a bit different
He is currently in Victoria Pre-Nursery.......I will send him to St. Paul's church ...... and give up Victoria Kindergarten K1

我女女依家係北角民生讀緊n1!請問你對玫瑰崗幼稚園睇法如何?因為都收左呀女讀am,而聖保羅堂就係pm!其實聖保羅堂難考入嗎?因為之前係bk有媽咪話今年有千六人報名!^^

原帖由 fefemom 於 10-12-6 21:33 發表

We are in the same boat. We are Catholic and St. Margaret's is our 堂 區. Initially, I would like to send my daughter to SMM also as we live very close by. However, after attending the interview, the ...

我反而覺得SMM的校舍算OK喎,真光的優點只係一條龍, 感覺上佢的教學方式比較舊, 而SMM的老師俾我的感覺很有愛心...
SMM其實入讀的機會其實已經比其他學校大, 因為佢只IN 1000人,比起其他IN 成千幾二千人的KG,呢間相對機會更高掛
黎緊,仲有聖心, SPK, 聖公會, 睇怕仲要煩多2個月

原帖由 moonmoon^^ 於 10-12-7 01:11 發表

我女女依家係北角民生讀緊n1!請問你對玫瑰崗幼稚園睇法如何?因為都收左呀女讀am,而聖保羅堂就係pm!其實聖保羅堂難考入嗎?因為之前係bk有媽咪話今年有千六人報名!^^ ...

Rosaryhill is a 一條龍 package (from kindergarten all the way to secondary school....), you don't have to worry too much as long as your daughter is "on track".  But of course, St. Paul's church kindergarten is more famous.
St. Paul's Church is a very good kindergarten, however, you have to worry about 升小一, 女兒可以被派往名校小學... 但亦可以被派往普通小學, 全是運氣
But you can still apply for any DSS schools in Hong Kong
In my opinion, you don't have to worry too much at this moment, after you go to Sacred Heart and St. Pauls' Convent and have results, you will know your answer, these 2 一條龍 kindergartens are perfect choices for your daughter

原帖由 mirage2007 於 10-12-7 08:01 發表

我反而覺得SMM的校舍算OK喎,真光的優點只係一條龍, 感覺上佢的教學方式比較舊, 而SMM的老師俾我的感覺很有愛心...
SMM其實入讀的機會其實已經比其他學校大, 因為佢只IN 1000人,比起其他IN 成千幾二千人的KG,呢間相 ...

唔知係唔係我哋in得晏,人山人海,成個校園好似唔係好大,不過都feel到老師,校長好有愛心,有心辦教育.... 但之前有個家長話考直資可能需要自己操多啲....
唉!又係嗰句,收先至算....我吔仲有聖心,聖保祿等in, 聖公會唔報啦!大家努力!Good luck!

回覆 2# lugano 的文章

Hi!好多謝你詳細既回答!今年間間幼稚園都咁多人爭!我諗聖心/聖保祿這些名幼稚園應該只係陪跑!請問如果第時出去叩門,讀邊間幼稚園叩門有幫助嗎?thx!:)

原帖由 moonmoon^^ 於 10-12-7 16:31 發表
Hi!好多謝你詳細既回答!今年間間幼稚園都咁多人爭!我諗聖心/聖保祿這些名幼稚園應該只係陪跑!請問如果第時出去叩門,讀邊間幼稚園叩門有幫助嗎?thx!:) ...

津貼小學經政府的第一階段和統一派位後餘下的"叩門"學位應該大約是 10%, 還要計埋校長和眾老師都可能有 d 親戚朋友的子女要幫手入校, 所以叩門 chances are very slim, 但當然李嘉誠去叩門又會有分別....嘻嘻

如果小一時考直資或私校, 則全睇小朋友面試表現或connection , 我覺得你手上各間 kindergarten 的 offer 都很好, 邊間畢業都冇乜所謂, 但當然要 ensure 你的小朋友在面試要識答

如果我的小朋友係女女的話, 我的選擇應該會係一間一條龍的女校幼稚園, 因唔想在 P.1 時再煩多次選校, 祝你出年一月考到 Sacred Heart and St. Paul's Convent !!
Good luck....

Hi!你對好多幼稚園都好有認識!真係一位好媽咪! 請問第一階段和自行派位是否等於大抽獎,唔好意思,對小一點樣派位一d都唔明!

我女果班19個女仔, 有4個在自行已收了, 其它班暫不清楚.  老師在23號第二天叫派獲MPS的舉手, 所以小女兒知道.  我女兒是25分入的.

‹ 上一主題|下一主題