用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C
樓主: pcanna1
go

大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C

請問各位1C班

依媽 :

第七課已經在31/10 (Tue) 預默

1C∼3/11功課

中文:
(1)下週讀(八)P.93詞(4個)
(2)談心集
(3)補Ex.15,16
(4)詞(九)五個

英文:
(1)GP P.13-14+Corr
(2)CopyBK P.14-15
(3)Dict P.28+unseen

常識:
(1)作7改6
(2)*第二冊書及作業

其它:
(1)派周年報告

1C∼3/11 功課更正

pcanna1 :

Thank you for your post, 因為囡囡今天要學圍棋,
所以依家先得閒上

[size=x-small]1C ~ 6/11功課

中 :
1. 中默改簽
2. 抄八 + P.93詞 (4個)
3. 讀9 (3次)
4. 補 EX.17 (P.17-18)

英 :
1. WSU4 EX.1
2. Study TEXT BK P.28 (8/11 Dict + Unseen)

數 :
1. 作 1上 B P.2-3
2. 英數 (2,3) 改正
3. 工 (十、 十一) 改正

[size=small]1C ~ 7/11功課

中 :
1. (工) 改正
2. 作 (九)
3. 書 P.7-9

英 :
1. PHONICS (C,K)
2. GP P.15-16 + Corr
3. Dict P.28 + Unseen (8/Nov)

數 :
1. 書 P. 14
2. 評估 (二) 改正

其他 :
1. 已派家長專遞
2. 通告回條 1 張  PTA2006/09 (盆菜聚餐)
日期: (十二月一日) 7:15 PM 至 8:30 PM    

有冇人去食盆菜?
我仲諗緊 ,

我都係諗緊呀 ~~ 唔知一圍有幾多個位呢 ~~~

Oh~~我唔去得啊,因為個女

我同老公商量過, 我們會一家四口去(同埋妹妹一同去)
希望到時會見到你們啦!

[size=small]1C ~ 8/11功課

中 :
1. 8/11 中作評估已派 (工) 溫習及改正 13/11 交回 ( yellow file)
2. 詞 (十) 5 個

英 :
1. COPY BK P.16-17
2. GE P.30 (6句) + Corr

數 :
1. 補做 13-14, 改 12
2. 工 (九) 改正

常 :
1. 科探工作紙 (15/11) 交
2. 改作 7, 填色 P.23

各位1C班家長:

請問對上一次

依媽 :

GE~~ P.14 (6 句)
1. This is Sam .
2. He is my classmate .
3. We are in Class 1A.
4. This is Tina .
5. She is my classmate.
6. We are in Class 1B.

今次8/Nov GE ~~P.30 (6 句)
1. Sit down, please.
2. Close the window, please.
3. Come in, please.
4. Look at the blackboard, please.
5. Turn off the light, please.
6. Point to the door, please.

唉~~真係唔該晒你啊,wwkiu!           

依媽 :

唔使客氣   唔好咁勞氣
我囡囡有時都要叫好多次先至做功課啦  
慢慢教啦   
要明白小朋友返

[size=small]1C ~ 9/11功課

中 :
1. 明天讀黙(八)及詞 P.93
2. 作 (十) 改 (九)

英 :
1. WB P.19-20 + Corr

數 :
1. 作改 P. 2-3 做 P. 4-5
2. 補 EX.13-14 改正

其他 :
1. 電腦 : 聖誕海報設計 (A4)

wwkiu:

唔該你每天POST功課上來, 幫到我很多 因很多時功課都是估吓估吓, 

另外, 唔知下星期五的家長會有冇人去呢?

ngyy123 :

唔使客氣~~
家長會係這個星期五," KIU KIU " Daddy 會去 ,
因為囡囡明天要學圍棋, 所以我自己要去學校接放學

[quote]
ngyy123 寫道:
wwkiu:

唔該你每天POST功課上來, 幫到我很多 因很多時功課都是估

我都會去, 我先生多數都會去, 但有時OT很難說
‹ 上一主題|下一主題